HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Kasım 2011 Pazar - 10:52

‘Mağara devrinden bu yana değişen bir şey yok!’

“Aşk Şehrinize Geliyor” etkinliğinde konuşan Ayşenur Yazıcı, hem gülümsetti, hem düşündürdü. Yazıcı, mağara devrinden bu yana ilişkilerde bir değişiklik olmadığını vurguladığı söyleşisinde tüketim toplumunu da eleştirdi.

‘Mağara devrinden bu yana değişen bir şey yok!’

İZMİR - Gaziemir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin Gaziemir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği “Aşk şehrinize geliyor” başlıklı ücretsiz etkinlik yoğun bir katılımla başladı. Ünlü yazar ve şairlerin katıldığı söyleşiden konsere, kitap imzasından gösteriye kadar çeşitli programların yer aldığı etkinliğinin ilk konuğu sunucu ve yazar Ayşenur Yazıcı oldu. Yazıcı’nın söyleşisine, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP İlçe Başkanı Elif Becek, Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı Birsen Şenol, Kent Konseyi Başkanı Yusuf Vangöl ile kent konseyi gençlik meclisi üyeleri ve çok sayıda Gaziemirli katıldı. Açılışı yapan Belediye Başkanı Şenol, gençlerin kente sahip çıkması gerektiğini belirterek, Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ni etkinlik nedeniyle kutladı.  
 
Atatürk Kültür Merkezi’ndeki programda Ayşenur Yazıcı, "Mağara devrinden bu yana kadın erkek ilişkileri değişti mi? Hayır." konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Medeniyetin hayatı kolaylaştırırken insanlığımızı yok edip, bencilliğimizi körüklediğini anlatan Yazıcı, “İlişkiler mağara devrinden beri aynı. O dönemde kadın erkeği seçerken avlanıp karnını doyurmasını, mağaraya başka hayvanlar girmesin diye girişine en büyük kayayı kapatacak kadar güçlü olmasını ve çocuğunun garantili bir yuvada büyümesini isterdi. Şimdi de aynı tek farkla artık erkeklerin kasları (!) ceplerinde. Parası en çok olan en güzel kadını seçiyor. O dönem mağarada yaşananlar şimdi günümüzde birebir yaşanıyor” dedi.  
 
Televizyondan kurşunlar atılıyor
İnasanın beslenmek, barınmak ve üremek temel güdülerinin tüketime yöneltmek için ustalıkla kullanıldığını ifade eden Yazıcı, “Televizyondan sürekli beynimize küçük kurşunlar atılıyor. Nasıl bir eşi nasıl bir anne baba basıl bir birey olacağımızın ne tükettiğimizle ilgisi olduğu söyleniyor. Televizyondan uzak durun, bültenlerde ilk 4 haberi izleyin sonrası yaşam sevincini götürür. Onun yerine müzik dinleyin, dans edin, sevdiklerinizle vakit geçirin, tavla oynayın daha iyi” diye konuştu. Söyleşinin sonunda Gaziemir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Canan Hatipoğlu, Ayşenur Yazıcı’ya çiçek vererek teşekkür ett. Yazıcı okurları için kitaplarını da imzaladı.
 
Kıskançlık şiddet midir?
Etkinlik, yakın dönem Türk edebiyatının başarılı kalemlerinden Jale Demirdöğen ve Emre Kalcı’nın "Aşk ve Şiddet" üzerine yaptığı söyleşi ile devam etti. Aşk’ın şiddeti haklı kılamayacağını, “Sevdim dövdüm/çok sevdim, o yüzden öldürdüm’ söylemlerine prim verilmemesi gerektiğini vurgulayan genç yazarlar, izleyicilerle birlikte kıskançlığın duygusal şiddet olup olmadığını da tartıştı. Aşk Şehrinize Geliyor etkinliğinin ilk günü, İzmir Müzik Eğitimcileri Quartet topluluğunun mini konseri ile sona erdi.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zeki kaya 27 Kasım 2011 Pazar 21:53

Ayşenur hanım benim arkadaşım ablası idi ve 30 yıl önce kendisi ile tanıştım ve arabam ile kardeşi neşenur ve ayşenur hanımı evlerine bırakmıştım.O zamanlar İzmir in en meşhur ve güzel mankeni idi,yıllar geçti ama güzelliğinden ve İzmir li oluşundan bir şey kaybetmedi,o zaman da çok seviyordum kendisini şimdi de çok seviyorum ve söylediklerine de aynen katılıyorum.Yazıyı okursa, ben 30 yıl önce İzmir turizm folklör derneğinde oyuncu olarak bulunmuş ve kendisini ile bu sayede tanımıştım..

Yorumu oyla      11      5  
hüseyin ahmetoğlu 27 Kasım 2011 Pazar 17:49

ayşenur hn. reklamın iyisi kötüsü olmaz.deyiver geç.göz var görmüyor kulak var duymuyor,allah duyu organalrınızı açtırsın.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Caher Dudayev kışa hazır
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yağışlarda sıkıntı yaşanan ...
Restorasyonda sıra “Haremlik-Selamlık”a geldi
Önemli tarihi yapıları yenileyerek kent yaşamına kazandıran Büyükşehir ...
“Fatsa’dan günümüze yerel yönetimler” tartışıldı
İzmir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birgül Ayman ...
 
Operasyonun kırılma noktası: Sürpriz hakim değişikliği
Büyükşehir’e yönelik ikinci dalga operasyonda 11 kişi tutuklayan hakimin ...
Tatı, mobilyacıların sorunlarını çözüyor
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, mobilyacı esnafı ile buluştu, bölgenin sorunlarını dinledi.
İzmir’de 1200 Vanlı depremzede misafir ediliyor
İzmir Valisi Cahit Kıraç, yaklaşık 1200 depremzedenin kentteki kamu kurum ...
 
Kocaoğlu’ndan savaş ilanı gibi sözler
Büyükşehir’e düzenlenen ikinci operasyonun ardından sarsılan İzmir Büyükşehir ...
Kadına şiddete karşı’ kararlı duruş
Kadına yönelik ve aile içi şiddette son dönemde meydana gelen ürkütücü ...
Başkan Kürüm muhtarı açılışta yalnız bırakmadı
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ilçe sınırları içerisinde kalan ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva