HABERLER>GÜNCEL
1 Haziran 2022 Çarşamba - 12:41

Vekalet yoluyla kurban kesim bedeli ne kadar oldu?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesiminin yurt içi ve yurtdışı bedellerini açıkladı.

Vekalet yoluyla kurban kesim bedeli ne kadar oldu?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu'ndaki 'Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Burada konuşan Erbaş, kurban ibadetinin insanın iyiye, güzele ve hakikate ulaşma arayışının nişanesi olduğunu belirterek, "Kurban kesmek Allah'ın bizlere bahşettiği nimet ve imkanları, inandığımız değerler uğruna feda edebilme bilincini kazandırır. Kişi kurban ibadetini yerine getirmekle Allah'ın emrine itaat etmiş ve kulluk bilincini koruduğunu açık bir biçimde ortaya koymuş olur. İyi niyet ve samimiyetle eda edilen kurban ibadetinin karşılığı, Allah'a yakınlaşmaktır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte 1993 yılından bu yana gerçekleştirdiği 'Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu'nun da bu amaca atfedilen hizmet olduğunu vurgulayan Erbaş, "Amacımız kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, kurban ibadetinin dini esaslara göre eda edilmesini ve sosyal boyutunun en güzel şekilde yerine getirilmesini sağlamaktır. Amacımız kurban etlerini daha fazla ihtiyaç sahibine ulaştırarak bayram sevincini ve mutluluğunu daha fazla kardeşimizle paylaşmak; mazlum, mağdur ve muhtaçlarla kardeşlik bağımızı kuvvetlendirmektir. Bu doğrultuda vakfımız, son derece şeffaf bir şekilde hizmet üretmektedir. Bağışların teslim alınmasından kurbanların kesimine ve dağıtımına kadar organizasyonun her aşamasını titizlikle takip etmektedir. Kurban kesimleri, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığı'mızda görev yapan hocalarımız ve vakfımızın gönüllüleri nezaretinde yapılmaktadır" diye konuştu.

Ali Erbaş, 28 yıllık süreçte başta Türkiye olmak üzere birçok farklı coğrafyada 3 milyon 391 bin 173 hisse kurban keserek, milletin iyilik elini milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştırdıklarını dile getirip, şunları söyledi: 

"Geçtiğimiz yıl ise Türkiye Diyanet Vakfı'na emanet edilen 589 bin 136 hisse kurbanı yurt içinde 403 kesim noktasında ve yurt dışında 77 ülkenin 339 bölgesinde keserek ihtiyaç sahibi insanlar bayram sevincine vesile olduk. 'Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş' temasıyla başlattığımız organizasyon ile bu yıl 25 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye'de 81 il 922 ilçede, yurt dışında ise Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar uzanan tüm gönül coğrafyamızdaki 80 ülke ve 345 bölgede mazlum ve muhtaç kardeşlerimize milletimizin yardım elini ulaştırmayı planlıyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde kestirmek isteyenler için 2 bin 250 lira, yurt dışında kestirmek isteyenler içi ise 1800 lira olarak belirledik. Vatandaşlarımız, 'tdv.org' ve 'bagis.tdv.org' adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabileceklerdir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ise din hizmetleri müşavirlikleri, ataşelikleri, koordinatörlükler ve bu ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasıtasıyla kurban vekaletlerini güvenle vakfımıza emanet edebileceklerdir." 

 
Ailesini ateşe vermişti... Kendisiyle 3 yaşındaki çocuğu kurtarılamadı!
 
TMO sessiz kaldı, Büyükşehir devreye girdi… Soyer'den üreticiye müjde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
WhatsApp mesajlarına düzenleme geliyor
Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp gruplarından kimse görmeden çıkmak mümkün olacak.
İzmir'de orman yangını paniği!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü.
Ermenistan'dan sınırdaki Azerbaycan mevzilerine ateş
Azerbaycan, Ermenistan askerlerinin sınırdaki Azerbaycan mevzilerine ateş açtığını duyurdu
 
Tüm önlemler alındı... İzmir 18 bin yavruyu bekliyor!
Tüm önlemler alındı... İzmir 18 bin yavruyu bekliyor!
Fiyatlar ÜFE'ye bağlanmıştı...İZSU'nun yeni tarifesi belli oldu!
Otomatik zam’ sistemine geçilerek her ay ÜFE’ye bağlanan İZSU’da Haziran ...
İzmir'de FETÖ operasyonu: 7 gözaltı
Aralarında İzmir'in de bulunduğu 7 ilde FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen ...
 
Muğla Dalaman'da orman yangını!
Muğla Akçataş mevkisindeki orman ve makilik alanda henüz belirlenemeyen ...
Bu kez hedef demir yolu... Korkuluk hırsızları iş başında!
İzmir'in Menemen ilçesinde demir yolu hattındaki korkulukları çaldığı ...
Gri kategorideki terörist teslim oldu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gri kategorideki 1 teröristin dün öğlen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva