HABERLER>DÜNYADAN
25 Mayıs 2022 Çarşamba - 10:51

Ukrayna'da korkunç görüntü: 200 ceset çıkarıldı!

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşın 3 ayı geride kalırken, Ukraynalı yetkililer, liman kenti Mariupol'deki bir apartmanın enkazını kazan işçilerin bodrum katında 200 ceset bulduğunu ve savaşın en kötü acılarından bazılarının yaşandığı harap şehirde daha fazla dehşetin gün yüzüne çıktığını duyurdu.

Ukrayna da korkunç görüntü: 200 ceset çıkarıldı!

Ukraynalı yetkililer, Mariupol'deki enkazı temizleyen işçilerin 200'den fazla ceset bulduğunu söyledi. Liman kentinin belediye başkanının danışmanı Petro Andryushchenko, işçilerin Mariupol'da çöken bir apartmanın bodrum katında çalışırken cesetleri bulduğunu açıkladı.  Andryushchenko, cesetlerin çürümekte olduğunu ve pis kokunun mahalleye yayıldığını söyledi.

Savaşın üçüncü ayına girmesine ilişkin açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir  Zelenski, yeni keşfedilen ölümlerin, Rusya'nın Kiev'in kuzeyindeki Desna kentinde savaşın başlamasından bu yana 87 kişinin öldüğü en ölümcül füze saldırılarından birini gerçekleştirmesinden bir hafta sonra geldiğini belirtti. 

RUSYA 3 BİNDEN FAZLA HAVA SALDIRISI GERÇEKLEŞTİRDİ
Zelenski, Rus ordusunun 24 Şubat'ta Ukrayna’yı işgaline başladığından bu yana ülkeye 2 bin 275 ayrı füzeyle bin 474 füze saldırısı düzenlediğini ve çoğu saldırının sivil hedeflere isabet ettiğini söyledi. Rusya’nın bu süre içinde 3 binden fazla hava saldırısı gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Bununla birlikte,  Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ukrayna'da bugüne kadar toplam 3 bin 930 sivilin öldüğünü ve 4 bin 500'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Sivillerin çoğunun bombardıman, füze ve hava saldırıları nedeniyle öldüğünü bildiren organizasyon, gerçek rakamların “önemli ölçüde daha yüksek” olduğunu duyurdu.

Zelenski, “İşgalciler bize karşı çok acımasız bir savaş yürütüyor. Nitekim, Avrupa kıtasında 77 yıldır böyle bir savaş olmadı. Düşmanın mümkün olduğu kadar çok insanı ve alt yapıyı yok etmeye çalıştığı tam bir savaş" dedi.

ÖLÜ SAYILARI NET OLARAK BİLİNMİYOR
Diğer taraftan, Ukraynalılar ve Rus askerlerinin ölüm sayıları net olarak olarak bilinmiyor. Rusya, Savunma Bakanlığı'nın Mart ayı sonunda çatışmada bin 351 askerin öldürüldüğünü açıklamasından bu yana ordudaki ölümleriyle ilgili bir güncelleme sunmadı. UNHCR  Ukrayna'da devam eden çatışmaların yetkililerin doğru tahminler yürütmesini engellediğini aktardı.

İngiltere Savunma Bakanlığı ise savaşın ilk üç ayında en az 15 bin Rus askeri öldü. Bu rakam Afganistan’daki dokuz yıllık çatışmalarda ölen Rus askeri sayısına eş değer.

Yetkililer toplamda on binlerce Rus ve Ukraynalının savaş sonucunda öldüğünü tahmin ediyor. Sadece Mariupol'da, en kötü çatışmalardan bazılarının yaşandığı yerde, şehrin belediye başkanı en az 10 bin kişinin öldüğünü söyledi. Zelenski, ayrıca önceki gün yaptığı açıklamada, doğu Ukrayna'daki çatışmalarda her gün 50 ile 100 askerin ölebileceğini söyledi.

Zelenski’nin tahminleri, Rusya'nın doğu Ukrayna'nın Donbas bölgesindeki askeri operasyonlarının yoğunluğunu artırdığı ve Zelenski'nin Ukrayna kuvvetlerinin savaş dördüncü ayına girerken Sloviansk ve Severodonetsk şehirlerine saldırmak isteyen Rus birliklerini uzak tuttuğunu söylediği sırada geldi.

DONBAS’TAKİ ÇATIŞMALAR
Rus kuvvetleri, Ukrayna birliklerini doğu Ukrayna'da bir nehir kıyısındaki Sloviansk ve Severodonetsk şehirlerini kuşatmak için topyekün bir saldırı yürütüyor. Buradaki çatışmalar, Moskova'nın doğudaki başarısını veya başarısızlığını belirleyecek.

Moskova destekli ayrılıkçılar sekiz yıldır Donbas'ta Ukrayna güçleriyle savaşıyor ve geniş toprak parçalarını ellerinde tutuyorlar. Ukrayna'nın elindeki Donbas bölgesinin en doğu kısmı, Seversky Donets nehrinin doğu kıyısındaki Severodonetsk şehri ve batı yakasındaki ikiz Lysychansk, Rus kuvvetlerinin üç yönden onları kuşatmak için ilerlediği ana savaş alanı haline geldi. .

Luhansk eyaleti valisi Serhiy Gaidai, “Rusya, Lysychansk ve Severodonetsk'i kuşatmak için bir saldırı gerçekleştirmeye odaklandı. Severodonetsk'teki yangınların yoğunluğu birkaç kat arttı; sadece şehri yok ediyorlar” dedi ve orada yaşayan yaklaşık 15 bin kişi olduğunu da sözlerine ekledi.

Öte yandan, Ukrayna basınında çıkan haberlere göre, Rus güçleri Svitlodarsk kasabasını da ele geçirdi ve oraya Rus bayrağı dikti. Svitlodarsk, stratejik açıdan önemli Kramatorsk şehrinin yaklaşık 50 km güneydoğusunda yer alıyor. (NTV)

 
'Yargı'nın sezon finali sürpriz gelişmelere sahne
 
Pınar Deniz Cannes'da ışıldadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'de mama krizi sonrası soruşturma başlatıldı
ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), ülkede yaşanan bebek maması sıkıntısına ...
ABD'de ilkokulda katliam: 18'i çocuk 21 ölü
ABD'nin Teksas eyaletinde bir ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda 19'u ...
İlkokulda silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
ABD'nin Teksas eyaletinde bir ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda en ...
 
Yeni iddia: Bush'a suikast planlandı
ABD'de terör örgütü DAEŞ üyesi bir teröristin ABD'nin eski Başkanı George ...
NATO'dan Türkiye açıklaması
Stoltenberg, Türkiye'nin terör saldırılarından en çok zarar gören NATO ...
Suriye konulu 18. Astana görüşmeleri Haziran'da
Suriye konulu 18. Astana görüşmeleri 14-16 Haziran'da Kazakistan’ın başkenti ...
 
Kahve devi, 15 yıl sonra Rusya'dan çıkıyor
ABD'li kahve zinciri Starbucks, yaklaşık 15 yıldır faaliyet gösterdiği ...
NASA alarma geçti: Astronotun kaskına su doldu
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, uzay yürüyüşündeki bir ...
Komşuda korkutan deprem!
İran’ın güneydoğusunda yer alan Sistan-Belucistan eyaletinde 5,5 büyüklüğünde ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva