HABERLER>GÜNCEL
16 Mart 2023 Perşembe - 09:39

Yaren Korucu soruşturmasında çarpıcı detaylar!

İstanbul’da eski erkek arkadaşı Semih Sevim’i önce sopayla vurup ardından külotlu çorapla boğarak öldüren şarkıcı ve model Seçil Çiftçi’nin isminin karıştığı Yaren Korucu’nun olayının detayları ortaya çıktı. İntihar diye geçilen soruşturmada,19 yaşındaki Yaren’in, ellerinde barut atığı çıkmadığı öğrenildi.

Yaren Korucu soruşturmasında çarpıcı detaylar!

İstanbul Şişli’de, 2.5 ay önce eski erkek arkadaşı Semih Sevim’i öldüren ve cesedi babasıyla birlikte Sancaktepe’de ormanlık alana atan şarkıcı ve model Seçil Çiftçi’nin işlediği cinayet gündeme bomba gibi düşmüştü.

YAREN KORUCU'NUN ÖLÜMÜNÜ AKILLARA GETİRDİ
Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun özel haberine göre, bu cinayetle gündeme gelen Seçil Çiftçi’nin ismi 2018’de intihar ettiği iddia edilen 19 yaşındaki Yaren Korucu’nun ölümüyle ilgili bir kez daha gündeme geldi.

YAREN SOKAKTA YARALI BULUNMUŞTU
Yaren Korucu, 1 Kasım 2018’de saat 21.15’te Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı’nda, kaldırım üzerinde Sibel D. adlı kişi tarafından yaralı bulundu. Çağrılan polis ve ambulansla Yaren hastaneye götürüldü. Olay yerinde bulunan Pietro Beretta marka silah ve bir boş kovan incelemeye alındı.

Yaren'in erkek arkadaşı Yusuf S. ile Seçil Çiftçi'nin ilişkisi olduğu da iddialar arasında.

SAVCILIK OLAYA 'İNTİHAR' DEDİ
Hastanede hayatını kaybeden Yaren, savcılığın yürüttüğü soruşturmaya göre intihar etmişti. Olay yerinde bulunan ve Yaren’in kullandığı iddia edilen silah, arkadaşı Zelal M.’nindi. İddialara göre Yaren, olayda kullandığı silahı, arkadaşı Zelal M.’nin evinde habersiz aldı ve erkek arkadaşı Yusuf S. ile yaşadığı tartışmadan sonra, kaldırımda silahla kendini vurdu.

Şarkıcı ve model olarak bilinen Selin Çiftçi.

YAREN'İN DOSYASI KAPANDI
Polis ve savcılık tarafından Yaren’in erkek arkadaşı Yusuf S., arkadaşları Zelal M. ve Murat Ç.’nin ifadeleri alındı. Soruşturmada, alınan ifadeler, incelenen cep telefonu kayıtları ve olay yeri inceleme raporlarının sonucuna göre savcılık, Yaren’in intihar ettiğini belirterek, olayda herhangi bir şüpheli kimsenin de olmadığını belirterek dosyayı kapattı.

ABLA KORUCU 'KARDEŞİMİN ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ'
Abla Gülşen Korucu, kız kardeşi Yaren’in ölümü için, “Biz kardeşimizin ölümünü şüpheli görüyoruz. Seçil Çiftçi, kız kardeşime ne olduğunu biliyor. Konuşmak için bizden para istemişti" açıklamasında bulundu.

'SEÇİL'İN, YAREN'İN ARKADAŞIYLA İLİŞKİSİ VARDI' İDDİASI
İddialara göre, Seçil Çiftçi, Yaren’in erkek arkadaşı olan Yusuf S. ile çıkıyordu. Peki savcılık tarafından intihar etti denilen Yaren’in dosyasında Seçil Çiftçi’nin adı geçiyor mu? Soruşturmada neler yapıldı? Eksik bir çalışma yapıldı mı? Merak edilen tüm bu dosyanın ayrıntılarına Habertürk ulaştı. Dosyada çarpıcı ayrıntılar ve bazı soru işaretleri dikkat çekiyor. İşte o çarpıcı ayrıntılar.

DOSYA 'ŞÜPHELİ' OLARAK AÇILDI
Çarpıcı ayrıntılara uzanan olay polise gelen ihbarla başlıyor. Yaren, hastaneye götürülürken, olay yerinde bulunan Pietro Beretta marka silah ve bir boş kovan incelenmek üzere alınmıştı. Yaren’in hayatını kaybetmesiyle, soruşturma “Şüpheli” olay olarak dosya açıldı. Olay cinayet mi? Yoksa intihar mıydı? Elde edilecek bulgular önemliydi. Yaren’in cep telefonu da incelemeye alındı.

ELİNDE VE KOLUNDA SWAP İZLERİ ÇIKMADI
Soruşturmada dikkat çeken ayrıntılardan biri, alınan swap izleriydi. Yaren’in ellerinde ve olay sırasında üzerindeki kazak ile montun üstünde swap izi çalışması yapıldı. Yapılan çalışmada, Yaren’in elleri ve kollarında barut atığı bulunamadı. Kıyafetinde ise sadece montun sol iç cebinde barut atığına rastlanıldı. Yazılan raporda barut atığının, hastanede yapılan işlemler sırasında, veya dışarda yağmur ya da varsa rüzgarın etkisiyle silinmiş olabileceği belirtildi.

SİLAHTA PARMAK İZİ ÇIKMADI
Savcılığın talimatı üzerine olayda kullanılan silah, üzerinde parmak izi veya herhangi bir DNA’nın bulunup bulunmadığı tespiti yapılması için Kriminal Laboratuvar Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Yapılan incelemede, silah üzerinde herhangi bir parmak izi çıkmadı.

NAMLUDAKİ KAN LEKESİ YAREN'İN DEĞİL KİMİN?
Hazırlanan kriminal raporda çarpıcı ayrıntılar dikkat çekti. Silahın tetik kısmında, kabzasında ve fişeklerde epitel bulgular elde edildi. Ayrıca silahın namlusunda da bir kan lekesi bulundu. Bulunan bu bulgular, Yaren’den alınan kan örneği ile DNA karşılaştırması yapıldı. Yapılan karşılaştırmada, tetikte bulunan epitel hücre Yaren’in DNA’sı ile uyuştu. Ancak silah namlusunda bulunan kan lekesi, kabza ve kurşunlarda bulunan bulgular Yaren’in DNA’sı ile uyuşmadı. Adlı Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi sonucunda, silahın bitişik atış sonucu ateşlendiği belirtildi.

SEÇİL'İN İSMİ MESAJDA GEÇİYOR
Ortaya çıkan bu sonuçların ardından sürdürülen soruşturmada, Seçil’in ismi Yaren’in erkek arkadaşı Yusuf S.’ye attığı son mesajda geçiyor. Yaren’in attığı mesajda, “Seçil ile mutluluklar sana Yusuf, beni sonsuza dek bitirdin” diyerek akrabalarına da veda eder gibi kelimeler yazdığı görülüyor.

SEÇİL ÇİFTÇİ’NİN İFADESİ ALINMADI
İddialara göre, Yaren Korucu’nun erkek arkadaşı Yusuf S., aynı zamanda Seçil Çiftçi ile de çıkıyordu. Soruşturmada, Yusuf S., Zelal M. Zelal M.’nin erkek arkadaşı Murat Ç. ve Yaren’i yaralı bulan Sibel D.’nin ifadesi alındı. Ancak mesajda ismi geçen Seçil Çiftçi’nin ifadesinin alınmadığı ortaya çıktı.

SİLAH SESİ DUYULMADI
Ayrıntılardan biri de Yaren’i bulan Sibel D.’nin ifadesiydi. Sibel D. ifadesinde, akşam 21.15 sıralarında bir genç kızı kaldırımda cep telefonuna bakarken gördüğünü belirterek, “20 metre mesafe vardı aramızda. Ben sokak köpeklerine yemek veriyordum. Sonra yerde yattığını gördüm. Yanına gittim önce sara geçiriyor sandım. Yaşıyordu. 112’yi aradım” dedi. Sibel D. verdiği ifadesinde silah sesini duymadığını söyledi.

'YAREN'İ VURUP ORAYA BIRAKTILAR'
Kız kardeşinin ölümünü şüpheli bulduğunu anlatan abla Gülşen Korucu, “Biz davanın yeniden açılıp, eldeki bulguların yeniden incelenmesini istiyoruz. Olayda birçok soru işareti var. Silah sesini bile duymamışlar. Çünkü biz Yaren’in orada kendini vurduğunu düşünmüyoruz. Onu vurup oraya getirip atmış olduklarını düşünüyoruz.“ dedi.

 
2 bin kızılçam kesilecek... Bakanlık'tan Sabancı'ya onay!
 
Başkan Batur'dan Gıda Çarşısı'na teşekkür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şanlıurfa ve Adıyaman'ı sel vurdu: 16 can kaybı
Deprem bölgesinde etkili olan şiddetli yağış can kayıplarına yol açtı. ...
DEÜ’den Buca’da öğrencilere bilim dokunuşu
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bilimi öğrencilere sevdirmek ve farklı ...
Eskiyörük de Ankara yolcusu!
Tire Süt Kooperatifi'ne 20 yıl başkanlık yapan Mahmut Eskiyörük, bugün ...
 
Bornova'da ralli savaşları... Kapı kapı ikna turları!
İzmir Yarış Pisti'nin yapılması beklenen kiralama ihalesi, bölge halkının ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Kadere İnat’ deprem evleri bedava olsun!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Kadere İnat’ deprem evleri bedava olsun!
MSB'den 'helikopter' iddiasına yalanlama!
Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, bazı sosyal medya hesaplarındaki ...
 
YSK'nın seçim kararları Resmi Gazete'de!
Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı ...
'Selden Şanlıurfa'da 60, Adıyaman'da 8 kişi etkilendi'
Sağlık Bakanı Koca, sel felaketinden Şanlıurfa'da 60, Adıyaman'da 8 kişinin ...
Dumandan etkilendi... Minik kediye oksijen maskesi!
Kütahya'da, 3 katlı apartmanın zemin katındaki evde çıkan yangında mahsur ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva