HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2016 Cumartesi - 17:56

Twitter’da ‘terör’ kapışması: Yüksel ile Dağ karşı karşıya!

CHP İl Başkanı ile AK Parti İzmir Milletvekili, ‘Milli mutabakat hükümeti kurulmalı’ sözlerine gelen yanıt sonrası Twitter’da karşılıklı sert mesajlarla tartıştı.

Twitter’da ‘terör’ kapışması: Yüksel ile Dağ karşı karşıya!

EGEDESONSÖZ – CHP İl Başkanı Alaatin Yüksel, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde yaşanan çatışma ve helikopter kazasında 8 askerin şehit düşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında hükümetin istifa etmesi gerektiğini savunarak, ‘milli mutabakat hükümeti’ çağrısı yapmıştı.

Yüksel’e yanıt AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan geldi. AK Parti İzmir Milletvekili, “Bugüne kadar PKK terör örgütüne, DHKP-C terör örgütüne en ufak bir laf edemeyen, PYD terör örgütüne 'terör örgütü' dahi diyemeyen CHP’nin, İzmir’de il başkanlığı görevini yapan bu arkadaş, kalkmış 'hükümet yönetimi bırakmalı' diyor. Ben buradan sesleniyorum; yüreği varsa çıksın önce kendi genel başkanına PYD’ye, DHKP-C’ye terör örgütü dedirtsin” dedi.

İl başkanları toplantısı için Van’da bulunan CHP İl Başkanı Yüksel bu mesajlara Twitter hesabından yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun sözlerini kullanan Yüksel, “Van- Genel Başkanımız Kılçdaroğlu: Terör nereden, kimden gelirse gelsin insanlık suçudur, lanetliyoruz, şiddetle kınıyoruz' duy Hamza Dağ" mesajını gönderdi.

Bu mesajın ardından Twitter kapışması başladı! İkili karşılıklı mesajlarla birbirlerine yüklendi.

Söze “Ben bugüne kadar Kemal Kılıçdaroğlu’nun, DHKP-C'ye PYD'ye terör örgütü dediğini duymadım dedim. Demek ki @AlaattinYuksel de duymamış, böyle bir tweet atmış” ifadeleriyle başlayan AK Partili Dağ ardından Kılıçdaroğlu ile birlikte Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin’in de bir dönem YPG’nin silahlı gücü PYD için yaptığı açıklamaları paylaştı.



Dağ, Yüksel’e şu ifadelerle seslendi: Biliyorum sen böyle düşünen birisi değilsin. Terörle mücadelede aslında devletinin yanında yer almak istediğini de düşünüyorum… Ama partinin yapmış olduğu kirli ittifak ve içine düşmüş olduğun durum gereği sende bu hainleri savunmak zorunda kalıyorsun…  Gel sen bu hainleri savunma, korkmadan karşılarında ol. Devletinin ve milletin yanında yer al... İzmir sana sahip çıkacaktır…

Yüksel’den bu mesajlara sert yanıt geldi. “Bu ne pişkinliktir PYD lideri Müslimi davet edip kırmızı halılar seren senin hükümetin değil miydi” diyen CHP İl Başkanı, “2002 de iktidara geldiğinizde yılda sadece 7 şehit vermiştik, şimdi ise günde 7 canımızı şehit veriyoruz… Hiç mi vicdanın sızlamıyor? Yerinde olsam o partide de mecliste de bir dakika durmaz istifa ederdim. Çocuklar ölüyor, tek derdiniz başkanlık” dedi.

Twitter’daki düello bu mesajlarla da son bulmadı. Yüksel’e yanıt veren Dağ, “PYD'nin çizgisi kaydığı an devlette, hükümette gerekeni yapmıştır. Ama siz hala kol kolasınız” ifadelerini kullandı.

Dağ ardından PKK’lı terörist Murat Karayılan’ın CHP’ye yaptığı çağrıyı içeren bir haberin ve bir cenazenin görselini yayınlayarak, “Anlaşılan siz bizim çağrılarımıza değil terör örgütünün çağrılarına kulak vereceksiniz… Bak bu terörist cenazesi, ağlayan da senin vekilin… Siz terör örgütleryle kol kola olmaya devam edin… Millet bize yeter! Korkmayın, başkanlık gelirse sayemizde Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da kurtulursunuz” ifadelerini kullandı.

Yüksel ise Dağ’a, “Biz hiç kol kola girmedik, kırmızı halılarla karşıladığınızı kabul etmeniz önemli gelişme… Bizim terör örgütümüz yok Sayın Dağ” yanıtını verirken, Karayılanlı görsel’in altına da “Bu sizin masada oturduğunuz arkadaşınız değil miydi Sayın Dağ” mesajını ekledi.

 
Karşıyaka'da aday çıkmadı ve...
 
Uşak’ta şehide veda: 10 bin kişi uğurladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Babaya mektuplar' CHP’li Çam’ı ağlattı
Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın yıl dönümünde maden ...
Erdoğan’dan duygusal konuşma: ‘Ceylanım’…
Nikah sırasında "Doğarken Ağladı İnsan, Bu Son Olsun Bu Son" şarkısı çalarken, ...
AK Gençler’den metroda çıplak heykel eylemi!
Ak Parti Gençlik Kolları üyesi bir grup, Metro İzmir istasyonunda plak ...
 
Bozkır'dan Büyükelçi Haber'e sert tepki!
AB Bakanı Bozkır, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Haber'in sözleriyle ...
CHP Gaziemir ilçe örgütü sokak kahvaltılarına başladı
CHP Gaziemir İlçe Kadın Kolları’nın organize ettiği sokak kahvaltıları ...
İzmir siyasetinde ‘kan’ tartışması: Son salvo Özen’den
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemiyle ilgili çıkışının yankıları ...
 
Bakan Bozdaoğ’dan ‘MHP kongresi’ açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "MHP Kongresi ile ilgili hukuki süreçlere; ...
Karşıyaka’da afiş tartışması: AK Parti’den salvo, CHP’den jet yanıt
Karşıyaka Belediyesi’nin 19 Mayıs afişlerine tepki gösteren AK Parti İlçe ...
Sındır’ın örgüt turu tam gaz: Demokrasi mücadelesi vurgusu!
CHP Genel Sekreteri İzmir’deki örgüt ziyaretlerine Buca’yla devam etti. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva