HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2022 Pazartesi - 22:18

Yanık'tan Kılıçdaroğlu'na 'kopya' tepkisi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara geldiklerinde 'Aile Destekleri Sigortası' başlatacakları açıklaması hakkında, "Keşke bu açıklamaları yapmadan önce dersinizi biraz çalışmış olsaydınız ama siz sürekli kopya çekmeyi tercih ediyorsunuz" dedi.

Yanık tan Kılıçdaroğlu na  kopya  tepkisi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kılıçdaroğlu, dün Aile Destekleri Sigortası adı altında iktidara geldiğinizde hayata geçireceğiniz vaatleri açıklamışsınız. Ancak size hoşunuza gitmeyecek bir haberim var. Vaat olarak açıkladığınız hizmetleri biz zaten yapıyoruz. Yıllardır düzenli şekilde uyguluyoruz. Bugüne kadar yapılan hizmetleri sanki hiç yapılmıyormuş gibi gösterip farklı bir isim altında kamuoyu ile paylaşmak CHP'nin en sevdiği oyun. Bunu İBB'den biliyoruz. Çocuklara süt dağıtmayı insanlık tarihinde ilk kez siz keşfetmiş gibi anlatmanız bunun en trajikomik örneğiydi. Hoş, o da başlamadan bitti. Hizmetlerimizi yakından takip ediyorsunuz, farkındayım. Çünkü bizim yaptıklarımızı 'cover'layıp millete yeniymiş gibi sunuyorsunuz. Şükür ki milletimiz bu göz bağcılıklarına prim vermez. Vaktiyle yapmadığınız, bugün yapacağız diye açıkladığınız her hizmeti AK Parti olarak 20 yıl içinde biz yaptık. Sizin hayal dahi edemeyeceğiniz başlıklarda sistemlerimizi kurduk. Yıllardır sürdürüyoruz. Örneğin SSK döneminden iyi bildiğiniz vatandaşı kapı kapı dolandırma ama yine de işini görmeme anlayışınız artık tarih oldu, şükür ki. Talep odaklı sosyal yardım ve sosyal hizmet anlayışı iktidarlarımız döneminde arz odaklı anlayışa çoktan dönüştürüldü. İsterseniz vaatlerinize yönelik neler yaptığımıza hep birlikte bir kez daha göz atalım. Konuşmanızın bir bölümünde ailelerin sosyal statüsünün belirlenmesi için sosyal hizmet uzmanları ve sosyologların her bir aileyle temasa geçeceğini belirtmişsiniz. Bu vesileyle ailelerle temasa geçileceğini, evde bakıma muhtaç yaşlı, engelli ya da okula giden çocuklar olup olmadığını tespit edeceğinizi söylemişsiniz. Hakkınızı yemeyelim çok iyi bir fikir bu, ancak ailelerimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek için Ulusal Hane Ziyareti programımızla hizmetimizi 26 milyon haneye yayacağız. Keşke bu açıklamaları yapmadan önce dersinizi biraz çalışmış olsaydınız ama siz sürekli kopya çekmeyi tercih ediyorsunuz" dedi.

Bakan Yanık, yaptığı paylaşımın devamında şu ifadeleri kullandı:

"Yine ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim masraflarının karşılanacağından bahsetmişsiniz. İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarının kurum bakımına alınmadan aile birlik ve bütünlüğü içinde sağlıklı büyümelerini sağlamak amacıyla aylık ortalama 2,337,31 TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunuyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için Eğitim Materyali Yardımı hizmetimiz mevcut. Bu kapsamda çocuklarımızın önlük, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi temel okul ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Eğitim Materyali Yardımı hizmetimiz kapsamında 2021 yılında 131 bin öğrencimiz için 38 milyon 777 bin TL kaynak aktardık. Takipte olursanız yakın zamanda 2022 rakamlarını da açıklamış olacağız. Yine bizim çok önemsediğimiz ama sizin belki de yeniden keşfedip ilk kez yapacağınızı iddia edeceğiniz bir diğer hizmetimiz de Evde Bakım Yardımımız. Engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlattığımız Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Halihazırda 544 bin vatandaşımızın faydalandığı Evde Bakım Yardımı için aylık 3 bin 336 TL ödeme yapıyoruz. Sosyal yardımların ihtiyaç sahibi ailelerdeki kadınlar adına açılacak banka hesaplarına yatırılacağını söylemişsiniz. Aile desteklerimizin yüzde 70’ini kadın faydalanıcılar oluşturmakta olup, gebelik, doğum, lohusalık ve eğitim yardımlarımız zaten annelerin hesabına yatırılmaktadır. Kemal Bey ayrıca Türkiye’de sosyal güvence altına alınmayan vatandaşımız hâlihazırda bulunmamaktadır. Vatandaşımızın sigortası devlettir. Dezavantajlı olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, sağlıktan eğitime tüm imkânlardan yararlandırılmaktadır. Sigortasını ödeyemeyecek olan 9,5 milyon vatandaşımızın Genel Sağlık Sigortası primini biz ödemekteyiz. Kemal Bey, biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmetlerimizle konuşmaya ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Size de naçizane tavsiyem, yapılan hizmetleri, harcanan emekleri yok saymak yerine nasıl daha iyi hale getirebiliriz düşüncesiyle hareket ederseniz daha faydalı bir muhalefet yapmış olursunuz." (DHA)

 
Manisa'da 1,5 kilogram esrar ele geçirildi
 
A Milli Takım, kritik maçlara hazırlanıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 19 Eylül 2022 Pazartesi 22:46

Anadolu'da eskiden askerlikte revirde çalışanlar köylerde sağlık memuru gibi dolaşır iğne vurur hacamat yapardı,yine bir köye gider misafir kaldığı evini yan komşusu hastalanır hemen oraya kaldığı evin sahibi ile giderler,hastayı muayene eder,ateşi var hemen alnına soğuk bez koyun der birde her derde deva penisilin iğnesi yapar yüksek sesle uyarır hasta yakınını derki ateşli hastaya neden pırasa yedirdiniz diye kızar sonra evden ayrılırlar, ev sahibi sorar,nasıl bildin pırasa yediğini der,sağlık elemanı gayet basit kapının arkasında pırasa yapraklarını gördüm der,sağlık elemanı köyden ayrılır,ev sahibi ilan eder artık bende sağlık konusunda herşeyi öğrendim der,iki gün sonra bir hastayı muayene eder sağa sola kapının arkasına bakar,kapının arkasında bir tek eşek semeri vardır,hemen hasta yakınına der neden ateşli hastaya eşek eti yedirdiniz diye kızar,hasta yakını eşek kesmedik ki der nereden çıkardın tespiti diye cevap verir sağlık elemanı derki kapının arkasında semer var ondan der,işte ülkemizde bu tür olaylar oluyor,birisi yapıyoruz diyor diğeri yapacağız diyerek zaman geçiyor...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ayinesi iştir kişinin, böyle laflara bakılmaz'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Adalet Bakanı ...
Meral Akşener: Bizi Kürtler ile düşman edemeyecekler
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu can bu bedende durdukça bizi ...
Yaldız, 9 Eylül krizini değerlendirdi: Kazanan hem Soyer hem Erdoğan!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, 9 Eylül programında ...
 
Kılıçdaroğlu: Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "6'lı masanın liderleri olarak bizler ...
CHP, İzmir'de kampa giriyor... İşte saat saat program!
22-25 Eylül tarihlerinde İzmir'de üst yönetimi kampa girecek olan Cumhuriyet ...
CHP'li Nalbantoğlu’ndan 6’lı Masa için benzetme: Ücretli otobandan önceki son çıkış!
Muhalefetin oluşturduğu 6’lı masa ile ilgili “ücretli otobandan önceki ...
 
Erdoğan'dan seçimlerle ilgili iki talimat!
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip ...
Erdoğan: Terörün karanlık gölgesini kaldıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK/YPG, DEAŞ ve FETÖ'ye kadar terör örgütleriyle ...
Pekşen'in kızı: Babamı yanlış teşhis öldürdü
61 yaşında vefat eden eski CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva