HABERLER>GÜNCEL
13 Aralık 2016 Salı - 14:17

Yargıtay’dan Umut’u öldüren kurşuna tahliye!

İzmir’deki 4 yıl önce parkta oynayan 6 yaşındaki Umut Ceylan'ı uzaktan ateşlediği tabancayla öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 34 yaşındaki Can Kayı hakkındaki kararı bozan Yargıtay ‘tahliye’ dedi.

Yargıtay’dan Umut’u öldüren kurşuna tahliye!

İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde 4 yıl önce, parkta oynayan 6 yaşındaki Umut Ceylan'ı uzaktan ateşlediği tabancayla öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 34 yaşındaki Can Kayı, kararı bozan Yargıtay tarafından tahliye edildi. Başka suçtan hükümlü olan Kayı cezaevinden çıkamazken, yargılamanın yeniden yapılacağı belirtildi.

27 Ağustos 2012 tarihinde rast gele açılan ateş sonucu beline kurşun isabet etmesiyle ağır yaralanan 6 yaşındaki Umut Ceylan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yapılan balistik incelemede çocuğun ölümüne neden olan kurşunun, olayın ardından başka bir suç kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan, 'Uyuşturucu kullanma, yaralama, hırsızlık' gibi çeşitli suçlardan kaydı bulunan Can Kayı'dan ele geçirilen silahtan atıldığı belirlendi.

Sanık Can Kayı, yargılama sürecinde bu suçtan tahliye edildi, 'Adam öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından yargılandığı başka bir davadan 7.5 yıl hapis cezasına çarptırılması nedeniyle cezaevinden çıkamadı.

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde üç yıl önce yapılan son duruşmaya, 'Çocuğu ya da beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürmek' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanık Can Kayı, avukatları Ersin Gürsoy, Seyit Ahmet Akyüz ve Ceylan ailesinin avukatı Özge Eşsizhan Yavuz katıldı. Umut'un annesi Gülhan Ceylan ve babası Ufuk Ceylan ise gelmedi.

Son savunmasını yapan Can Kayı, önceki duruşmalarda söylediklerini tekrarlayarak, silahı, bu olayın meydana geldiği tarihten sonra, başka kişilerden satın aldığını ve kargoyla kendisine gönderildiğini belirtip suçlamayı reddetti, beraatını istedi. Avukat Gülsoy da müvekkilinin suçsuz olduğunu savundu.

Duruşma savcısı Fatih Genç de daha önceki mütalaasında olduğu gibi sanığın beraatını talep etti. Daha sonra kararı açıklayan Hüseyin Yaşar Özyavuz başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanık Can Kayı'yı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Ardından ceza, olası kasıt sebebiyle ömür boyu hapse indirildi. Karar, mahkeme heyeti tarafından oy çokluğuyla alındı.

Daha önce Umut'un ölümüyle ilgili yargılandığı davada tahliye edilen sanık Can Kayı'nın tutuklanmasına, silah bulundurması ve sabıkalı olması sebebiyle cezada indirim uygulanmamasına da karar verildi.

Gerekçeli kararın çıkmasının ardından, karar duruşmasındaki mütalaasında sanığın beraatını talep eden Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç ile sanığın avukatı Ersin Gülsoy ve Seyit Ahmet Akyüz, kararın temyizi için Yargıtay'a başvurdu.

KARAR BOZULDU
Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nde geçen ay yapılan temyiz duruşmasına iki tarafın avukatları katıldı. Sanık avukatı Seyit Ahmet Akyüz, yaptığı savunmada müvekkilinin suçsuz olduğunu belirterek, tahliye ile birlikte beraat etmesi yönünde karar verilmesini talep etti. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, beraat kararı verilmesi gerektiğini belirterek kararı bozdu. Can Kayı'yı Umut Ceylan'ı öldürme davasında tahliye etti.

Yargıtay, tahliye yazısını, sanığın yargılandığı İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme de tahliye kararını Kayı'nın başka suçtan hükümlü olduğu Aydın E Tipi Cezaevi'ne gönderdi. Ancak Can Kayı, hükümlü olduğu diğer suçtan cezasını çektiği için cezaevinden çıkamadı. Yargıtay'ın bozma kararının ardından Can Kayı, tekrar hakim önüne çıkacak.

Sanığın beraat etmesi yönünde Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulunan savcı Fatih Genç, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. (DHA)

 
Tayland tatilinde feci son: Egeli işletmeci...
 
Uçakta taciz davasında beraat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESHOT’ta ‘İstanbul’ yası: Personel siyaha büründü
İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısı için ülke genelinde yas tutulurken ...
Belediye çalışanları derneğinden toplu konut projesi!
ESBELDER’in Çiğli’de hayata geçirmeyi planlandığı 360 konutluk projenin ...
Rusya ile kritik Halep toplantısı
Türk ve Rus yetkililerin yarın Halep gündemiyle bir araya geleceği bildirildi. ...
 
FETÖ itirafçısı: O mağazaya girmek yasaktı!
FETÖ mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ...
FETÖ'nün polis okulu yapılanmasına operasyon!
Soruşturma kapsamında, aralarında birinci, ikinci ve üçüncü sınıf emniyet ...
İzmir'de 'pes' dedirten yolculuk!
Hareket halindeki kamyonetin kasasına tutunarak yolculuk yapan bir kişi görenleri şaşırttı.
 
Şehitler Tepesi'ne en acı ziyaret...
Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısında şehit olan polis Haşim Usta'nın ...
İzmir’de adliyeye FETÖ operasyonunda ne karar çıktı?
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ...
Fırat Kalkanı'nda 157 terör hedefi vuruldu!
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva