HABERLER>GÜNCEL
26 Ocak 2022 Çarşamba - 12:09

Yardım etmeye çalışırken canından olmuştu... Yangında ihmal iddiası!

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, Kaan Yalçın'ın (27) apartmanda çıkan yangında üst katta mahsur kalanları kurtarmak isterken yaşamını yitirmesiyle ilgili soruşturma sürerken, ifadeleri alınan 2 kişinin, binadaki yangın söndürme ve alarm sistemlerinin çalışmadığını öne sürdüğü ortaya çıktı. Kaan'ın arkadaşlarının iddiası üzerine dayısı Sedat Özkan, ihmal olduğunu savunarak, emniyette şikayetçi olduklarını söyledi.

Yardım etmeye çalışırken canından olmuştu... Yangında ihmal iddiası!

Hasan Güven Caddesi'nde bulunan site içindeki apartmanın üst katında, 16 Ocak günü saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanları fark eden bina sakinlerinin ihbarıyla bölgeye AKS 110, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, caddeyi araç trafiğine kapatırken, yangının çıktığı dairedeki 4 kişi de itfaiye merdiveniyle dışarı çıkarıldı. İlk müdahalenin ardından 4 kişi, tedbir amaçlı çevre hastanelere kaldırıldı. Çalışmalarına devam eden itfaiye ekipleri, dışarı çıkmadığı belirlenen Kaan Yalçın'ı bulmak için harekete geçti.

ASANSÖRDE HAREKETSİZ BULUNDU
İtfaiye ekipleri, Kaan Yalçın'ı asansörde hareketsiz yatarken buldu. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Yalçın'ın dumandan zehirlendiği belirlendi. Yalçın'ın, yangın çıkan apartmanda oturmadığı, arkadaşına ziyaret için geldiği belirtildi. Savcının incelemesinin ardından Yalçın'ın cansız bedeni, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kaan Yalçın'ın, apartmanda mahsur kalanları kurtarmak istediği sırada dumandan etkilenerek yaşamını yitirdiği belirtildi. Yalçın'ın cenazesi, yapılan otopsi sonrası Narlıdere Şehitlik Camii'nde kılınan namazın ardından Yukarıköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

'ÖNER DÖNDÜ, KAAN DÖNMEDİ'
Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan 2 kişinin binadaki yangın söndürme ve yangın alarm sistemlerinin çalışmadığını söyledikleri ortaya çıktı. Kaan'ın arkadaşlarından B.G.'nin, "Arkadaşımız Öner'in evinde kahvaltı yaparken üst kattan siyah dumanlar çıktığını gördük. Öner ve Kaan, yardım için yukarı çıktı. Bir süre sonra Öner elleri, saçı ve yüzü yanık bir şekilde geri geldi. Panik halinde dışarı çıkıp, Kaan'ı beklemeye başladık sonra vefat ettiğini söylediler. Binanın yangın söndürme sistemleri ve yangın alarmı sistemi çalışmadı" diye ifade verdiği belirtildi.



İfade veren B.Y.'nin ise "4'üncü katta önce dumanları ardından da 2 kişinin bağırdığını gördüm. Öner ve Kaan yardım için yukarı çıktı. Öner vücudundaki çeşitli yanıklarla geri döndü ancak Kaan dönmedi. Öner dönünce Kaan'la birlikte yukarı çıktıklarını, yoğun dumandan ve alevlerden dolayı birbirlerini kaybettiklerini söyledi. Yangın anında söndürme sistemi ve alarm sistemi çalışmadı" dediği öğrenildi. 

'İHMAL VAR, ŞİKAYETÇİ OLDUK'
Yangın söndürme ve alarm sistemlerinin çalışmadığı ile ilgili verilen ifadelerin ardından apartmanın bulunduğu sitenin yönetimi hakkında şikayetçi olduklarını belirten Kaan'ın dayısı Sedat Özkan, "Olayda ihmal olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple de şikayetçi olduk. Verilen ifadelerde yangın söndürme ve alarm sistemlerinin çalışmadığı söyleniyor. Sonuna kadar hukuki mücadelemize devam edeceğiz. Bunların yanı sıra bizi en çok üzen olaylardan biri de Kaan'ın vefatının ardından site sahipleri, site yönetimi ve Kaan'ın hayatlarını kurtarmak için kendi canından olduğu dairede yaşayanlar, bizimle hiç iletişime geçmedi. Cenazeye gelmedikleri gibi telefonla bile arayarak başsağlığı dileklerini iletmediler. Kaan'ın ailesi olarak gerçekten çok üzüldük. Yeğenim başkalarının hayatını kurtarabilmek adına kendi canını hiçe saydı. Kaan, bu vefasızlığı hak etmedi" diye konuştu.

 
Yılın ilk MGK toplantısı yarın yapılacak
 
Gediz'i yaşatacak proje!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılın ilk MGK toplantısı yarın yapılacak
Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yarın Beştepe'de yapılacak. ...
Bakan Pakdemirli, hayvanlar için doğaya yiyecek bıraktı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde ...
Çeşme yine can pazarı!
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına ...
 
THY'den uçuşlarla ilgili önemli açıklama
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, bugün saat 13.00'a kadar ...
İzmir'e kar yağacak mı?
Son günlerde Türkiye genelinde yaşanan kar yağışları akıllara ‘İzmir’de ...
İş makinesiyle suya düştü, operatör hayatını kaybetti
İstanbul Ataşehir’de inşaat alanında iş makinası, buz tutan su birikintisine ...
 
40 taşınmaz için boğup parçalara ayırdılar!
Antalya'nın Serik ilçesinde 2.5 aydır haber alınamayan Kerziban Keskin'in ...
Kritik proje bakanlık önünde... Tarihin dibine mermer ocağı!
Torbalı Uyuzdere Vadisi’ndeki koruma altında bulunan 1. derece doğal SİT ...
Kemal ARI yazdı... Bir Mumcu ölür, bin mum birden yanar!
Kemal ARI yazdı... Bir Mumcu ölür, bin mum birden yanar!
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva