HABERLER>POLİTİKA
25 Aralık 2014 Perşembe - 11:48

Ve CHP’de Arslan da vekillik yolunda: Önseçim vurgusu

Genel seçim adaylığı için görevinden istifa eden CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan önseçim ve kontenjan vurgusu yaptı. Arslan, “Örgütün vicdanına ve süzgecine herkes güvenmek zorundadır. Ben kendimiz örgütümüze emanet ediyorum. Genel başkanımız yakın arkadaşları için kontenjan koyabilir, bu makuldür. Kontenjan adayı olacak kişilerin doğduğu yer İzmir olmayabilir ama doyduğu yer İzmir olmalıdır” dedi.

Ve CHP’de Arslan da vekillik yolunda: Önseçim vurgusu

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Genel seçim yaklaşırken CHP İzmir’de adaylık yarışı iyice hız kazandı. 

İl Başkanı Ali Engin ve Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz’un görevlerinden ayrılmasının ardından Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan da bir süre önce aldığı kararı resmileştirdi ve milletvekili aday adaylığı için istifasını il başkanlığına sundu.
 
Arslan’ı il başkanlığında yaptığı basın toplantısında İl Başkanvekili Barış Erel, İzmir Milletvekilleri Hülya Güven,  Mustafa Moroğlu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Buca İlçe Başkanı Bekdaş Gül ve partilileri yalnız bırakmadı.


 
İl başkanlığı görevindeki ilk basın toplantısında konuşan Barış Erel milletvekilliği yolunda adaylık için istifa eden Ednan Arslan’a başarılar diledi.
 
BU İLK TALEBİM
Ednan Arslan da yaptığı konuşmada genel seçimler için gerekli olan şeyin ön seçim olduğunu vurguladı. Arslan, “2002 yılında başlayan siyasi hayatımda her alanda partimizi temsil etmeye çalıştım. Bugüne kadar kamusal görev için talepte bulunmadım. İlk kez önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için yola çıkıyorum” dedi.


 
ÖN SEÇİM VE KONTENJAN VURGUSU
Arslan ayrıca ön seçim ve kontenjan vurgusu yaptığı konuşmasında örgüte güvendiğini belirtti. Arslan, “İlk günkü heyecanımdan bir şey kaybetmeden amatör ruhumla kentime ülkeme hizmet etmek istiyorum. Her geçen gün otoriterleşen yolsuzluk akan ve bunları ört bas etmek için hukuku baskı altına alan bu iktidardan acilen kurtulmak zorundayız. Bunun bir tek yolu var kimsesizlerin kimsesi olan CHP’nin iktidar olması ve genel başkanının başbakan olmasıyla mümkündür. Toplumun her kesiminden yana olan CHP iktidarına şiddetle ihtiyacı vardır. 2015 seçimlerinde birlik ve beraberliği bozmadan iktidar yapmak zorundayız. Aksi halde Maraş’ta, Çorum’da, Gazi’de katledilen canlarımızın yüzüne nasıl bakarız? Halkların kardeşliği diye haykırmış olan deniz gezmişlerin yüzüne nasıl bakarız. 17 yaşında ölen Erdal eren, Gezi’de şehit olan Berkin Elvan ve nicelerini yüzüne nasıl bakarız? Tüm ümidim gençliktedir diyen Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün yüzüne nasıl bakarız? Bizler örgüt için mücadele eden yurtseverleriz. Bundan sonra da partimizin iktidarı için çalışmak zorundayız. Bu iktidar cumhuriyetin tüm kalelerini zapt etti. Edemediği tek kale CHP ve kadrolarıdır. Bizlere yakışan milletvekili olma yolu ön seçimdir. Önseçimin yapılmasını istiyoruz. Bizleri bir yerlere getiren üyelerimiz, delegelerimiz. Layıksak onlar bize görevi verir, değilsek bir başka arkadaşı seçer. Örgütün vicdanına ve süzgecine herkes güvenmek zorundadır. Ben kendimiz örgütümüze emanet ediyorum. Genel başkanımız yakın arkadaşları için kontenjan koyabilir, bu makuldür. Kontenjan adayı olacak kişilerin doğduğu yer İzmir olmayabilir ama doyduğu yer İzmir olmalıdır. İzmir’in içinden iş dünyasından, akademik dünyasından olmalı ve bunun dışında biri kabul edilemez. İzmir’de askerlik yaptı, eşi İzmirli gibi söylemlerle aday istemiyoruz. Şu an aday adayıyım. Bu süreç adaylık sürecine girmezse partime küsmeyeceğim. Partimize ihanet etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de bir vekil için daha ihraç istemi!
CHP Ankara İl Başkanlığı, Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü'yü ihraç ...
Erdoğan: İnönü’yü saygı ve rahmetle anıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ölümünün 41'inci ...
Şanlı’dan kongre raporu: MHP her şeyden önce…
İlçe kongrelerini aralıksız sürdüren MHP İzmir’in ikinci adamı Sayit Şanlı ...
 
Hazırlıklar tamam: İnterneti kesme yetkisi Başbakan’a
Hükümet, Anayasa Mahkemesi’nin Ulaştırma Bakanı ve TİB Başkanı’na sakıncalı ...
Zirvede yeni kriz: 'Yüce Divan’a mı gönderelim....'
Ankara kulislerinde AKP’nin, komisyondaki Yüce Divan’a sevk oylaması ertelenen ...
Mustafa Sarıgül partisine geri dönüyor iddiası!
Şişli'de Hayri İnönü ile ters düşen Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi'yle ...
 
Davutoğlu'ndan belediye başkanlarına 'hükmetme' uyarısı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Esenler Belediyesi'nce düzenlenen "Geleceğin ...
Erdoğan'dan 2015 bütçesine onay
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu" ...
CHP İzmir’de bomba gelişme: Dimyata pirince giderken…
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in yerine geçecek ismi belirlemek için ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva