HABERLER>SPOR
25 Eylül 2014 Perşembe - 08:43

Ünal Aysal kararını açıkladı!

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıkladı: "Herhalde aday olmayı düşünmüyorum."

Ünal Aysal kararını açıkladı!

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, 25 Ekim'deki seçimde aday olmayacağını resmen açıkladı. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Aysal, Ali Dürüst'ün başkanlığa aday olmayacağını ancak başka bir pozisyonda çalışabileceğini söyledi. Aysal, "Benim Galatasaray'dan kopmam mümkün değil. 25 Ekim'de herhalde aday olmayı düşünmüyorum. Benim başka projelerim var" dedi.

Başkan Aysal, "Benim daha önce bahsettiğim Galatasaray Global projesi var. Tüm masraflarını ben üstleneceğim ve görevdeki yönetime hediye edeceğim" şeklinde konuştu.
"Benim tüm ailem Galatasaraylı" diyen Aysal, "Hepsi devam etmemi istiyor. Ancak dört ana sebep benim bu kararı almamı sağladı. Cemal Nalga olayında o zamanki başkan sayın Adnan Polat bu mesajı alsaydı sonrasında tatsız, ibrasız olaylar yaşanmayacaktı" şeklinde konuştu.

'TÜRK SPORUNUN DURUMUNDAN RAHATSIZIM'
Hiçbir karşılık beklemeden 40 ay Galatasaray için çalıştığını söyleyen başkan Aysal, "Kendi işlerime bakmadım. Helal olsun. Ben sadece hakkaniyet bekledim. Türk sporunun içinden geçtiği bu dönemden son derece rahatsızım. Devam etmeme kararımın temelinde de bu yatıyor" ifadelerini kullandı.

'ALİ DÜRÜST ADAY OLMAYACAĞINI SÖYLEDİ'
Aysal, "Önümüzdeki günlerde bakacağız. Şu an çıkan tek aday iyi bir aday. Ben kim seçilirse seçilsin her türlü destek olacağım. Ali Dürüst bana başkan adayı olmayacağını söyledi. Başka bir pozisyonda olabileceğini söyledi. Faruk Süren de adaylığı düşünmediğini söyledi" dedi.

'NEFRET DEĞİL HAYAL KIRIKLIĞI'
Aysal teknik direktör Fatih Terim'in Galatasaray'dan ayrılmasıyla sonuçlanan sürece ilişkin de ilk kez ayrıntılı bilgi verdi.
Terim'le ilgili arasında nefret değil hayal kırıklığı olduğunun altını çizen Aysal, "Kesinlikle Fatih hocayla ilgili bir nefret yok. Ciddi bir kırgınlığım var. Ayrılma döneminde benim çok direk sorularıma cevap vermedi. Bu soruların cevaplarını aynı gün televizyonda kontrat imzalanırken izledim. Fatih hoca bizde kalmak istediğini ama 4 maçlık bizden izin istedi. Biz de TFF'ye sadece 4 maçlık, hiçbir bedel istemeden çalışabileceklerini söyledik. Sayın Demirören bana, 'Ama biz böyle konuşmamıştık. Ben bir daha düşüneyim' dedi. Ben de konuyu kapatıp tatile çıktım. Gider gitmez televizyonu açtım. Karşımda imza törenini, önlerinde kontratlar, takım elbiseler... Bu manzarayla karşılaştım. Bu olayları en son duymak beni üzdü Galatasaray Başkanı olarak. Lütfi Arıboğan bir gün evel Florya'ya gitti. Fatih hocaya gelin konuşalım dedik. O an müsait olmadığını ama asistanıyla konuşabileceğimizi söyledi. Ben de yönetim kuruluna bunu aynen ilettim. Çıkan karar malumunuzdur" ifadelerini kullandı.

'3. ŞAMPİYONLUĞU BU YÜZDEN KAYBETTİK'
Terim ile sürekli görüş içinde olduklarını hatırlatan Aysal; "İki başarılı sene geçirmişiz. Üzerine üçüncü yıl neden başarılı olmayalım. Hocanın takım üzerindeki etkisi çok önemliydi. Üçüncü seneyi biz bu yüzden kaybettik. Mecbur kalmasaydık bu kararı biz almazdık. Fatih hoca kimseyi bana şikayet etmedi, hiçbir yöneticiyle ilgili bir talebi ya da sıkıntısı olmadı. Biz zaten sık sık görüşürdük" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nefes kesen kupa derbisinde zafer Altay’ın: 5-4
Türkiye Kupası 2.tur maçında Altay, Karşıyaka’yı eşitliği 120 dakika bozulmadığı ...
Flaş! Balçova kupada tarih yazdı: 4-2
İzmir’in 3.Lig temsilcisi hafta sonu Galatasaray’ı devirerek büyük sükse ...
İzmir’de öksüz dünya şampiyonası!
Türkiye’nin branşta ilk kez ev sahipliği yaptığı ve ritmik cimnastik tarihinin ...
 
Göztepe’de ‘el sıkma’ krizinde Kaya’dan açıklama
Bursa Nilüferspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında Ali Akburç'u 34'üncü ...
Bucaspor galibiyet sevincini yaşayamadı!
Türkiye Kupası 2'nci Tur maçında Batman Petrolspor'u 2-1 yenerek yoluna ...
‘En önemli deplasman’a çağrı: Sen yoksan çok eksiğiz!
Uygulamaya girdiği günden bu yana tartışma konusu olan Passolig kart davası ...
 
Tarihi maç: Tur için 30 penaltı!
İngiltere Lig Kupası 3. turunda Liverpool, Championship ekibi Middlesbrough'yu ...
Bucaspor kupada 'petrol' buldu: 2-1
PTT 1. Lig’de ilk üç maçını kazanamayarak taraftarını üzen Bucaspor, Türkiye ...
Göztepe Türkiye Kupası'nda turladı: 2-1
Türkiye Kupası 2. tur maçında Göztepe, Bursa Nilüferspor'u 2-1 yenerek eledi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva