HABERLER>DÜNYADAN
12 Temmuz 2016 Salı - 07:59

Vegan çiftten bebeklerinin velayeti alındı!

İtalya’nın Milano kentinde vegan bir çiftin bebeği yetersiz beslenme ve kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılınca, mahkeme çocuğun velayetini anne-babasının elinden aldı.

Vegan çiftten bebeklerinin velayeti alındı!

Hindistanlı baba ile İtalyan annenin, hiçbir tür hayvansal gıdanın yer almadığı vegan diyetiyle beslendiği, oğullarına da bu diyeti uyguladığı belirtildi.

Büyükanne ve büyükbabası tarafından hastaneye götürülen Andrew isimli 13 aylık bebeğin 3 aylık bir bebeğin gelişimini gösterdiği, kalsiyum eksikliğinden kalp rahatsızlığına kadar birçok bozukluk taşıdığı belirlendi.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre anne-baba, hastanede de doktorlara bebeğe hayvanlardan elde edilmiş herhangi bir gıda ya da ilaç vermemelerini söyledi. Oğullarının kalp rahatsızlığı için ameliyat edilmesine de karşı çıkan çift bebeği evlerine götürdü.

Ancak San Donato Hastanesi yetkilililerinin şikayette bulunması üzerine mahkeme, bebeğin velayetinin anne-babasından alınarak geçici olarak hastaneye verilmesine karar verdi. Bunun üzerine Andrew kalp ameliyatı geçirerek hastanede tedavi altına alındı.

Mahkeme, bebeğin velayetinin büyükanne-büyükbabasına mı yoksa bir kuruma mı verileceğine karar verene kadar bebeğin hastanede kalmasına hükmetti.

'Ebeveynleri tedaviyi reddediyor'

Mahkeme kararında "Ebeveynleri tedaviyi reddediyor, oğullarının ciddi kalp rahatsızlığını görmezden geliyor, hiçbir gıda takviyesi olmadan çok katı bir vegan diyeti uyguluyordu" denildi.

Olay İtalya’nın en çok tartışılan konularından biri haline gelirken, Il Foglio gazetesi manşetini bu tartışmalara ayırdı. Gazete, Andrew vakasıyla birlikte geçmişte yaşanan tartışmalara da yer vererek vegan diyetini savunanlar ve karşı çıkanların görüşlerini bir araya getirdi.

Il Foglio’nun sözlerine yer verdiği bir yorumcu "Dengeli beslenmek için gerekli gıda maddelerinin doğru miktarlarda alımına dikkat edilirse vegan usulü beslenmek zarar vermez” derken, bir başkası da “hem veganların hem de etoburların ırkçılık derecesinde fanatikleşebildiğine” dikkat çekti ve “Etoburlar için et yemeyenler acınacak fanatiklerdir. Evet, tofu cihadcıları da var. Ama hayvanları yememek hijyenik ve pasif bir tercih" dedi.

Corriere della Sera gazetesine konuşan çocuk doktoru Luca Bernardo ise "Anne babaların çocuklarını sıradışı bir diyetle beslemek istemesi sorun değil ancak takviyeler yardımıyla besinsiz kalmalarının önlenmesi gerekir" uyarısında bulundu.

İtalya'da geçen aylarda da Cenova ve Floransa kentlerinde vegan diyetiyle beslenen 2 yaşındaki ve 11 aylık iki bebek hastaneye kaldırılmıştı. Geçen yıl da bir mahkeme, vejetaryen bir annenin oğluna haftada en az bir kez et yedirmesine hükmetmişti.

İtalya’da vejetaryen ve vegan beslenme şekillerinin gittikçe yaygın hale geldiği, nüfusun yüzde 2,9'unun her tür hayvansal ürünü yemekten kaçındığı belirtiliyor. (bbc türkçe)

 
ABD'de adliye binasında silahlı saldırı: 3 ölü
 
Yaralı baykuş koruma altında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'de adliye binasında silahlı saldırı: 3 ölü
ABD'nin Michigan eyaletinde adliye binasında silahlı saldırı düzenlendi.
ABD o teröristi 11 bin km'den vurdu!
Washington Post gazetesi, ülkesi Mısır’da Müslüman Kardeşler’in desteklediği ...
Flaş! İngiltere'nin yeni başbakanı belli oldu
İngiltere'de iki kadın adayın yarıştığı başbakanlık koltuğu için Andrea ...
 
AB'den vize serbestisine yeşil ışık!
AB Komisyonu üyesi Dimitris Avramopoulos, Türkiye'ye vize serbestisi için ...
Varşova'da ilginç diyalog: Elleriniz soğuk!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Varşova’daki NATO Zirvesi sırasında Almanya ...
Mısır'dan tarihi İsrail ziyareti
Yıllar sonra ilk kez bir Mısır Dışişleri Bakanı, İsrail'e diplomatik ziyaret gerçekleştirdi.
 
"Merkel Erdoğan’dan 'İncirlik' izni alamadı"
lmanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’den sonra Başbakan Angela Merkel ...
Dünyanın en yeni ülkesi kan gölüne döndü!
Afrika ülkesi Güney Sudan'ın başkenti Cuba'da hükümet güçleri ile isyancılar ...
IŞİD uçak düşürdü, 2 Rus pilot öldü
Terör örgütü IŞİD, Suriye’nin Palmira kenti yakınlarında dün Suriye ordusuna ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva