HABERLER>GÜNCEL
20 Aralık 2015 Pazar - 10:28

Valiliğin Büyükşehir'e çöp soruşturmasına yargı freni!

İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulu, İzmir Valiliği tarafından çöp bertarafıyla ilgili Çeşme ilçesi ve kent genelinde yeterli çalışma yapılmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi'nin üç bürokratının yargılanmasının önünü açan soruşturma izni kararını iptal etti. Mahkeme, soruşturuma izninde hakkaniyet bulunmadığına karar verdi.

Valiliğin Büyükşehir e çöp soruşturmasına yargı freni!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na Ekinoks İzmir Çevre ve Kültür Derneği adına Yönetim Kurulu Başkanı Başak Yasemin Arel tarafından yapılan başvuruda Çeşme ilçesinde belediyenin mevcut bir katı atık geri dönüşüm, ayıklama, depolama ve imha tesisi bulunmadığı, belediyenin toplamış olduğu çöpleri hiçbir ayrıştırma ve işleme tabi tutmadan Ovacık Köyü mevkiindeki açık araziye döktüğü ve ilkel usullerle yakarak imha ettiğini bunun da çevre kirliliğine neden olduğunu bildirdi.

Şikayet dilekçesinde İzmir'in genelinde de aynı uygulamanın mevcut olduğu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce bugüne kadar bu konuda etkin ve yeterli çalışma yapılmadığından görevlerini kötüye kullandıkları önesürüldü. Savcılığın yetkisizlik kararı üzerine konu Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Savcılık tarafından olayda sorumluluğu bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevlilerinin tespiti ile haklarında görevi kötüye kullanma suçundan gerekli ön incelemenin yapılması soruşturma izni verilmesi, ya da verilmemesine karar verilmesi istendi. Valilik ön inceleme için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden şube müdürü görevlendirdi. Yapılan ön inceleme sonucu Valilik Atık Yönetimi Daire Başkanı Sibel Çoban, Şube Müdürü Bilge Sakız ve mühendis Ercan Suzan hakkında soruşturma izni verildi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_12/2015_12_19/69aa0faefb04849f50580b10156a16cb.jpg

Soruşturma iznine yapılan itirazı değerlendiren İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulu, soruşturma izni kararını iptal etti. Mahkeme, ön inceleme raporunda Çeşme ilçesindeki katı atıkların bertarafı için tesis kurulması görevinin 6360 sayılı yasanın uygulamaya geçmesiyle Mart 2014 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiği bu tarihten sonra atıkların bertarafına ilişin alan arama çalışmalarının yapıldığının tespit edildiğine dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi birimleri arasında yapılmış olan yazışmalardan 2016 yılı içerisinde "Çeşme, Karuburun, Tire, Dikili,Seferihisar" ilçelerine transfer istasyonu kurulmasının planlandığı, yer tespit çalışmalarının devam ettiği, Kuzey bölgesi Katı Atık Bertaraf Tesisi fizibilite raporunda Çeşme İlçesi atıklarının Güney Bölgesi'nde kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisinde bertarafının planladığınin tespit edilğinin de belirlendiğine vurgu yaptı.

Haklarında soruşturma izni verilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Daire Başkanı ile aynı birimdeki bir şube müdürü ve orman mühendisinin görev yaptığı Daire'nin 30 Nisan 2014'de kurulduğu da belirten İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulu, olayda, Atık Yönetim Daire Başkanlığı'nın kuruluşundan itibaren İzmir il bütünün katı katı atıklarıyla ilgili noksan ve sorunları ele aldığı, fizibilite ve planlama çalışmaları yaptığı, çevre kirliliği açısından alınması gerekli önlemlerin alındığının ön inceleme raporunda da tespit edilip belirtildiğinin dikkat çekti. Mahkeme "AtıkYönetimi Daire Başkanlığı'nın bu konuya ilişkin verilen görevleri yerine getirdiği görülmektedir. Öte yandan, bu tür tesislerin planlanması, kurulması ve faaliyete geçirilmesinin uzun bir süreç olduğunun açık olması karşısında adı geçenler hakkında soruşturma izni verilmesinde hakkaniyete uyarlık bulunmadığı" gerekçesiyle üç bürokrat hakkındaki kararın kaldırılmasına ve soruşturma izni verilmemesine karar verdi.

 

 
40 yıldır günde 30 kilometre yürüyen manav!
 
İzmir'in kayıp üç sinagogundan biri bulundu mu?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Aralık 2015 Pazartesi 10:35

Harmandalını ve güzelim Çiğli'yi mahveden büyükşehir şimdi Çeşmeyi perişan ediyor. Birde bu adamlara oy veriyorlar. Yazık yazık. Harmandalı çöplüğü kaldırılmadıkça 2019da oy yok !!!!

Yorumu oyla      12      6  
20 Aralık 2015 Pazar 21:20

çöp sorununu çözemediniz gitti

Yorumu oyla      15      5  
CAN 20 Aralık 2015 Pazar 21:14

merak ediyorum izmirin ne zaman modern. geri donusum tesisleri olacak. hayal mi. acaba

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
40 yıldır günde 30 kilometre yürüyen manav!
İzmir'i adım adım dolaşarak yaz kış demeden 40 yıldır meyve ve sebze satan ...
Savcıdan Ahmet Hakan'a: Hata ettik, ödemeyin!
Tahir Elçi'nin, 'PKK terör örgütü değildir' açıklaması nedeniyle televizyoncu ...
Ankara'da dehşet gecesi: 253 iş yeri kül oldu!
Ankara'nın Keçiören ilçesindeki Osmanlı Halk Pazarı'nda yangın çıktı. ...
 
4 günde 110 PKK’lı öldürüldü
4 gündür süren operasyonun dördüncü gününde öldürülen PKK’lı terörist sayısı 110'a çıktı.
İGC’dan 'Kubilay' yasağına sert tepki
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Devrim Şehidi Asteğmen ...
Soma'da eylem yapan madencilere gözaltı
Manisa'nın Soma İlçesi'nde, işten çıkarılmaları üzerine eyleme başlayan ...
 
Flaş! İzmir Körfezi’nde deprem: 4’le sallandı
İzmir Körfezi açıklarında bugün saat 13.14’de Richter ölçeğine göre 4.0 ...
İzmir’de paralel operasyonda ‘Mehmetler’ karışmış!
İzmir’de Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü 'Paralel devlet ...
Yeni Kent Merkezi’ne kısmi çözüm!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak-Turan arası Yeni Kent Merkezi Nazım ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva