HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Kasım 2016 Çarşamba - 14:29

Uzlaşı yok, greve devam, İZBAN yine devre dışı!

İzmir’in ulaşımının can damarı İZBAN’ı devre dışı bırakan krizde yapılan görüşmelerden yine sonuç çıkmadı. Başkan Kocaoğlu’nun açıklamalarına yanıt veren sendika uzlaşma çıkmadığını açıkladı ve grev devam etti.

Uzlaşı yok, greve devam, İZBAN yine devre dışı!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – İzmir'de toplu ulaşımın ana hattı olan 111 kilometrelik İZBAN raylı sistemi grev nedeniyle devre dışı kaldı.

- GREVİN İLK GÜNÜNDE NELER YAŞANDI?

İzmir’in demiryolu ulaşımında uzun süredir anlaşma sağlanmaya çalışan toplu iş sözleşmesi krizi patlak verdi. Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş İzmir Şubesi çalışanları ile İZBAN arasında yürütülen toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Sendika ve kurum arasında 6 Haziran’dan bu yana süre gelen görüşmelerden sonuç alınamadı. Yaşanan sürecin Demiryol-İş Sendikası grev kararı aldı.

İZBAN bünyesinde makinistler, istasyon operatörleri, gişe çalışanları, bakımcılar olmak üzere toplamda 340 personel iş bugün iş bıraktı.

ÜCRET KRİZİ
Sendika tarafından yapılan açıklamada 304 sendika üyesinden 105'ine çıplak ücret uygulandığı diğer çalışanlara da asgari ücretin çok az üzerinde maaş verildiğini ifade edildi. 2 bin 56 lira olan ücreti 2 bin 400 lira, 70 gün olan ikramiyeyi ise 90 gün olarak talep ettiklerini açıklayan sendika yetkilileri, talebe karşın İZBAN yönetiminin çalışanın yaşam standartları için öne sürdükleri şartları kabul etmediğini açıklamıştı.

BAŞKAN: SON KEZ YÜZDE 15 ÖNERDİK
Grev kararı kentte toplu ulaşımı zora sokarken, öğlen saatlerinde basının karşısına çıkan Başkan Aziz Kocaoğlu İZBAN’da yüzde 12 olarak belirledikleri zam oranını dün akşam saatlerinde son kez artırarak yüzde 15 önerdiklerini, ancak buna rağmen greve gidildiğini açıkladı. İşçilere kapılarının her zaman açık olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Ama zam oranını artırmak şeklinde bir görüşme olmaz artık. Bunun dışında zam vermek Türkiye’deki bütün dengeleri bozacaktır” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı, aldıkları ilave tedbirlerle toplu ulaşımda önemli bir sıkıntı yaşanmadığını da kaydetti.

ANLAŞMA YOK, İZBAN YİNE DEVRE DIŞI!
Grev kararı sonrası gün içinde İZBAN’ın tüm paydaşları ile sendika arasında çok sayıda görüşme gerçekleşti ancak uzlaşma sağlanamadı.

Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, gün sonunda yaptığı açıklamada taleplerin yerine getirilmediğini dile getirerek grevin yarın da dahil olmak üzere anlaşma sağlanana kadar devam edeceğini açıkladı. 

YÜZDE 15 DEĞİL 12
Yapılan görüşmeler ile kamuoyuna açıklanan ifadelerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Ervüz, “Bizim taleplerimiz belli. Bugün kamuoyunda yüzde 15 oranında zam önerisinin bulunduğu gibi açıklamalar yer aldı. Bunlar doğru değil. bize yüzde 12 oranında bir zam sunuldu. Biz bu kararı kabul etmiyoruz. Anlaşma sağlanana kadar grev devam edecek” ifadelerini kullandı.

Grevin ikinci gününde de vatandaşlar İZBAN güzergahında işe yada okula gidebilmek için otobüs ve vapur kullandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan önlemler büyük sıkıntıların yaşanmasını önüne geçerken, ek seferler de yığılmaları önledi. 

 
İzmir’de cezaevi firarileri yakalandı
 
Bakan Arslan'dan İzmir-Çandarlı Otoyolu raporu!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buca 10 Kasım 2016 Perşembe 01:21

İs akdi sona erdirilmeli ve hepsi isten çıkarılmali!! Kimse halkı mağdur duruma düşüremez!! Bir suru issiz insan var!! Bu izban çalışanları şartları bile bile ise girdi isine gelmiyorsa çıkarsın ozaman!!

Yorumu oyla      11      5  
bold 10 Kasım 2016 Perşembe 00:15

grevdeki arkadaşları destekliyorum birde bir şey sormak istiyorum . partı programında net asgari ücret politikası bu olucak dıyenler örgütli işçi olucak diyenler her yerde boy gösterenler acaba neden izban işçisinin yanında desteğe gelmiyorlar yada açıklama yapmıyorlar sonuçta hak arıyorlar. Tekel işçisini destekleyenler nerede 3 hafta önce ferrero işçisini destekleyen millet vekilleri neredesiniz buda hak arama mücadelesi.

Yorumu oyla      11      5  
İzmir tarifesi 9 Kasım 2016 Çarşamba 23:08

Bu grev Ankarada İstanbulda yapılabilirmiydi, yada bu kent belediyelerinde en son grev ne zaman yapıldı, hatırlayan varmı.

Yorumu oyla      11      5  
9 Kasım 2016 Çarşamba 21:52

TCDD zamma evet derken Aziz Başkan kabul etmiyor diye kim söylüyor? Zam olayını zaten beraber kararlaştırıyorlar. En düşük net maaş 1800, en yüksek 2250 olacak diye yazılmış. Türkiye şartlarına bakarsak fena değil. üniversite mezunu olup asgari ücrete çalışan insan dolu.

Yorumu oyla      11      5  
sezo 9 Kasım 2016 Çarşamba 19:43

O işçi beni mağdur ediyor neden yanında durayım ? Vatandaşın mağdur edildiği her grev haksızdır ve derhal son bulmalıdır. 4.5 milyon nüfuslu bir şehrin ulaşım sistemini felç edip yüzbinlerce insanı mağdur etmenin hiç bir gayesi olamaz.

Yorumu oyla      11      5  
Hakan 9 Kasım 2016 Çarşamba 19:23

Sayın Aziz Başkan Tcdd zama tamam derken siz neden kabul etmiyorsunuz herkesin Ev geçindiriyor bu çocuklar iki sene de bir zam alıyor imiş birde %15 demişsiniz ama bu algı yalnıs asgari ücret bunların maaşı sanki 3 bin tl mi yapın çocukların zammınıda insanlarada zulüm yapmayın ve hakkını arayan insanlarıda işinize gelirse gibi laflar bence yalnıs saygılar

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 9 Kasım 2016 Çarşamba 19:05

Yorumlarda herkes konuya kendi açısından yaklaşmış. Ortada bir sorun olduğu belli, işçiler bir haksızlık olduğunu düşünüp greve gitmişler kimse rahat bir durumu olsa greve gitmez izbanı bilmem ama ülke genelinde çalışma şartları pek iç açıcı değil.

Yorumu oyla      11      5  
Hesap 9 Kasım 2016 Çarşamba 18:18

Grev nedeniyle yolcu taşıma gelir kaybı ile yapılacak zam kıyaslandı mı acaba. Zira grev nedeniyle özel arabalar sokakları kapladı.. kişilerin çoğu şehiriçi seyahatlerini ertelediler veya vazgeçtiler.

Yorumu oyla      11      5  
Hamdi Gür 9 Kasım 2016 Çarşamba 17:55

Türkiye'de toplu ulaşımda son grev ne zaman oldu hatırlayan var mı? Çemişgezek'de bile olsa Bakanlar Kurulu kararı ile ertelenecek olan bu grev nedense İzmir'de uygulanabiliyor.Garip değil mi?

Yorumu oyla      11      5  
selda 9 Kasım 2016 Çarşamba 17:24

t.c grev haktır işçinin yanında durun yöneticilere hesabını sorun

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de dev ulaşım zirvesi… Ana tema: Yepyeni bir dünya!
Avrupa çapındaki en büyük bağımsız bölgeler ağı statüsündeki Avrupa Bölgeler ...
Kocaoğlu’ndan ‘grev’ mesajları: Zamma yorum, vatandaşa çağrı!
Kocaoğlu İZBAN’daki grev sonrası önemli mesajlar verdi. Verilen zammı ...
Buca’da anlamlı seminer: İstismara hayır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, Buca Belediyesi Pırlanta ...
 
‘Bornova arenası’nda ilk uluslararası maç: Başkan’dan İzmir’e davet
UEFA Gençlik Ligi’nde temsil eden Altınordu, Sparta Prag ile Bornova Stadı’nda ...
Balıkçı Parkı’nda değişim başladı
Karşıyaka Belediyesi, kentin en işlek sosyal yaşam alanlarından biri olan ...
Doğal Yaşam Parkı’ndan ölümsüz kareler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “Sizin ...
 
Karşıyaka Meclisi’nde ‘Cumhuriyet’ protestosu!
Kasım ayı ikinci oturumuna CHP’li meclis üyelerinin ağızlarını bantlayarak ...
'Taçsız Kral' Konak'ta ölümsüzleşti
‘Taçsız Kral’ lakaplı İzmirli efsane futbolcu Metin Oktay’ın anısını yaşatmak ...
İzmir ulaşımında grev seferberliği!
İZBAN'daki grev nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi bir dizi önlem aldı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva