HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Haziran 2016 Çarşamba - 09:53

Vali Toprak’tan son yatırım raporu!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti toplantısında sanayicilere seslendi. Yatırımlar hakkında konuşan Vali Toprak, “Burada bir nefer olarak bulunmaktan, eğer oldu ise hoş seda bırakmaktan büyük bir onur duydum” dedi.

Vali Toprak’tan son yatırım raporu!

EGEDESONSÖZ - Valiler Kararnamesi ile Malatya’ya atanan İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir’de son günlerinde  Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısına ve 7’inci Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı tarafından düzenlenen 20. Dönem “Uzman Erbaş Teröristle Mücadele Harekât Kursu” kapanış törenine katıldı.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlük Binasında gerçekleşen Müteşebbis Heyet toplantısına; İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Sırrı Aydoğan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk ile diğer müteşebbis heyet üyeleri katıldı.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin Müteşebbis Heyet Toplantısında; yıl içerisinde yapılan faaliyetler, on iki aylık dönem raporu ve gerçekleşen bütçe ve gündemdeki diğer konular müzakere edildi.



HAMLE YAPILMASI GEREKİYORDU

Kemalpaşa OSB'nin Müteşebbis Heyet Başkanı ve İzmir Valisi Mustafa Toprak, toplantı sonunda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kemalpaşa OSB’mizin geçmişten gelen sıkıntıları, tüzel kişiliğini kaybetmesi, o sıkıntılarla birlikte işlevsiz hale gelmesi ve sonrasında hükümetin çıkarmış olduğu Islah OSB Kanunu ve onun getirdiği hükümlerle birlikte yeniden ihya edilmesinde çok önemli bir aşama sağladığını da gördüm. Şüphesiz ki o ıslah OSB’nin uygulanmasıyla birlikte benden önceki Valimiz ile birlikte başlayan ve  arkadaşlarımız da gerek müteşebbis heyet, gerekse yönetim kurulu üyelerimizin uyumlu bir çalışma içerisinde buradaki tüzel kişiliği sağlıklı bir ortama getirip buradaki tüm üyelerimizin beklentilerini karşılayacak şekilde çalışmaları yapabilmesi için büyük bir hamle yapılması gerekiyordu. KOSBİ’de hakikaten bu çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için gerek kamu adına kurumların yapması gereken yükümlülükler, sorumluluklar, katkılar, özveriler, gerekse buradaki iş dünyamızın buranın yönetimiyle ilgili talep ve beklentilerinin KOSBİ aracılığıyla iyi bir altyapıda karşılanabilmesi noktasında hakikaten iyi bir işbirliği ve koordinasyonu benim katılımımla birlikte daha da üst evreye çıkarmak için gayret ettik” diye konuştu.

DİĞER OSB’LERDEN BİR GÖMLEK ÜSTE ÇIKARAN YATIRIMLAR

“Bugün geldiğimiz noktada KOSBİ’nin bütçelerine ve son 3 aylık bütçe gerçekleşmelerine de baktığımızda artık KOSBİ’nin bütçelerinin gerçekçi bir şekilde yapılır hale geldiğini ve bütçenin tahmini bütçe ile gerçekleşen bütçe arasındaki sapmaların aşağı yukarı minimuma indirildiğini, yok denecek şekle getirildiğini gördük. Bunun da bize OSB’nin gelirlerinin oluşumu, giderlerinin sağlıklı bir şekilde yapılması ve özellikle yatırımcılarımızın beklediği altyapı çalışmalarının hizmete sunulması ve özellikle KOSBİ’nin diğer OSB’lerden bir gömlek daha üste çıkaran, çevre yatırımlarını ve yenilenebilir enerji yatırımlarını da kapsayacak şekilde tüm sosyal donatı alanları, müşterek ortak kullanım alanları, elektrik altyapısı, doğalgaz altyapısı, yol yeşil alan ağaçlandırılması, yeşillendirilmesi de dahil olmak üzere asfalt atımı, parke yapımı gibi noktaların bütçe imkanları içerisinde azami derecede yerine getirildiğini de görmüş olmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

MAHKEMELERE RAĞMEN YOL KATEDİLECEĞİNİ GÖRDÜK

“Bu manada şüphesiz ki tüm bunlar devam ederken OSB’mizi 2 ve 3 kısma ayırdığımızda burada önceki alandan bizim OSB’mize devreden alanların bu yapı içerisinde imar planlarının yapılması, bunların parselasyon planlarının hazırlattırılması ilgili aşamaların Bakanlık onayına sunulması, bir kısmının imar planlarının devreye girmesi, tüm mahkeme ve karşıtlıklara rağmen tüm bunların olumsuzluklarını ve itirazlarını arındıracak, şehirle bütünleşecek ve insanlarla yatırımcılarla bütünleşecek şekilde eksikliklerinin giderilmesi ve imar planlarının tasdikiyle birlikte parselasyon planlarının yapılması ve bu parselasyon planlarının da inşallah yakın bir zamanda imzalandıktan sonra artık burada herhangi bir olumsuzluk kalmaması adına önemli bir mesafe kat edileceğini de hep birlikte gördük.”

YİĞİTLER BARAJI

Bu konuda da burada müteşebbis heyette önemli kararlar aldık ve uyguladık. Tüm bu çerçevede buranın özellikle OSB’deki su ihtiyacının, kullanma suyunun yer altı kuyularından çekilmesi nedeniyle hem bir maliyet oluşturması, hem de yer altı sularıyla ilgili endişelerimizi de göz önüne alarak Yiğitler Barajı gibi Kemalpaşa’nın, İzmir’in rüyası haline gelmiş ama mesafe alınamamış bir noktada da arkadaşlarımla birlikte OSB tüzel kişiliğinin önemli bir karar alıp uygulamasına, bir yükün altına girmesine ama OSB’deki tüm müteşebbisleri de kullanma suyu konusunda gelecekte oluşabilecek tehlikeleri önceden bulup, keşfedip, sıkıntıyı aşma adına da Yiğitler Barajı’nın yapımı konusunda OSB’nin üzerine düşen konuda kararımızı aldık, protokolümüzü imzaladık.

OSB’NİN NEFERİ OLMAKTAN GURUR DUYDUM

“DSİ  ile birlikte ve Devlet büyüklerimizin, Bakanlarımızın buradaki katkı, talimat ve  iradesi de ortaya çıkınca bir taraftan burada barajın DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılması, bir taraftan da yüzde 60’ına tekâmül eden kısmının maliyetinin bizim sorumluluğumuzda parasının ödenmesi gibi mesafelerin alınması rüya nitelikteki hedeflerin gerçekleşiyor olmasını görmek ve bunun protokolüne imza atmak, ihalesinin yapılmasına DSİ tarafından şahit olmak çok önemliydi. Ezcümle burada Kemalpaşa OSB’nin yolunda, güvenli bir şekilde gittiğini görüyoruz.

Dolayısıyla burada bu sizin ifade ettiğiniz süreçler içerisinde KOSBİ yoluna güvenli bir şekilde ama emin adımlarla, ama sağlam dayanaklarla devam ediyor ve bundan sonda da devam edecektir. Böylesi bir tarihe şahitlik edecek bir OSB’nin ben de müteşebbis heyetinde başkan ya da üye önemli değil, burada bir nefer olarak bulunmaktan, katkı sağlamaktan, eğer oldu ise hoş seda bırakmaktan büyük bir onur duydum, memnuniyet duydum.”

UZMAN ERBAŞ’LARA SESLENDİ

Vali Toprak programı dahilinde Foça 7’inci Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında gerçekleştirilen törene katıldı.

Vali Toprak, gerçekleştirilen törenden sonra yaptığı açıklamada; “Bu anlamda sizlerin önemli bir görevi var. Bir taraftan Jandarmamızın, vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve sükûnu noktasındaki asayiş hizmetini yapmak, diğer taraftan da yine bugünlerde 77 düvel olan hainlerin ülkemize karşı içeriden ve dışarıdan vermiş oldukları o sinsi çalışmalara karşı yekvücut olarak karşı koyabilmek noktasında hepimiz ve hepiniz önemli bir görevi ifa ediyorsunuz” diye konuştu.

Vali Toprak, “Uzman Erbaş Teröristle Mücadele Harekâtı Kursu” kapanış töreni sonrasında düzenlenen kokteylde kursiyerlerin ailelerinin masalarını ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

 
Bahçeli’den ‘Sinan Oğan’ sorusuna cevap
 
Göztepe’de bütçe sıkıntısı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sinan ÖZTAN 8 Haziran 2016 Çarşamba 18:05

Sayın Vali üzülmesin,ÇOk güzel ve sorunların az olduğu bir il'e gidiyor.Malatya sayın Valiyi bağrına basacaktır.Görev sonunda ya İstanbul yada Ankara Valiliğine atanacaktır.Malatya'da Valilik yapanlar hep büyük illere atanmıştır.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e can suyu olacak projede sona doğru!
2040 yılına kadar ki içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan İzmir İçmesuyu ...
Bornova Belediyesi’nden 'kutsal' temizlik
İlçedeki tüm kutsal mekanları düzenli aralıklarla temizleyen Bornova Belediyesi, ...
BEM’de yeni dönem kayıtları başladı
Buca Belediyesi’nin yılda 1000 öğrenciye ders desteği vermek üzere hizmete ...
 
Bornova’nın yolları yenileniyor
Bornova Belediyesi yaz dönemine yolları yenileyerek giriyor. İlk aşamada ...
Attila İlhan, şiir yarışmasıyla anılıyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından, Usta Şair Attila İlhan’ın anısını yaşatmak ...
Büyükşehir Meclisi 'çiçek açtı'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden 4. sınıf ...
 
Karabağlar'dan hizmet atağı!
İzmir’in en önemli projelerinden biri olan “Uzundere Rekreasyon Alanı”nı ...
Sahil Bulvarı'nda 'yeşil operasyon'
Göztepe ve Karataş arasındaki bölümde orta refüj üzerinde kalan ağaççık ...
İZSU’dan Bornova’ya 40 milyon liralık yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bornova ilçesinde başta ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva