HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Nisan 2023 Pazartesi - 12:56

Vatandaşlar iptalini istemişti... Narlıdere planlarına mahkemeden onay!

Vatandaşlar tarafından yargıya taşınan Narlıdere’deki dönüşüm planları ile ilgili mahkeme belediyeyi haklı buldu. Dönüşümü uzlaşı içinde gerçekleştireceklerini vurgulayan Başkan Engin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dönüşüm eleştirileri ile ilgili de “Şehir içi gecekonduların 100 metre 6-7 katlı dairelerin yapıldığı yeri uzlaşmadan nasıl çözeceksiniz, başına mı yıkacaksınız orayı? Kredi veremiyorsunuz, kim yapacak bu binaları?” dedi.

Vatandaşlar iptalini istemişti... Narlıdere planlarına mahkemeden onay!

EGEDESONSÖZ – Narlıdere Belediyesi tarafından yürütülen Atatürk ve 2. İnönü mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Bölgede yaşayan vatandaşlar yargıya taşınan planlar hakkında mahkeme kararını verdi. Vatandaşlar tarafından açılan davada mahkeme vatandaşların iptal talebini reddederek planları onadı.

Son Söz TV’de Fatih Yapar’ın konuğu olan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Şehir Plancıları Odası’nın açtığı davanın ardından vatandaşların da açtığı davanın lehlerine sonuçlandığının bilgisini verdi.



‘HALKA RAĞMEN YAPMAYIZ’
Başkan Engin “Narlıdere kentsel dönüşüm bölgesi için ŞPO’nun açtığı plan lehimize sonuçlanmıştı. Yine vatandaşların açtığı davada lehimize karar verildi. İkinci davayı kazandık aynı yerel mahkemede hukuki süreç tamamlanacak gibi. Harita Mühendisleri Odası ile görüşerek parselasyon planlarını hazırlayacağız.  Ondan sonra uzlaşma çıkar. Kimin hangi adada olduğu, mülkiyet kesintileri belli olacak. Ondan sonra herkesin arsası önümüze alıp önereceğiz, uzlaşana kadar. Uzlaşmayanla yapmayacağız. Yüzde 80 civarında uzlaşırsak, yüzde 50’lerde yapmayız. Yüzde 70’le anlaşırsak yüzde 100 uzlaşı çıkar. 40 yıldır oturanları rahat ettirecek bir model sunacağız. Biz siyasetçiyiz halka rağmen bir şey yapmayız” dedi.

‘BAŞINA MI YIKACAKSINIZ?’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmirli belediyelere yönelik yaptığı kentsel dönüşüm eleştirilerine de değerlendiren Başkan Engin “Cumhurbaşkanının ilettiği yanlış şu, CHP’li belediyeler olarak uzlaşı ile davaları sonuçlandırmak istiyoruz. Diyelim ki davalar bitti, 6306 Sayılı Yasa bize çok yetkiler veriyor ama biz bunu yapmayacağız. Arsası olsun olmasın uzlaşı ile çözeceğiz: Uzlaşı haklı olarak uzun sürer. Şehir içi gecekonduların 100 metre 6-7 katlı dairelerin yapıldığı yeri uzlaşmadan nasıl çözeceksiniz, başına mı yıkacaksınız orayı? Kredi veremiyorsunuz, kim yapacak bu binaları? Emsal arttırmak iyi değil karşıyım, İstanbul gibi oluruz. Herkes İstanbul’dan kaçıyor, emsal artışı depremi önlemek değildir. Alt yapı sorunları çıkar.” ifadelerini kullandı.

‘İZMİR’DE 3 BİN BİNA BİTMEDİ!’
Kentin kuzeyinde ve güneyinde yeni yerleşim alanlarının oluşturulması önerisinde bulunan Başkan Engin şunları söyledi “

"Bizim önerdiğimiz, 20 yıldır hükümet tarafından yapılamadı, İZBAN’ı Bergama’ya kadar götürüyorsunuz, Orman ve tarım olmayan alanlar 1’er milyonlu şehirler üretmeniz gerekiyor. Yani bunu yapmazsanız şehir içine kentleşmeyi sıkıştırırsanız sorun çıkar. Şehrin her yerinde arsa maliyeti yüzde 40-50 bandında, nu maliyetlerle alt kesimin konut sahibi olması mümkün değil. Hükümet bunu yapamadı 20 yıldır. Cumhurbaşkanı her konuda polemik yaratmak CHP’lileri suçlamak derdi. CHP’li belediyeler hangi konu ele alınırsa alınsın bütün engellere rağmen başarılılar. Karşılığı da yok. Merkezi hükümet olarak planlama, uzun vadeli şehri yayma, finansman yaratmanız lazım. 1 yılda 1 milyon konut yapılacak deniyor. İzmir’de 3 bin binası bitmedi. Depremzedeler kapı kapı bina yaptırmak için uğraşıyor. Yüzde 20 artış olsun mu olmasını tartışması, kredi 0,80 olsun mu olmasın mı tartışması var. 117 canımız gitmedi mi Bayraklı’da? Deprem milli güvenlik sorunu ve polemiğe kurban gitmemeli. Uzun vadeli kaynak ayırmak gerek. Bugüne kadar faize 500 milyar dolar ödenmiş. Hani faize karşıydık. 20 yılda 100 milyar doları harcasaydık bu kadar yıkım olmazdı. Tarım, üretim nerede? 20 yıldır yapmadık, başka bir şey konuşmayalım. Bu sürdürülebilir değil, yazık bu insanlara…"



DÖNÜŞÜM ALANI HAKKINDA
Narlıdere ilçesinde bir bölge 2013 yılında Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edildi ve dönüşüm yetkisi bakanlık tarafından Narlıdere Belediyesi’ne devredilmişti.

Narlıdere Belediyesi, dönüşüm çalışmalarının yapılmasını sağlayacak olan 1/1000 ve 1/5000 ölçekli planlar geçtiğimiz aylarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarılmıştı. 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından açılan dava da mahkeme Oda’nın itirazları reddetmişti.

 
CHP'li kadınlar haklarına sahip çıktı!
 
İzmir'in o ilçelerinde bakanlıktan satış yağmuru!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li kadınlar haklarına sahip çıktı!
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, Türkiye’de kadınların belediyelerde ...
Büyükşehir'den dolandırıcılık uyarısı!
Telefonla ulaştığı kişilerden, belediye adına aradığını belirterek deprem ...
İZSU'dan barajlarda temizlik seferberliği!
İçme suyu temin edilen yüzey ve yeraltı su kaynaklarının korunması için ...
 
Bayraklı Gençlik Meclisi'nde karar çıktı... Öncelik seçim güvenliği!
Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti vizyonuyla gençleri yerel yönetim sürecine ...
Bornova'nın kreşine Kore'den ve Türk askerinden destek!
Deprem bölgesindeki çeşitli kentlerde kurduğu 5 bin çadırla depremzedelerin ...
İZBAN’da 3’üncü ihale… Yeni duraklar için iki talip!
Kemer ve Buca durakları arasında kalan Lale Mahallesi ile Egekent ile ...
 
'Unutma Bizi' oyunu Çeşme’de sahnelendi!
Çeşme Belediyesi, Levent Üzümcü Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Unutma ...
Buca'ya bilim gururu... Uluslararası turnuvada yarışacaklar!
Buca Belediyesi’nin bilim üssü Buca Bilim Sanat Merkezi, dünyanın en büyük ...
Başkan Tekin depremzede çocukların yüzünü güldürdü
Torbalı Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrası aileleriyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva