HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Kasım 2011 Pazar - 11:34

Van'dan Başkan Sındır'a teşekkür ziyareti

Başkan Sındır, yardımlarından dolayı kendisine teşekküre gelen Vanlıları ağırladı. Sındır, ”Eminim benzer felaket bizim başımıza gelse Vanlı kardeşlerimiz aynısını hatta fazlasını yapardı” dedi.

Van dan Başkan Sındır a teşekkür ziyareti

İZMİR -Van’da 23 Ekim 2011’de meydana gelen 7.2’lik depremin ardından aynı gün yardım TIR’ını yola çıkaran, ertesi gün de bizzat felaket bölgesine giden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a Ege Van Dernekleri Federasyonu’ndan teşekkür geldi. Başkan Sındır, “Eminim benzer bir felaket İzmir’de, Bornova’da bizim başımıza gelseydi, Van’daki kardeşlerimiz de aynısını, hatta daha fazlasını yapardı. Kardeşlik, acı günlerimizde birbirimize destek olmamızı gerektirir” dedi.
Ege Vanlılar Federasyonu Başkanı İshak Bayezit, Bornova Vanlılar Derneği Başkanı Abdullah Kolyiğit ile birlikte Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay’ı ziyaret ederek, Vanlı hemşehrilerinin yaralarının sarılmasında gösterdiği gayret nedeniyle teşekkürlerini sundu. Federasyon Başkanı Bayezit, Başkan Sındır’a, “Depremle sarsılan Van’a desteğinizi esirgemediğiniz, bu konuda Türkiye’ye örnek olduğunuz çin teşekkür ederiz. Bu sıcak dokunuşunuz için minnettarız” dedi. Bayezit, 818 Vanlı depremzedenin İzmir’deki kamu kurumlarının misafirhanelerine yerleştiğini belirterek, özellikle okul çağında çocukların desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bornova Vanlılar Derneği Başkanı Abdullah Kolyiğit ise, Bornova’da yaşayan bir Vanlı olarak Başkan Sındır’ın depremin hemen ardından bizzat bölgeye gitmesinden onur duyduklarını dile getirdi. Kolyiğit, Van’da ısınma ve barınma sorunlarının hala birinci sırada yeraldığını söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da, depremin ardından Van’a en kısa sürede gittiğini belirterek,  “Deprem bölgesine iki amaçla gittim. Birincisi Bornova’dan vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde toplanan yardımların gerçek yerlerine ulaşmasını sağlamak ve yeni ihtiyaçları tespit etmek, ikincisi ise Bornovalı hemşerilerimizin Vanlı kardeşlerimize sevgi, dayanışma ve taziye duygularını iletmek için. Gıda, ısınma ve barınma sorunlarının önde geldiğini görünce hemen yardımlarımızı bu alanlara kaydırdık” dedi. Kendisiyle birlikte gönüllü üniversite öğrencileri ve belediye personelinden bir ekibin de bölgeye giderek yardımları bir süre koordine ettiğini belirten Başkan Sındır, “Eminim benzer bir şey bizim başımıza gelseydi, Van’daki yurttaşlarımız da aynısını, hatta daha fazlasını yapardı. Kardeşsek, acı günümüzde birbirimize destek olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Depremden en çok zararı çocukların göründüğünü, onların hayatlarının hem fiziksel hem de sosyal olarak daha çok sarsıldığını söyelyen Başkan Sındır, İzmir’de misafirhanelerde kalan ailelerinin okul çağındaki çocukları Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde programlar düzenleyebileceklerini, eğitsel ve sportif faaliyetlere katılmalarını sağlayabileceklerini söyledi.

Teşekkür ziyaretine katılan Ege Vanlılar Federasyonu’nun yayın organı Ortak Van’ın Sorumlu Genel Yayın Yönetmeni Hakan Çalışkan ve Bornova Vanlılar Derneği Üyesi Yılmaz Gürbüz de teşekkürlerini iletti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Mağara devrinden bu yana değişen bir şey yok!’
“Aşk Şehrinize Geliyor” etkinliğinde konuşan Ayşenur Yazıcı, hem gülümsetti, ...
Caher Dudayev kışa hazır
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yağışlarda sıkıntı yaşanan ...
Restorasyonda sıra “Haremlik-Selamlık”a geldi
Önemli tarihi yapıları yenileyerek kent yaşamına kazandıran Büyükşehir ...
 
“Fatsa’dan günümüze yerel yönetimler” tartışıldı
İzmir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birgül Ayman ...
Operasyonun kırılma noktası: Sürpriz hakim değişikliği
Büyükşehir’e yönelik ikinci dalga operasyonda 11 kişi tutuklayan hakimin ...
Tatı, mobilyacıların sorunlarını çözüyor
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, mobilyacı esnafı ile buluştu, bölgenin sorunlarını dinledi.
 
İzmir’de 1200 Vanlı depremzede misafir ediliyor
İzmir Valisi Cahit Kıraç, yaklaşık 1200 depremzedenin kentteki kamu kurum ...
Kocaoğlu’ndan savaş ilanı gibi sözler
Büyükşehir’e düzenlenen ikinci operasyonun ardından sarsılan İzmir Büyükşehir ...
Kadına şiddete karşı’ kararlı duruş
Kadına yönelik ve aile içi şiddette son dönemde meydana gelen ürkütücü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva