HABERLER>SAĞLIK
17 Mart 2023 Cuma - 09:19

Uzmanı uyardı: Cildinizi çok sıcak suyla yıkamayın!

 Dermatoloji Uzmanı Dr. Ada Bozkurt, soğuk havaların cildi hassaslaştırdığını ve bu dönemde cilt sağlığına daha fazla önem verilmesi gerektiğini dile getirdi. Düzenli bakım rutinleri oluşturmanın cilt sağlığı açısından çok önemli olduğunu ifade eden Bozkurt, “Yüzü çok sıcak suyla yıkamak cildi iyice kurutacağından ılık su ile yıkanmalıdır. Doktorunuzun tavsiyesi ile cilt tipinize uygun, cildi kurutmayan ve nem seviyesini düzenleyen temizleyiciler seçilmelidir” dedi.

Uzmanı uyardı: Cildinizi çok sıcak suyla yıkamayın!

Emsey Hospital Dermatoloji Uzmanı Dr. Ada Bozkurt, soğuk havaların ciltte bıraktığı hasarlardan korunma yollarını anlattı. Soğuk havalarda cildin kurumaya meyilli olduğunu söyleyen Bozkurt, “Soğuk havalarda cilt nemini kaybeder bu nedenle de cilt yüzeyinde sertleşme meydana gelebilir. Bu dönemlerde özellikle yatıştırıcı, nem veren, onarıcı ve bariyer güçlendirici ürünlerin kullanılması cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir. Doktorunuzun da tavsiyesi ile hyalüronik asit, seramid ve peptid içeren ürünler özellikle soğuk aylarda cilt bakım rutinine eklenmelidir. Dudaklar ve eller de gün içinde ihmal edilmemeli, sık sık nemlendirilmelidir” diye konuştu.

“CİLT TEMİZLİĞİNİ ÖNEMSEYİN"
Cilt bakımı için ilk adımın cilt temizliği olduğunu ifade eden Bozkurt, “Öncelik mutlaka cilt temizliği olmalı. Çevresel etmenler gözenekleri tıkayabilir, bu da cildin oksijensiz kalmasına ve cansız, mat bir cilt görünümüne neden olur. Yüzü çok sıcak suyla yıkamak cildi iyice kurutacağından ılık su ile yıkanmalıdır. Doktorunuzun tavsiyesi ile cilt tipinize uygun, cildi kurutmayan ve nem seviyesini düzenleyen temizleyiciler seçilmelidir” tavsiyesinde bulundu.

“CİLT TİPİM YAĞLI DEMEYİN, NEMLENDİRMEYİ İHMAL ETMEYİN”
Cilt bakımında en önemli adımlardan birinin de nemlendirme olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Bozkurt, “Cildi nemlendirmek her mevsimde çok önemli fakat soğuğun etkili olduğu aylarda cilt kurumaya daha yatkın olduğundan ihmal edilmemeli. Yağlı ciltler, deri bariyerleri soğuk havalarda zedelenebileceği için su bazlı nemlendiriciler kullanabilirler. Cilt tipi ne olursa olsun uygun nemlendirici kullanılmalı, bu adım ihmal edilmemelidir” dedi.

"SU İÇMEYE ÖZEN GÖSTERİN"
Su içmenin cilt üzerindeki olumlu etkilerinden bahseden Dr. Bozkurt, “Gün içerisinde yeterli miktarda su tüketimine özen gösterilmelidir. Nemlendiriciler ve serumlar cildi nemlendirir elbette ama bu yüzeyden bir nemlendirmedir. Yeterince su içmeyen kişiler, cilt susuz olacağından nemlendirici ürünlerden yeterli verim alamazlar. Bu nedenle yaz kış demeden yeterli miktarda su içerek cilde ihtiyaç duyduğu nem verilmelidir” ifadelerini kullandı.

“HAFTADA BİR VEYA İKİ GÜN PEELİNG YAPIN”
Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için peeling yapılması gerektiğini söyleyen Bozkurt, “Ciltteki ölü hücreleri cilt tipinize uygun olarak tercih edilen peelingler ile uzaklaştırabilirsiniz. Peelingler yalnızca haftada bir veya iki kez uygulanabilir. Bununla birlikte klinik ortamında doktorunuzun size uygun olarak belirlediği sıklıkta kimyasal peeling işlemi yaptırabilirsiniz” diye önerilerde bulundu.

“HER MEVSİM GÜNEŞ KREMİ KULLANIN”
Güneş kreminin dört mevsimde kullanılması gerektiğinin altını çizen Ada Bozkurt, şunları kaydetti:

“Güneşin zararlı ışınları her mevsimde cildinizde olumsuz etkiler bırakabilir. Ciltte lekelenmeye ve cilt derisinde erken yaşlanmaya zemin hazırlayabilir. Bu nedenle her mevsim güneş kremi kullanılması büyük önem taşır. Dışarıya çıkmadan önce güneş kremi sürülmeli ve gün içerisinde 2-4 saatte bir yenilenmelidir. Terlemeli aktiviteler yapılacaksa 15-20 dakika önce sürmek daha uygun olur. Güneş kremlerinin cilt tipine uygun seçilmesi büyük önem taşır. Ayrıca alerji ve hassasiyet gibi sorunları olan kişilerin, güneş kremi seçerken dermatoloji uzmanından destek alması gerekir.”(DHA)

 
CHP lideri Kılıçdaroğlu MYP ve BTP'ye gidiyor
 
Onur Akın, CHP'den milletvekili aday adayı oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hormonal sorunlara dikkat... Erkeklerde meme büyümesine neden oluyor!
Ergenlik dönemi sonrası ve daha ileriki yaşlarda meydana gelen meme büyümesinin ...
Bakan Bilgin duyurdu: İmplant için ödenen tutar artırıldı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "?Genel Sağlık Sigortalılarımıza ...
Şap hastalığı uyarısı: Rüzgar yoluyla taşınabiliyor!
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları ...
 
Uzmanından deprem stresine karşı nefes egzersizi önerisi
Deprem stresiyle başa çıkabilmek için önerilerde bulunan Uzman Klinik ...
Ege'de TİS görüşmeleri başladı... Sendikadan 'masa' çağrısı!
Sağlık-İş İzmir Şubesi, EÜ Hastanesi'nin yetkilendirdiği Türkiye Ağır ...
200 bin TL 'bıçak parası' alan doktora suçüstü!
Antalya'da hastasından 'bıçak parası' adı altında 200 bin TL alan ortopedi ...
 
Eczacı ve eczanelerle ilgili düzenlemeler Resmi Gazete'de
Eczaneler ve eczacılarla ilgili düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlandı. ...
Deprem stresi kalp ameliyatlarını artırdı
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim ...
‘Göz tansiyonu’ körlüğe neden oluyor
Dünyada yaklaşık 70 milyon insanın glokom (göz tansiyonu) hastası olduğunu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva