HABERLER>GÜNCEL
14 Haziran 2015 Pazar - 12:30

‘Türkiye'nin Karadeniz'ini tanıttı: 'Sadun Ağabeye yetişemedi'

'Kayıtsız III' adlı teknesiyle dünya turu yapan ve gittiği ülkelerde 'Crazy Turk' lakabı takılan İzmirli denizci Özkan Gülkaynak'ın 2.5 yılda hazırladığı ikinci kitabı, 'Türkiye'nin Karadeniz'i' yayımlandı. Karadeniz kıyılarına mavi yolculuk imkanı getirecek kitabı için büyük çaba harcadığını belirten Gülkaynak, "Türkiye'de tek kılavuz kitap oldu" dedi.

‘Türkiye nin Karadeniz ini tanıttı:  Sadun Ağabeye yetişemedi

İZMİR - İzmir Limanı'na kayıtlı 7.95 metre boyundaki teknesiyle 2006-2009 yılları arasında hiçbir elektronik seyir aleti kullanmadan tek başına dünya turu yapan, Türk bayrağını okyanuslarda dalgalandıran ve bu yolculuğu 'Özgürlük Hattının Batısına' isimli kitapta toplayan İzmirli denizci Özkan Gülkaynak, 2012 yılında bu kez Karadeniz'e doğru yola çıktı. Mayıs ayı başında İzmir-Sığacık'tan "Vira Bismillah" diyen Gülkaynak, Boğazlar'ı geçerek Karadeniz'e açıldı ve 3 ay boyunca bir yatçının kalabileceği limanları inceledi. Yaklaşık 1600 deniz mili yol yapan Gülkaynak, İstanbul'dan Gürcistan'ın Batum kentine kadar çoğunlukla tekne ile bazen de araba ile giderek bütün limanlara uğrayarak gerekli bilgileri toplarken, 'Yatlar giremez' denilen çok sayıda dereye girdi. İncelemelerini tamamlayan Gülkaynak İzmir'e dönerek, ikinci kitabı için kolları sıvadı. 2.5 yıldır sürdürdüğü çalışmaları tamamlayan Gülkaynak'ın, "Türkiye'nin Karadeniz'i" adlı kitabı deniz tutkunları ile buluştu.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_06/2015_06_13/7909df726c54052954d65bc5db3ea048.jpg

TÜRKİYE'DE BİR İLK
Teknesiyle Marmaris'e gelen Özkan Gülkaynak, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bir ilk olacak kitabında, Karadeniz ile ilgili 200'e yakın çizim ve harita ile renkli fotoğrafların bulunduğunu söyledi. Gülkaynak, şöyle dedi: "Sanatsal özeliklerde el çizimi var. Tüm barınaklar, meteorolojik tablo ve çizimler ile yol gösterici bilgiler metinler son derece detaylı ve açıklayıcı. Yaklaşık 300 sayfa olan Türkiye'nin Karadeniz'i, dünyada mevcut en kapsamlı, Türkiye de ise, tek kılavuz kitap oldu. Amacım; bilinmeyen, korkulan ve ihmal edilen Karadeniz sahillerini amatör denizciliğe açmak, o yörenin de ayrı bir tad olduğu farkındalığını yaratmak."

İlk kitabında olduğu gibi, bu kitabı da tamamen kendi olanakları ile hazırlayan Gülkaynak, şöyle devam etti: "Daha adil bir dağıtım kanalı bulunmadığı sürece, kitabın dağıtımı web sitem 'www.kayitsiz.com' üzerinden yapılacaktır. Web sitem şu an güncelleme aşamasında olduğu için ulaşmak isteyenler, '[email protected]' e-posta adresime isim ve adres bilgilerini yazarlarsa, kitabı ertesi gün kargoya veririm. Kitabın fiyatı ikinci baskı masrafları da göz önünde bulundurularak kargo dahil 120 TL olarak belirlenmiştir. Bu şekilde bir satış biçiminin desteklenmesi, defalarca belirttiğim gibi diğer kitaplarımın oluşmasına hız katacaktır."

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_06/2015_06_13/5840cfccb7ab167901f031188a6eb0bf.jpg

"SADUN AĞABEYE YETİŞMEDİ"
En büyük üzüntüsünün kitabını, 'Yedi denizlerin fatihi' olarak nitelendirilen Sadun Boro'nun görememesi olduğunu kaydeden Gülkaynak, "Sadun ağabeyin en büyük mutluluğu bizlerin ürettiklerini görmesiydi. Son günlerinde yanındaydım. Kitap baskıdan çıktı diye haber gelince hemen İzmir'e döndüm. Kitabı tekneme attığım gibi, tekrar Marmaris'e yola çıktım. Ancak, Orhaniye'ye varmama bir saat kala vefat haberi geldi. Kitabı onun kucağına verememek en büyük üzüntüm. 'Hadi Özkan, sezon geldi basılsın artık şu kitap' derdi" diye konuştu.
 
ÜÇÜNCÜ KİTABA HAZIRLIK
Özkan Gülkaynak, sıranın üçüncü kitabına geldiğini belirterek, "Tıpkı ilkinde olduğu gibi, ikinci kitabımdan elde edeceğim geliri üçüncü kitap için kullanacağım. 'Fırtına, Seyir Teknik ve Stratejileri' adını vereceğim bu kitabın çalışmalarına da en kısa sürede başlayacağım" dedi.(dha)
 

 
İnsan hücresinden 'çip' üretildi
 
Altınordu transfer atağına kalkıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet hem engelli aylığını kesti, hem de borçlu çıkardı
İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, farklı nedenlerle iki bacağı diz altından ...
Gökyüzünde evlilik teklifi!
Yamaç paraşütü sevdalısı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde araştırma ...
Türk Askeri terör örğütü IŞİD'e sadece baktı!
Suriye’nin IŞİD kontrolündeki Telabyad’dan kaçarak Akçakale sınırında ...
 
Flaş! Elazığ'da patlama: 3 ölü
Elazığ'ın Palu İlçesi kırsal kesiminde henüz belirlenemeyen nedenle meydana ...
İsmail Sivri ödülleri sahiplerini buldu
Gazeteciliğinin yanı sıra yazdığı çocuk öyküleriyle de İzmirlilerin gönlünde ...
Soma’da ikinci perde: Çapraz sorgu maratonu
Manisa’nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ...
 
İzmir Adliyesi’nde yaz kararnamesi depremi: Kimler gitti?
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1'inci Dairesi, tarafından açıklanan ...
İzmir’de LYS heyecanı
Üniversite giriş sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları ...
İzmir’in göbeğinde büyük panik: TIR telleri kopardı!
İzmir’in Konak İlçesi'nde bir içki firmasının fabrikasına yaklaşık 20 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva