HABERLER>EKONOMİ
2 Haziran 2023 Cuma - 12:41

Vize krizi ihracatçılara sıçradı!

Son günlerde gündemden düşmeyen Türk vatandaşlarının vize alma sıkıntısı ihracatçıları da olumsuz etkiliyor.  Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş konuyla ilgili, "Yoğunluk hep vardı ancak vize için hiç bu kadar beklemiyorduk. Dilerim yakın zamanda çözülür. Yoksa bu sıkıntı hazır giyim sektörünü yoracaktır. Kafamızı bu soruna yormamalı; işimize, pazarlamamıza bakmalıyız. Bir de yurt dışına nasıl çıkacağız diye düşünürsek vay halimize” dedi.

Vize krizi ihracatçılara sıçradı!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Geçtiğimiz yıl başlayan ve seçimlerin ardından sayısı artan Schengen vizesi alma sıkıntısı hem vatandaşları hem de ihracatçıları olumsuz yönde etkiliyor.  Randevular ileri tarihe verilirken, vizeye başvurabilenlerin onay süreci uzuyor. Başvurusu reddedilenlerin sayısı hızla artıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın TOBB Genel Kurul’da gerçekleştirdiği konuşmasında Türk vatandaşlarının yaşadığı vize krizine değinerek,  durumu 'siyasi şantaj' olarak nitelemiş ve "vize sorununu en kısa sürede hal yoluna koyacağız" ifadesini kullanmıştı.

İhracat yapan iş insanları ise kara kara düşündürüyor.  Özellikle bire bir temasın yoğun olduğu hazır giyim sektörü işverenlerinin ve ihracatçılarının akıllarında önümüzdeki aylarda gerçekleştirilmesi planlanan uluslararası hazır giyim fuarlarına gidip gidemeyeceğine dair soru işaretleri var.

PANDEMİDEN SONRA KANAYAN YARAMIZ HALİNE GELDİ
Egedesonsöz’e konuyla ilgili olarak değerlendirme yapan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, “Vize sıkıntısı pandemiden sonra kanayan yaramız haline geldi. Ancak son dönemde bu sıkıntı ayyuka çıktı. Uzun süreli vizesi olanlar da süresi bittikçe yeni randevu alamıyor. Çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sorunu her platformda dile getiriyorum” dedi.

YOĞUNLUK HEP VARDI ANCAK VİZE İÇİN HİÇ BU KADAR BEKLEMİYORDUK
Hazır giyim ihracatının bire bir temas ve diyalog ile sürdüğünü kaydeden Başkan Sertbaş, hafta içinde gerçekleştirilen TOBB Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerini belirterek “İhracatta diyalog olmazsa olmaz. Yeşil Pasaport en büyük silahımız ancak sayısı da sınırlı… Muhtemelen pasaportu olanlar her yere koşturacaklar.  Fuarlara bir kişi ile gidemeyiz. Aynı anda bir- iki fuara da gidebiliyoruz. Temmuz ayında da bu anlamda yoğunluk var. Geçtiğimiz gün bu sorun TOBB Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanımıza iletildi. Neden böyle bir aksama olduğunu bilemiyoruz ama çözülemeyeceğini düşünmüyoruz, çözülecektir. Yoğunluk hep vardı ancak vize için hiç bu kadar beklemiyorduk. Dilerim yakın zamanda çözülür. Yoksa bu sıkıntı hazır giyim sektörünü yoracaktır.  Fuarlarda herhangi bir iptal ya da erteleme söz konusu olmaz. Kafamızı bu soruna yormamalı; işimize, pazarlamamıza bakmalıyız. Bir de yurt dışına nasıl çıkacağız diye düşünürsek vay halimize” şeklinde konuştu.

 
Simeone duyurdu: İzmirli Çağlar Atletico yolcusu
 
45 torbanın içinde insan kalıntıları bulundu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alen doğu gencer 2 Haziran 2023 Cuma 16:54

Daha yeni başlıyoruz. bakın hollanda fuara katılım için vize başvurusu yapıyoruz. firma olarak yapıyoruz bunu ve tam 6 ay sürüyor vizeyi almak. o sürede fuar yapılmış ve bitmiş oluyor yani vize alamıyorsunuz. şimdi fuara katılım için 7-8 ay önceden vize başvurusu yapmak gerekiyor ki oda 1 seneyi bulursa şaşırmayacağım. Ülkemizi getirdikleri nokta çok korkunç . tabi bunu yaşadığı şehirden 100km kafasını çıkarmamış insanların anlamasınıda beklemiyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
Ercan 2 Haziran 2023 Cuma 14:00

Bunun izlenen dış politika siyasetiyle ve ülkenin demokrasi anlayışıyla ilintili olduğunu görmezden geliyorsanız kusura bakmayın simdiden kötü haberi vereyim Isleriniz daha da zorlaşacak. Siyasetle ekonomiyi birbirinden ayıramazssınız.Iş dünyasının önce bunu hazmetmesi gerek.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su ürünleri üretimi yüzde 6,2 arttı
Türkiye'nin su ürünleri üretimi 2022'de bir önceki yıla kıyasla yüzde ...
İklim değişikliği inciri vurdu... Rekoltede tehlike!
Aydın ve İzmir’de incir bahçelerinde ilekleme dönemi başladı. Konu ile ...
Otomobil satışlarında rekor sürüyor
Mayıs ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarı bir önceki yıla göre yüzde ...
 
Kızılay, kurban bağış bedeline zam yaptı
Kızılay 2023 yılı kurban bağış bedelini 5.950 TL olarak belirlerken, Mehmetçik ...
Merkez Bankası'nın net rezervi eksiye sabitlendi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) net rezervi 26 Mayıs ile ...
Küresel hava yolu yolcu trafiği yüzde 45,8 arttı
Küresel hava yolu yolcu trafiği nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde ...
 
Merkez Bankası rezervleri 98,5 milyar dolar oldu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 26 Mayıs haftasında ...
Alkolde iki gruba daha zam geliyor!
Tekel Bayiler Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bazı votka ve şaraplara ...
Merkez Bankası'ndan KKM için yeni karar
1 Haziran'dan itibaren açılacak veya yenilenecek kur korumalı mevduat ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva