HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Haziran 2012 Çarşamba - 11:16

Urla sanatın merkezi olacak

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, ilçede kültür ve sanat alanında yapılan çalışmaların hızla devam ettiğini ifade ederek, "Urla sanatın ve sanatçının tercih ettiği merkez olacak" dedi.

Urla sanatın merkezi olacak

EGEDESONSÖZ - Urla Sanat Sokağı Derneği ile birlikte Çeşmealtı'nda bulunan Urit Restoran'da toplantı düzenleyen Başkan Karaosmanoğlu, sanata yönelik projelerini ve yaptıklarını anlattı. Urla Sanat Günleri'nin ününün İzmir dışına taştığını belirten Karaosmanoğlu, "Sanat Sokağı içerisinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi'ni açtık. Urla sanat ve sanatçı dostu olacak. Farklı görüş ve düşünceleri bir araya getirmek en büyük hedefimizdir. Bizim yerel seçimler öncesinde iki hedefimiz vardı. Birincisi tarih ve kültürel dokuyu korumak, ikincisi ise sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmaktı. Bunları gerçekleştirdik. Sanat değişim ve dönüşümdür. Farklı sanat dallarında eserler veren sanatçılarımızın kaynaşarak bir arada olması ilçemiz açısından da olumlu bir gelişmedir. Biz belediye olarak yeni mekanlar kazandırıyoruz. Sanata gönül vermiş dostlarımız ve hemşerilerimizden alacağımız destek ile bu çalışmalar artarak devam edecek. Yine ilçede arkeopark projesini hayata geçirdiğimizde ilçemizin kültürel anlamındaki yükselişi devam edecek" dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, ilçede kadın pazarı kurduklarını, Necati Cumalı Kültür Evi'ni canlandırdıkları ve eski tamirhane evini restore ederek kültürel çalışmalara açtıklarını anlattı. Sanat Sokağı'nın restorasyonu ve bakımı için trafiğe kapalı hale gelmesi gerektiğini belirten Karaosmanoğlu, esnafın ikna edilerek bu projenin hayata geçirileceğini anlattı.


TURİZM ALTYAPISI SIKINTILI
İzmir'in kruvaziyer turizmde çok önemli noktaya geldiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Bizim öncelikli olarak yeterli altyapıya kavuşmamız gerekiyor. Turistin gelmesini arzu etmek kolay ama geldikten sonra ona iyi imkanların verilmesi gerekir. Bir takım çalışmaları hayata geçirmemiz gerekiyor" dedi.

Karaosmanoğlu ilçeye kurulması planlanan turizm ofisi konusunda yapılan çalışmaların sürdüğünü anlattı. Büronun Haziran Ayı'nda faaliyete geçirileceğini müjdeledi. Başkan Karaosmanoğlu Çeşme'ye giden eski yolun aktif hale getirilerek Urla'nın turizmine katkı sağlanabileceğini de vurguladı.

Karaosmanoğlu, "Yol kenarlarında kontrolsüz işyerleri açıldı. Biz belli yerlere taşınmaları ve oralara yerleşmelerini istiyoruz. İnşaat malzemesi satanlar farklı işletmeler kuruluyor. Bunların kontrolün sağlanması gerek. Güzelbahçe'den geçen yol sanki ana cadde gibi yoğun oluyor. Biz buradan geçen yolu aktif hale getirirsek Urla'nın doğal dokusunu da iyi korumamız gerekir" dedi.
 
Karaosmanoğlu ayrıca "Askeri tesislerin belediyelere devri konusu gündeme geldi. Çeşmealtı'nda bulunan askeri lojmanlar Urla Belediyesi'ne verildiğinde çok güzel olur.
Çirkin ve kötü görüntüler ortadan kalkar" ifadelerini kullandı.
 

Urla Sanat Sokağı Derneği Başkanı Hasan Gürsoy ilçenin giderek sanat ve kültür yönünün ağırlaştığını söyledi. Urla Sanat Sokağı'nın ardından antika pazarının ikincisini açacaklarını belirten Gürsoy, "Amerika'yı ziyaret ettiğimde çok fazla sanat ile ilgili çalışmalar gördük. Urla'da da bu tür projeler artacak" dedi.



Başkan Karaosmanoğlu da sanat geceleri adı altında etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Sanatçı Cuma Ocaklı ise sanatın olmadığı toplumların yok olmaya mahkûm olduğunu söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Haziran 2012 Çarşamba 12:40

Askeri lojmanları Blediyenin lojmanı haline getirecekse böyle kalsın. Yok!ben yıkarım bu ucube binaları da yerine adayı günü birlik tesis, rekreasyon alanları olarak düzenlerim derse eyvallah.Bana göre o adaya kondurulan lojman yapılaşması Dünyanın en kötü arazi kullanımına aday gösterilebilirdi.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En çevreci muhtarlara ödül
Dünya Çevre Günü’nde en çok atık yağ toplayarak mahallelerinde çevre duyarlılığını ...
Balçova'da Anadolu rüzgarı esti
Balçova Belediyesi ve EFEM Gençlik ve Spor Kulübü’nün gençleri sosyal ...
Alman Bakan ‘organik işbirliği’ için İzmir’de…
Almanya Gıda, Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakan Yardımcısı ve Parlamenter ...
 
Bornova'nın yaşlıları çok meşgül
Bornova Belediyesi’nin Altındağ Toplum Merkezi’nde başlattığı ‘Yaşlılara ...
Mutluluk parklarının sayısı artıyor
Lezita, Konak Belediyesi işbirliğiyle, sağlıklı beslenen, hareket eden, ...
Murat Karayalçın'dan İnce'ye ziyaret
SHP'nin Genel başkanı, eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakamı Murat ...
 
Narlıdereli kadınlar bir yıllık emeklerini sergiledi
Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi’nde kurs gören ...
"Konak Tüneli heyelan ve depreme dayanıklı!"
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, “Proje hazırlanırken, ...
Başkan Çalkaya’dan arsa mağdurlarına sert tepki
Balçova Belediye Başkanı, Üçkuyular Pazaryeri ile terminal alanında verilen ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva