HABERLER>SPOR
11 Haziran 2015 Perşembe - 14:12

Ve Beşiktaş’ta ‘Güneş’ açtı: Törene damga vuran sözler

Beşiktaş'ta, Slaven Bilic'in ayrılmasıyla boşalan teknik direktörlük görevine Şenol Güneş getirildi. Güneş, Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen törende 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Yıllık 1.5 milyon Euro alacağı açıklanan Güneş, törende yaptığı konuşmada, "Kariyerimde lig şampiyonluğu yok, Beşiktaş ile yaşayacağım" dedi.

Ve Beşiktaş’ta ‘Güneş’ açtı: Törene damga vuran sözler

Beşiktaş'ta Şenol Güneş dönemi resmen başladı. Bursaspor ile sona eren sözleşmesini yenilemeyen tecrübeli teknik adam, siyah beyazlı kulüple 2+1 yıllık mukavele imzaladı. Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde, başkan Fikret Orman ve Şenol Güneş'in yanı sıra, Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi de yer aldı.
 
ORMAN: ŞENOL GÜNEŞ'İ İLK SEZONUMUZDA DA DÜŞÜNMÜŞTÜK
Medya mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği törende ilk sözü başkan Orman aldı. Şenol Güneş'i 35 yıldır tanıdığını belirten Orman, "Allah rahmet eylesin babam, kendisini çok sevirdi. Beşiktaş futbolunun patronu için aramızda uzun süre istişare ettik. Aslında ilk geldiğimiz sezon aklımızdan geçen isimlerden biriydi Şenol Hoca, demek nasip bugüneymiş. Beşiktaş Yönetim Kurulu bir bütün olarak kendisinin arkasında olacaktır. Allah mahcup etmesin. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
 
GÜNEŞ: KARİYERİMDE LİG ŞAMPİYONLUĞU YOK, BEŞİKTAŞ İLE YAŞAYACAĞIM"
Orman'dan sonra konuşan Şenol Güneş ise, Beşiktaş'ın başarılı bir sezon geçirdiğini düşündüğünü söyledi. Güneş, şöyle konuştu:
 
"Beşiktaş yeniden yapılanma içine girmek zorunda kaldı. Hem stadyum hem tesislerini yapmak zorunda kaldı, hem de rekabet etmek zorunda kaldı. Geçen sene Avrupa'da başarılı olduğunu düşünüyorum. Ligde şampiyonluğu son noktada kaybetti. Giden hocanın da başarılı olduğunu düşünüyorum. Şampiyonluk kazanamayan hocaların kazanamayacağı mantığı olmaz. Hamza Hoca'nın da Galatasaray'a gelmeden önce yoktu. Benim de lig şampiyonluğuna aşkım var. Kariyerimde şampiyonluk yok, Beşiktaş ile şampiyonluk yaşayacağım. Taraftaralara da seslenmek istiyorum. Beşiktaş'ı sürükleyen taraftardır. Doğrusu da budur, yönetimler teknik direktörler ve futbolcular giderler ama taraftarlar kalır. Dik duran, mutevazi bir taraftarımız var. Hep yanımızda olsunlar, bize destek olsunlar. Ben her şeyimi bundan sonra Beşiktaş'a vereceğim."
 
Fikret Orman ve Şenol Güneş imzalar atıldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı...
 
GÜNEŞ: TAKIMI DİKKATLE İNCELEYECEĞİM
-Şenol Güneş: Elbette heyecanlıyım ama bu heyecanım kontrolümü kaybettirmeyecek. Dikkatli olacağım. Takımı detaylı inceleyeceğim daha sonra gereken hamleleri yapacağım.
 
-Şenol Güneş: Başında beri sayın başkan ve yöneticilerle uzun süre konuştuk. Bu konuşmalar arasında benim pozisyonum, yönetimin pozisyonu, teknik ekip hepsini konuştuk. Teknik ekip içinde benim ekibimden de isimler olacak buradan da olacak. Tamer Tuna daha önce oyuncu olarak tanıdığım bir isimdi, beraber çalışacağız. Tamer, Şeref ve Miguel yanımda olacaklar.
 
GÜNEŞ: TRANSFER İÇİN ERKEN KONUŞMAMAK LAZIM
-Şenol Güneş: Elde bir kadro var. Kendi görüşlerimi yönetimi ileteceğim. Son karar tabii ki yönetimin. Transferin ekonomik, idari yanları var. Erken konuşmamak lazım.
 
-Fikret Orman: Bizim bir izleme ekibimiz var. Daha sonra teknik ekibimize de soruyoruz nihai olarak da yapımıza uygunsa ekonomik olarak uygunsa son kararı veriyoruz. Eksik olan bölgelerde Hoca ile mutabakata sahibiz. Tahmin ediyorum Hoca 1. veya 2. kamp döneminde gelecekler, gidecekler konusunu netleştirir.
 
ÇEBİ: ALT VE ÜST KADROLAR DAHA SONRA NETLEŞECEK
-Ahmet Nur Çebi: Biz geldiğimiz günden beri futbolu profesyonelleşmye çalışıyoruz. Hocamızla daha sonra alt üst kadroları konuşarak netleştireceğiz.
 
GÜNEŞ: ÖNCE ELDEKİ OYUNCULARIN PERFORMANSINI YÜKSELTECEĞİZ
-Şenol Güneş: Beklenti kulübün isminde gizli. Beşiktaş... Beşiktaş alt sıralara oynar diyemezsiniz. Her zaman hedef şampiyonluktur. Eldeki oyuncularımızın verimini artırabilirsek her şey daha kolay olur. Önce eldeki oyuncularımız. Bunu her zaman söylüyorum. Eldeki oyuncularımız gereken verimi verirlerse neden yeni transfer yapalım? Eldeki futbolculardan maksimum verimi almaya çalışacağız. Ben daha önce de söyledim; Beşiktaş bu sezon iyi futbol oynadı. Bunu devam ettirmeye çalışacağız.
 
-Şenol Güneş: 2 gün süren konuşmamızın zaten ana konusu stadyumdu. Burada iki yol var gibi duruyor, ya yakın bir stadyumda oynayacağız ya da deplasmanda oynayacağız. Bu tabii Başkan ve yönetim kurulunun belirleyeceği bir şey...
 
-Fikret Orman: Bizim amacımız 20 Eylül'e stadyumu yetiştirmek ama yetiştiremezsek TFF'ye başvuracağız. Amacımız ilk 3 saha maçımızı dışrıda oynamak. Bunda da sonuç alabileceğimizi düşünüyoruz. Bu olmazsa Başakşehir'de oynarız ama dediğim gibi biz herhalde ilk 6 maçımızı deplasmanda oynayacağız. Beşiktaşın futbol takımına ayıracağı bir bütçe var. Biz bütün planlarımızı mevcut kadromuzu korumak adına hareket edeceğiz. Transfer bedeli ödemek konusunda sıkıntılarımız var. Eğer oyuncu satışı olursa bu durum biraz daha kolaylaşır.
 
-Şenol Güneş: Sayısal olarak sağ tarafta bir eksiklik var. Serdar'a çok yük bindi. Diğer mevkilerde ise bazılarında fazlalık var bazılarını da görüp incelememiz lazım.
 
-Şenol Güneş: Ben kaleci konusunda başkanla da dün konuştum. Biz eldeki kalecilerimizi kullanabileceğimi düşünüyorum. Onları görmek istiyorum. Ama istediğimiz performansı gösteremezlerse, katkı alamazsak önümüze bakarız. Ama dediğim gibi öncelikle eldeki isimlerden katkı almaya çalışacağız. Zaman kaybı olabilir eleştirisi yapılabilir ama yeni transferde de her zaman risk vardır. Bunu yaparsak ama hem onlar hem kulüp kazanır.

 
CHP’de seçim tartışması: Serter Yüksel’e ne yanıt verdi?
 
Gökyüzünde evlenme teklifi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu’da 2 ret 2 evet
Altınordu’da iç transfer görüşmeleri devam ederken, sözleşmeleri sona ...
Futbol şöleni bitmiyor: Şimdi de Balkan Cup
U12 İzmir Cup ile ülkemizin en geniş katılımlı küçük yaş futbol turnuvasını ...
Konak Belediye UEFA’da 1.torbada
Türkiye Kadınlar Futbol 1'inci Ligi'nde üstüste 3'üncü defa şampiyon olmayı ...
 
7 İzmirli Bakü’de madalya arıyor!
50 ülkeden 6 binin üzerinde sporcunun katılımıyla bu yıl ilk kez Azerbaycan'ın ...
Karşıyakalı Rıdvan’a Antalya kancası
Süper Lig'in yeni takımı Antalyaspor, Karşıyaka'nın sağ beki Rıdvan Şimşek'e talip oldu.
Ve Alsancak Stadı’nda söküm başladı
İzmir’de geçtiğimiz ağustos ayında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle ...
 
Karşıyaka taraftarı maçı durdurdu: Önce İstiklal Marşı…
Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka maçına, konuk ekibin taraftarları damgasını ...
Kaf-Kaf uzatmada hakem hatasıyla yıkıldı: 95-92
Spor Toto Play-Off Final Serisi 1. Maçı'nda Anadolu Efes, 13 sayı geri ...
Karşıyaka kaleci arıyor
Geçen sezon ilk yarıda eldivenleri giyen David Loriya'nın devre arasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva