HABERLER>GÜNCEL
11 Ekim 2015 Pazar - 21:27

Türkiye yasta! Her kentten bir ağıt yükseliyor

Ankara'da barış mitingine düzenlenen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenler memleketlerinde toprağa veriliyor.

Türkiye yasta! Her kentten bir ağıt yükseliyor

Türkiye'nin 81 ilinden gelen Barış mitingi için Türkiye'nin 81 ilinden gelerek Ankara'da toplanan kitleye yönelik canlı bombalı saldırıda hayatını kaybedenler son yolculuklarına uğurlanıyor. Tekirdağ'dan Batman'a, Adıyaman'dan Manisa'ya Türkiye'nin dört bir yanında toprağa verilen cenazelerde Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yükseldi.
 
EMEP ÇANAKKALE İL BAŞKANI ADSIZ, ÇORLU'DA TOPRAĞA VERİLDİ
Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 95 kişi arasındaki Emeğin  Partisi (EMEP) Çanakkale İl Başkanı 42 yaşındaki Ercan Adsız'ın cenazesi, Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Ercan Atsız’ın cenazesi ailesi tarafından karayoluyla Tekirdağ’ın Çorlu İlçesine getirildi. Çanakkale, Tekirdağ EMEP teşkilatları tarafından Çorlu Merkez Garaj Cami bahçesinde tören düzenlendi. Ercan Adsız’ın öğretmen eşi Yasemin ve kızı 17 yaşındaki İpek Adsız cenazenin başından bir an olsun ayrılmadı. Babasının tabutunun başında gözyaşı döken İpek Adsız, "Baba sen güçlü bir adamdın. Bizi bırakma" dedi.
 
Cenaze törenine CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan ile Adsız Ailesi'nin yakınları, EMEP'liler katıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı törende kılınan cenaze namazının ardından Ercan Adsız'ın cenazesi, Yeni Mezarlık'ta toprağa verildi.

"OĞLUM BARIŞ VE DEMOKRASİ ŞEHİDİDİR"
Saldırıda hayatını kaybeden Bilgen Parlak'ın cenazesi de memleketi Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde toprağa verildi.

Devlet Demir Yolları'nda makinist olarak çalışan Bilgen Parlak'ın cenazesi, otopsi işleminin tamamlanmasının ardından yakınları tarafından Ankara'dan karayoluyla Kahta'ya getirildi. Parlak için ikindi vakti Şeyhbaba Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, KESK Kurucu Üyesi İzzet Karadağ, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, HDP milletvekili adayları ile Parlak'ın yakınlarının katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından Parlak'ın cenazesi Şeyhbaba Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedildi.
 
Cenaze defninden sonra mezarlıkta taziyeleri kabul eden Bilgen Parlak'ın babası Hasan Parlak, "Oğlum barış ve demokrasi şehididir" dedi.
 
HDP ÜSKÜDAR İLÇE EŞBAŞKANI KAYA BATMAN’ DA TOPRAĞA VERİLDİ
Patlamada yaşamını yitiren 4 çocuk annesi, HDP İstanbul Üsküdar İlçe Eşbaşkanı Aycan Kaya, memleketi Batman'da toprağa verildi. Kürtçe ağıtların yakıldığı cenaze töreninde konuşan baba Süleyman Ergin, "Kızım barış için Ankara'ya gitmişti, dağa çıkmadı ki" dedi. HDP Üsküdar İlçe Eşbaşkanı 4 çocuk annesi 42 yaşındaki Aycan Kaya, memleketi Batman'da İkiztepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
Kızı Aycan Kaya'yı, Ankara'daki barış mitinginde kaybeden gözü yaşlı baba 66 yaşındaki Süleyman Ergin ve annesi Asiye, cenaze töreninde ayakta durmakta zorlandı. İkiztepe Mezarlığı'ndaki cenaze törenine HDP Batman İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç ve kalabalık bir partili grubu katıldı. Kadınların omuzunda taşıdığı Kaya'nın cenazesi, toprağa verilirken, acılı baba Süleyman Ergin, kızının 25 yıldan beri İstanbul'da yaşadığını belirterek, "Kızım Aycan, damadım Hakim Kaya ile 25 yıldır İstanbul'da yaşıyordu. Tek amaçları vardı, ailelerinin geçimlerini sağlamak ve bu ülkenin özlem duyduğu barışı gerçekleştirmekti. Her şeyden önce kızım dağa çıkmamıştı. Barış istemek için Ankara'daydı. Bir süredir de İstanbul Üsküdar'da HDP İlçe Eşbaşkanlık görevini yürütüyordu. Tek isteği vardı; o da bu ülkede barışın gerçekleşmesiydi. Biz barış istiyoruz ama birileri bu yolu engelliyor. Çocuklarımız yetim kalıyor. 4 torunum yetim kaldı. Barış isteyenlerin günahı ne?" diye konuştu. Kalabalık bir grubun zılgıt, alkış ve Kürtçe yakılan ağıtlar eşliğinde toprağa verdiği Kaya'nın 10 metre ilerisinde yine aynı patlamada yaşamını yitiren Barış annesi 65 yaşındaki Batmanlı Meryem Bulut için de mezar açıldı.
 
ORHAN IŞIKTAŞ'IN CENAZESİNİ HDP'LİLER KARŞILADI
HDP Tarsus İlçe yöneticisi ve Konya Selçuk Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü 3'ncü sınıf öğrencisi Orhan Işıktaş'ın cenazesi, ailesi ve HDP'liler tarafından TEM yolu Çamtepe gişelerinde karşılandı. Yol boyunca Abdullah Öcalan ile Orhan Işıktaş'ın fotoğrafının bulunduğu, 'Güneşin yoldaşı Orhan Işıktaş ölümsüzdür' yazılı pankart taşındı. Oğlu Orhan Işıktaş'ın ölüm haberiyle yıkılan annesi Müzeyyen Işıktaş, gözyaşları içerisinde, "Bütün Türkiye'nin başı sağolsun. Tayyip Erdoğan'ın başı sağ olmasın, başı her zaman ağrısın inşallah. Ben barışı istiyorum. Barış için gitti benim oğlum, 'Anne barış için gidiyorum' dedi. Tayyip Erdoğan bu acıyı sen de gör. Sen de gör, belki barışı istersin" diye konuştu. Cenazeye katılan HDP Milletvekili Çilem Küçükkeleş ise Ankara'daki mitinge 81 ilden giden insanların tek dileğinin barış olduğunu belirterek, "Niye Ankara'yı seçtiler? Çünkü siyasettin noktasıydı. Bu ülkenin kalbiydi, başkentiydi. Maalesef başkentten böyle acılı bir cevap aldılar. Bu ülkenin 81 iline kan sıçradı. Ama biz diyoruz, neyse ki umuda, barışa kan sıçramıyor" dedi. Terörün lanetlenmesini de samimi bulmadıklarını dile getiren Küçükkeleş, şunları söyledi:
 
"Terörün, teröristin kim olduğunu, kimin kiminle ilişki geliştirdiğini, bu topraklara terörist soktuğunu artık bu halk çok iyi biliyor. O yüzden de ne kadar terörü lanetleseler de samimi değiller. Terörü lanetlemek değil tam tersi yakalamaları gerekiyordu. Terörü lanetleme değil, bu gün orda o bombaların patlamasına engel olmaları gerekiyordu. Terörü lanetleme değil sınırlarını IŞİD'e kapatıp, silah, bomba, silah taşımamaları gerekiyordu. Olması gereken, vicdan, ahlak, siyaset buydu ama bu ülkede tersine işledi. Çok vicdansızca, ahlaksızca işledi. Bu kadar halkın üzerine kan sıçratmamak gerekiyordu ama diliyoruz ki bu son olsun. Biz hala barış demeye, hala barışı söylemeye devam edeceğiz."

HDP Mersin 3'ncü sıra Milletvekili adayı Mehmet Alış ise yaptığı açıklamada, yaşananları 'vahşet' olarak nitelendirdi. Daha sonra Orhan Işıktaş'ın cenazesi omuzlara alınarak Çayboyu Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI
Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren Emin Aydemir (45) ile Rasül Yanar'ın (40) cenazeleri, memleketleri Saruhanlı'nın Azimli Mahallesinde toprağa verildi.
Araç konvoyu eşliğinde Saruhanlı Devlet Hastanesi morguna getirilen cenazeler, ardından helallik alınması için Saruhanlı'nın Azimli Mahallesi'ndeki evlerine götürüldü. Evli ve 5 çocuk babası Rasül Yanar ile evli ve 4 çocuk babası Emin Aydemir'in cenazeleri, Mahalle Camisi'nde kılınan cenaze namazı ardından Azimli Mahallesi Kabristanlığı'nda toprağa verildi.

Patlamada ölen Aydemir'in eşi Yıldız (43) ile çocukları Oktay (25), Feyyaz (22), Mediye (19), Azadcan (15) ve Evindar (14) ile patlamada ölen Rasül Yanar'ın eşi Ördek (40) ve çocukları Önder (21), Ömer (19), Yusuf (13), Aslı (7) cenaze töreninde Kürtçe ağıtlar yaktı.
Cenazeye aile ve yakınları ile Manisa ve ilçelerinden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.
 
CEZAEVİNDEKİ KARDEŞİ DE GETİRİLDİ
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze törenine Emin Aydemir'in Manisa T Tipi Cezaevinde hükümlü Salih Aydemir de (40) cezaevi aracıyla getirildi. Cenaze töreni öncesinde İl Emniyet Müdürü Tafyfur Erdal Ceren ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bülent Mercan, mahallede kurulan taziye çadırını ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundular.
 
Öte yandan, Rasül Yanar'ın cenazesini Ankara'dan Manisa'ya getiren cenaze aracının, Afyon yakınlarında arıza yapması nedeniyle cenaze töreninin geciktiği, bu nedenle cenazelerin defin işlemlerinin gece yapıldığı bildirildi.
 
 

 
Bodrumlu sel mağdurlarına maddi yardım yapılacak
 
Usta Tiyatrocu Levent Kırca'dan kara haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de iş yok, yas var: Sendika alana iniyor
Ankara’da yaşanan kanlı terör saldırısının ardından DİSK, KESK, TMMOB ...
Patlamada oğlu yaralanan baba: Oğlum bombacıyı görmüş
Ankara'daki bombalı saldırılarda yaralananlardan Abdulselam Altun'un ...
İzmir'de IŞİD operasyonu: 7 gözaltı
İzmir'de IŞİD terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt adına ...
 
Erzurum'da PKK'ya sıcak temas: 2 şehit
Erzurum'un Şenkaya ilçesinde, bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen ...
Ankara'nın tanıkları İzmir'de konuştu: Grev ve eylem çağrısı
İzmir’den ‘Barış mitingi’ için Ankara’ya giden DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ...
Reuters'ten flaş açıklama: Saldırının sorumlusu...
İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan üst düzey iki Emniyet kaynağı, ...
 
İzmir'de ölüm yolculuğuna polis engeli
İzmir'de polis tarafından düzenlenen iki ayrı operasyonda, yasadışı yollardan ...
Arkadaş katili 3 ay mağarada saklanmış!
Bornova’da vücudunun üç yerinden bıçaklanan ve kaldırıldığı hastanede ...
İzmir'deki uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
Konak'ta düzenlenen iki ayrı operasyonda, uyuşturucu sattıkları gerekçesiyle ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva