HABERLER>GÜNCEL
25 Nisan 2012 Çarşamba - 15:57

Ve Mehmet Ağar cezaevinde: Kimseye kırgın değilim!

Susurluk davasında mahkum olan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, iki yıllık hapis cezasını çekmek üzere Yenipazar Cezaevi'ne girdi. Girişte yaptığı açıklamada 'huzur içinde' olduğunu söyleyerek kimseye kırgın olmadığını belirtti.

Ve Mehmet Ağar cezaevinde: Kimseye kırgın değilim!

AYDIN - İnfaz yasası gereği 2 yıllık hapis cezasını çekmesi için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonrası Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda karar kılınan Mehmet Ağar, yaklaşık 15 araçlık konvoyla bugün saat 15.30 sıralarında ilçeye geldi. Cezaevine yaklaşık 500 metre uzakta konvoyu durduran ve lüks otomobilinden inen Ağar, hem ilçe sakinleriyle hem de kendisini uğurlamaya gelen yakınları ile sohbet etti.
 
Herkesle tek tek vedalaşan bazılarının da elini öptüğü Mehmet Ağar, kendisini uğurlamaya gelen vatandaşlara dönerek, "Şu manzarayı gördükten sonra içim çok rahat. Gözüm arkada kalmaz artık" dedi.
 
Taşıdığı sarı tespihiyle yürüyen, zaman zaman çeken Mehmet Ağar, sağ elini de göğsünün üzerine koyarak vatandaşlara teşekkürünü gösterdi. Konvoyun cezaevine kadar gelmesini istemeyen Ağar, kalan 500 metrelik kısmı güvenlik güçlerinin eşliğinde gitti.
 
Cezaevi kapısında kendisini bekleyen basın mensuplarına konuşan Mehmet Ağar, "Çok yorduk buraya kadar sizi, bundan sonra yormayacağız. Rahat olun" dedi. Mehmet Ağar, mahkumiyetiyle ilgili olayı bir görev kusuru olarak düşündüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bununla beraber bu düşüncenin içerisinde terörle mücadelede devlete yardımı olacaksa bu süreci de bir görev olarak görüyorum. Bin şükür ki bugüne kadar olan hizmetimizde halk tabiriyle ehli namusa, ehli vatana da zararımız olmamıştır. Hep bunun gayreti içerisinde oldum. Ama sonuçta böyle bir tecelli olmuşsa bu önce Allah’tan sonra devletten gelen, bu da bizim başımızın üzerinedir. Bizim meselemiz 75 milyonun, Türkiye’nin geleceğini kardeşçe huzurla yaşamasını sağlamaktır. Bunun dışında bir gayemiz olmadı. Dolayısıyla bu vatan toprağında geçireceğimiz bu sürede, vatanımızın toprağı olduğu için ve girdiğimizden beri hemşehrilerimizin yakın ilgisinden dolayı gayet huzur içerisindeyim. Allah’a yüz bin kere şükürler olsun. Allah devlete, millete zeval vermesin. Milletimi, sevenlerimi üzecek bir davranışım olmadı. Allah yardımcımız olsun. Bu tür hizmetlerde çalışan insanlar, Cumhuriyet öncesinde de sonrasında da bunların örnekleri var. Hiçbir kırgınlığımız, muğberiyetimiz olamaz."
 
Mehmet Ağar, daha sonra tekrar yanındakilerle vedalaşarak cezaevine giriş yaptı. Bu sırada bir vatandaşlar ’Siz bir kahramansız’ diye bağırdı.
 
YENİPAZAR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA
Aydın’ın Didim İlçesi’nde düzenlenen İl Turizm Koordinasyon Toplantısı’na katılmak için Didim’e gelen Yenipazar Belediye Başkanı CHP’li Yüsran Erden, iki yıllık cezasını Yenipazar Cezaevi’nde çekecek olan eski bakan Mehmet Ağar’ın, ilçelerine ekonomik anlamda canlılık getireceğini düşündüğünü söyledi. Başkan Erden, "İlçemizin neden seçildiğini bilmiyorum ancak ekonomik anlamda canlılık geleceğini düşünüyorum ve bundan mutluluk duyuyorum" dedi.

Ağar’ın cezasını Yenipazar’da çekecek olması gözleri de 'Sakin şehir’ unvanlı ilçeye çevirdi. Didim’deki İl Turizm Koordinasyon Toplantısı’na katılan Yenipazar Belediye Başkanı CHP’li Yüsran Erden, Mehmet Ağar’la ilgili soruları cevapladı. Başkan Erden, şunları söyledi:
 
"Gerek Sayın Ağar, gerekse de Adalet Bakanlığı yetkilileri eğer sakin şehir olmasından dolayı ilçemizdeki cezaevini tercih ettiyse, hiç şüphesiz ilçemiz bundan fayda sağlayacaktır. Doğrusu ben, seçimin neye göre yapıldığını bilmiyorum. Biz eskiden beri, ilçemizin yerel güzelliklerini hem kendi sakinlerimiz, hem de misafirlerimizle paylaşıyoruz. Sayın Ağar’ın yakınları ve sevenlerinin ilçemize gelmesi ekonomik canlılık yaratacaktır. Biz de bundan mutlu oluruz." 
 
İSTANBUL’DAN GELDİ
Ağar’ın İstanbul’dan uçakla İzmir’e buradan da karayoluyla Aydın’a geçtiği, yolda Germencik ilçesi yakınlarındaki Ortaklar’da durup çöp şiş yediği öğrenildi. Eşi Emel Ağar’ın, Yenipazar İlçesi’nde aylığı 350 liraya üç odalı bir ev kiraladığı ilçede kalacağı öğrenildi. Emel Ağar, cezaevinin girişine gelmedi. Ağar’ın kendi korumalarının da Yenipazar’da ev kiraladığı belirtilirken, dün de Korkut Eken ilçeye gelmişti.
 
Mehmet Ağar cezaevine gelmeden önce hazırlıklar son ana kadar devam etti. İçeriye kurşungeçirmez cam getirildi, dış duvarların üzerindeki tel örgüler 2 metreye yükseltilip yenilendi. Ağar’ın kalacağı bölümdeki fayans ve döşemelerin de yenilendiği öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GAKKOŞLARIN AYIBI 26 Nisan 2012 Perşembe 23:07

ELAZIĞ SON SEÇİMDE HEMŞERİSİNE SAHİP ÇIKIPDA DOKUNULMAZLIK ALSAYDI İÇERDE OLMAYACAKTI.KARDEŞ KADAR GÜVENDİĞİ HEMŞERİLERİ BUNU BAŞARAMADILAR, BUDA ONLARIN AYIBI OLDU..SİYASETİN GİDİCİ "DOSTLUĞUN KALICI" OLDUĞUNU BİLMEKTE FAYDA VARMIŞ..SAYGILAR..

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üç yıl sonra karar çıktı: Suçlu yok!
Hollanda'da, 25 Şubat 2009'da İstanbul–Amsterdam seferini yaparken inişe ...
Hüseyin Aslan: Bu karar Haziran'a kadar çıkmalı
EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın, mega proje olarak önceki hafta ...
Minik denizciler şenliği Dominik Caddesi'nde
Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, ...
 
Trafikte yargı mensuplarına örtülü dokunulmazlık
Büyük acılara yol açan trafik kazalarını önlemek için yoğun bir mücadele ...
Bayraklı’da lastik dehşeti!
Bayraklı’da 2'si minibüs, 1'i cip 12'si otomobil olmak üzere 15 aracın ...
Korkunç ölüm: Kamyonetin altında kaldı…
Karabağlar İlçesi'nde, geri manevra yapan kamyonetin altında kalan 4 yaşındaki ...
 
Foça Cezaevi’nden ‘yanlışlıkla’ 47 tahliye!
Aralarında gasp, hırsızlık, tecavüz gibi suçlardan hüküm giyenlerin de ...
Çocuklara DEÜ’den klasik müzik keyfi
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuarı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
28 Şubat operasyonunda üçüncü dalga: İzmir'de 3 gözaltı
28 Şubat soruşturmasındaki üçüncü dalgada dönemin Jandarma Genel Komutanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva