HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ocak 2016 Pazar - 16:17

Uğur Mumcu Narlıdere’de anıldı

Türk basınının özgür kalemi Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, Aramızdan ayrılışının 23. yıldönümünde Narlıdere Belediyesi’nin düzenlediği törenle anıldı.

Uğur Mumcu Narlıdere’de anıldı

İZMİR - Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 23. Yılında Narlıdere Belediyesinin Narlıdere Limanreis mahallesinde bulunan Uğur Mumcu’nun heykeli başında düzenlediği törenle anıldı. Törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, ADD Narlıdere şube Başkanı Yüksel Gezen, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Muhtarlar, partililer ve Narlıdereliler katıldı.

CUMHURİYET KAZANACAK
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Narlıdere ADD Başkanı Yüksel Gezen ‘Türkiye Cumhuriyeti, çağdaşlaşma yolunda her türlü engel ve sorunları aşarak yolunda devam edecektir. Laik Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini korumak ve savunmak yolunda kaybettiğimiz Uğur Mumcu gibi nice şehitlerimiz unutulmayacak ve eninde sonunda Cumhuriyet kazanacaktır’ dedi.

TEK YOL BİRLİK VE BERABERLİK
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 23. Yılı anma töreninde yaptığı konuşmada “Araştırmacı gazeteciliğin en önemli simgesi, siyaset, tarikat ve ticaret üçgenine en büyük darbeyi vuran ve bu konuda bildiklerini cesurca dile getiren ve maalesef bu bildikleri ve dile getirdikleri yüzünden yine böyle soğuk bir kış günü Katledilen Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyoruz. Günümüze şöyle bir baktığımızda ise Uğur Mumcu’nun anlattığı ilişkiler ağının etrafımızı nasılda çevrelediğini görüyoruz. Bugün, Uğur Mumcu’nun yolundan giden, sadece haber yaptığı ve etrafında olanları gazetesinden basarak kamuoyu ile paylaştığı için altmış gündür ceza evinde yatan Cumhuriyet gazetemizin genel yayın yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün de nasıl bir haksızlığa uğradığını biliyor, her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu arada halkın nabzını tutarak mecliste tek başına muhalefet eden Kamer Genç gibi bir değeri kaybettik. Onu da buradan saygıyla ve sevgiyle anıyorum. Laikliğin temsilcilerinden, düşündüklerini korkmadan ifade eden, Aile olarak Cumhuriyet ve Atatürk’e sahip çıkmalarıyla kalplerimizi kazanmış olan, hepimizin 10 Kasım’lar da Atamız için verdikleri ilanlarla gönlümüzde taht kuran Sayın Mustafa Koç’a rahmet diliyorum. Ülke olarak etrafımızı saran bu karanlıktan bizi kurtaracak tek yol birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize kenetlenmekten geçiyor. Yolumuz açık olsun. Ben inadına adalet diyorum, inadına demokrasi diyorum, inadına özgürlük diyorum” dedi.

ADALETSİZLİK, EYLEMSİZLİKTEN GÜÇ ALIR
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ise törende yaptığı konuşmada Türkiye’de basın özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün bedelini gazetecilerin ağır şekilde ödediklerini ifade etti. Dikmen “ 1909 yılından bu yana altmış beş gazeteci öldürüldü. Öldürülen her gazeteci ve onlara sıkılan her kurşun aslında bu toplumun özgürlüğüne sıkılmış kurşunlardı. Dünyanın en çok mahpus gazetecisi bizim ülkemizde bulunuyor. Uğur Mumcu ‘Adaletsizlik, eylemsizlikten güç alır’ diyor. Gazetecilerin yönelik suikastların faali meçhul olarak kalması ise bu konuda ayrıca düşünmemiz gereken ve toplum olarak üzerimize düşen görevleri sorgulamamız gereken bir şey olarak yorumluyorum” dedi.

DÜŞÜNCELERİNİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit Uğur Mumcu anma töreninden yaptığı konuşmada “Bugün, 23 yıl önce bugünleri gören değerli bir gazeteciyi anıyoruz. O gün bu değerli Gazetecimizi susturdular fakat bugün dediklerinin hepsi tek tek çıktı. Düşüncelerinin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

TEK KURTULUŞ BİRLİKTEN GEÇER
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise konuşmasında 23 yıl önce arabasının altına bomba koyanların Uğur Mumcu’yu unutturacaklarını sandıklarını ifade etti. Bayır “ Arabasının altına bomba koyarak, onu hunharca katlederek Mumcu’yu ve yaptıklarını hafızalarımızdan sileceklerini, onu unutturacaklarını sandılar. 23 yıl geçti unutmak bir yana yeni Uğur Mumcu’lar Dünya’ya geldi.  O dönemi yaşayan birçok insan çocuklarının adını Uğur Koydu. Bugün ise bizler halk olarak yapılan haksızlıklara başkaldırmadığımız sürece, sokaklara çıkmadığımız sürece, örgütlenmediğimiz sürece bizi dikte etmek isteyenler her zaman karşımıza çıkacak. Tek kurtuluş birlikten geçer” dedi.

UĞUR MUMCU’NUN YOLUNDA YÜRÜYECEĞİZ
Son konuşmayı gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, 23 yıl önce onu hunharca katlederek bedenini bizden alanlar onu yok etmek yerine düşüncelerini Türkiye’nin dört bir yanına yaymış oldular. Ben değerli yazarımızın 22 Mart 1976 yılında gazetesinde yazmış olduğu ÇETE başlıklı yazısını okumak istiyorum. ‘Bazı Ülkelerde, bazı kimseler devleti soymak için politikacı kılığına girerler. Partilerde, parlamentolarda boy gösterirler. İthalat, ihracat, banka soygunu gibi siyasal ilişkileri yürütürler. Bunlar çetedir. Bunlar yüzlerine devlet adamı maskesi takıp halkı soyarlar. Allaha çok şükür memleketimizde böyle çeteler yoktur’. Olup olmadığını günümüz gösteriyor.  Biz Uğur Mumcu’nun yolunda yürüyeceğiz. Onu anacağız ve anlayacağız ve direneceğiz” dedi.

Narlıdere Limanreis mahallesinde Narlıdere Belediyesi tarafından hazırlanan Uğur Mumcu anma programı, konuşmaların ardından Uğur Mumcu heykeline karanfil sunumu gerçekleştirilmesinin ardından son buldu.

 

 
Güzelbahçeliler Mumcu’yu unutmadı
 
Ordu'dan yürekleri dağlayan haber!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçeliler Mumcu’yu unutmadı
Güzelbahçe Yelki Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu Meydanı’ndaki Uğur Mumcu Anıtı ...
Karabağlar Uğur Mumcu'yu andı
23 yıl önce aracına düzenlenen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden ...
'Tılsımlı Gömlekler'e yoğun ilgi
Şiddet gören kadınlara destek amacıyla hazırlanan ve Buca Belediyesi Kültür ...
 
KARGEM öğrencilerine karne hediyesi
Karşıyakalı çocuk ve gençlere ücretsiz eğitim desteği sağlayan Karşıyaka ...
Bornova’da ‘Genç Akıl’: Nihat Sırdar hayranlarıyla buluşacak
Hayata geçirdiği bir çok sosyal sorumluluk projesi ve gençlere yönelik ...
Konak'tan vatandaşa soğuk havada sıcak çorba
İzmir'i etkisi altına alan soğuk hava nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar ...
 
İzmir “tam 12’den” vurdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Kent Koleji” projesi, 130’dan fazla üyesi ...
O'nun İzmir'i...
Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde devam eden “Kent Söyleşileri”nin ...
Başkan Atila’dan önemli stat açıklaması
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva