HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mayıs 2022 Pazartesi - 10:23

Türkiye’den kabul edilen ilk şehir... İzmir'e büyük gurur!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i dünya ve turizm kenti haline getirme vizyonu kapsamında bir önemli adım daha atıldı. İzmir, Dünya Turizm Kentleri Federasyonu’na Türkiye’den kabul edilen ilk şehir oldu. Başkan Tunç Soyer bu üyelik sayesinde İzmir’in turizm kenti olarak dünya çapında temsil edilmesinin önünün açıldığını söyledi.

Türkiye’den kabul edilen ilk şehir... İzmir e büyük gurur!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i dünya kenti haline getirmek için yürüttüğü çalışmalar sonuç veriyor. İzmir, Dünya Turizm Kentleri Federasyonu’na (World Tourism Cities Federation) üye oldu. Böylelikle İzmir federasyona Türkiye’den kabul edilen ilk şehir olarak dünya turizm kentleri arasındaki yerini aldı. Federasyona turizm sektöründe öncü 223 kent üye. Üye kentler arasında Barcelona, Paris, Amsterdam, Dubai, Moskova ve Xiamen de yer alıyor. 

İzmir dünya çapında temsil ediliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  üyelikle beraber İzmir’in turizm kenti olarak dünya çapında temsil edilmesinin önünün açıldığını söyleyerek “Dünya çapında turizm sektörünün üst düzey yöneticileri ve yatırımcılarının katıldığı toplantılarda İzmir’in tanıtılması ve İzmir’e yatırım sağlanması için ilk adım atılmış oldu. Ayrıca turizm zirvelerinin İzmir’de düzenlenmesi ve diğer turizm kentlerinin belediyeleriyle turizm sektöründe işbirlikleri geliştirme fırsatı ortaya çıktı” dedi. Turizmin dünya barışı için de en önemli enstrümanlardan birisi olduğunu belirten Başkan Soyer, İzmir’i dünyada hak ettiği yere taşımak ve 4 milyon turist hedefine ulaşmak için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. 

Dünya Turizm Kentleri Federasyonu nedir?
Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanlığı aracılığıyla iletişim kurulan Dünya Turizm Kentleri Federasyonu (WTCF) Pekin'in girişimiyle dünyadaki ünlü turizm şehirlerinin ve turizmle ilgili kurumların gönüllü olarak oluşturduğu dünyanın ilk uluslararası turizm organizasyonu olarak biliniyor.  “Turizm yoluyla daha iyi şehir yaşamı” vizyonu rehberliğinde WTCF, dünyaca ünlü Fragrant Hills Turizm Zirvelerini her yıl düzenliyor. Üyelerinin deneyim alışverişinde bulunmaları, işbirliğini pekiştirmeleri ve fikir birliği oluşturmaları için bir platform oluşturan WTCF, 2012 yılından bu yana Pekin (Çin), Rabat ve Fez (Fas), Chongqing (Çin), Los Angeles (ABD), Qingdao (Çin) ve Helsinki'de (Finlandiya) art arda sekiz Fragrant Hills Turizm Zirvesine ev sahipliği yaptı.

WTCF ayrıca her yıl bölgesel konferanslar, forumlar ve etkinlikler düzenliyor. Şimdiye kadar, Asya-Pasifik, Afrika, Latin Amerika, Avrupa ve Orta Asya'da Penang (Malezya), Kazablanka (Fas), Bogota (Kolombiya) ve Sevilla'da (İspanya) bölgesel konferanslar düzenledi.

 
Menderes’te gökyüzü uçurtmalarla renklendi
 
150 kilo patlayıcı ele geçirildi
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Neşe Şermeti 18 Mayıs 2022 Çarşamba 08:22

Başkanımızı gönülden kutlarım. İzmir bir dünya markası olması gereken bir şehir.

Yorumu oyla      2      3  
CIGDEM KABADAYI 18 Mayıs 2022 Çarşamba 00:24

IZMIR DUNYANIN EN GUZEL SEHRI.SANAT HERYERDE,ARKEOLOJI , TARIH VE YASAYAN RENKLI INSANLAR HER YERDE,TURISTLERLE HUZURLU,RAHAT ,GENC RUHLAR,GULEN GOZLERIN SEHRI. COK SANSLIYIZ..KORFEZI BIR UCTAN BIR UCA BIR SAATTE ARABANLA,TRAMVAYLA,DENIZIN KENARINDA SAHANE BIR YOL,CICEKLER,AGACLAR,GEMILER,MARTILAR ,KUGULAR BIZE ESLIK EDIYOR.YOLDA GORDUKLERIMIZ ,TARIH, BINALAR, MODERN SEHRE UYUM,PEYZAJ, YURUYEN,KAYAN INSANLAR BIR GEVREKLE,BIR CAYLA,BIR BOYOZLA,BIR BOMBA ILE COK MUTLU...KIZLAR AGASINDA KAHVE ICMEDEN TURISTLER BILE GITMEZ. ULASIM COK KOLAY,TUNELLER,OTOBANLARLA HEMEN VARIYORUZ.DENIDE EN MODERN GEMILER,DEMIR AGLARLA SARILMIS SEHRIN 4 YANI. FUARLAR VE FESGIVALLER SEHRI IZMIR SIZI BEKLIYOR

Yorumu oyla      2      3  
Mualla 17 Mayıs 2022 Salı 16:08

Bu kabul edilme Soyer''in sosyal ilişkileri ve konumu ile ilgili olmalı. Yoksa kanalizasyon kokusu ve sokaklarda gezen farelerle bu ödülü hal etmesi mümkün değildi...

Yorumu oyla      2      3  
Ali İhsan Akgöl 17 Mayıs 2022 Salı 08:57

İzmirli olarak gurur duydum Belediye başkanımızın çalışmalarıyla daha iyi sonuçlara inanıyorum başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      2      3  
Ümid Arda 17 Mayıs 2022 Salı 00:35

Tek kelime ile trajikomik bir olay. Lağım kokan sarılaşmış denizi mi dersin. Bok kokan semtlerinden mi dersin,denizden bakıldığında adeta çarpık bir gece kondu dağları görüntüsü mü dersin. Yaz aylarında leş gibi kokan izban klimaları mı dersin. Yahu insan bu şehre turist çağırmaya utanır yahu.Türkiyenin yaşam standartı en berbat şehirlerinden biridir İzmir.Ha İzmir dışına Selçuk a v.s turist gelirse tabi ki ama İzmir içi rezalet.

Yorumu oyla      2      3  
ezonguldak 16 Mayıs 2022 Pazartesi 16:14

güzel izmir göçü durdurun yetkililer...

Yorumu oyla      2      3  
Kskli 16 Mayıs 2022 Pazartesi 15:28

Alsancak limanda turist gemisinden geçilmiyor. Lütfen uyduruk dernek vakıfların verdiğine değil ne kadar turist geldigine bakin.

Yorumu oyla      2      3  
Cann 16 Mayıs 2022 Pazartesi 14:43

İzmir''in o kadar çok eksiği var ki... Özellikle kanalizasyon, çarpık kentleşme, kirlilik ve yolları çok büyük bir sorun. Denize bakınca kahverengi ve özellikle Mavişehir''in üstü lağım kokuyor. Bir an önce çözülmesi gerek bu sorunların.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’te gökyüzü uçurtmalarla renklendi
Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Uçurtma Şenliği yediden ...
Bayraklı'da öğrenciler sınav provası yaptı
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi, bünyesinde ücretsiz eğitim ...
Torbalı şenliğe doydu!
Torbalı Yeniköy'de bulunan binlerce yıllık tarihe sahip Metropolis Antik ...
 
Bornova'da dolu dolu çifte Bahar Şenliği
Bornova Belediyesi'nin Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda 23 Nisan'a özel ...
Karşıyaka'nın sokakları çiçek açacak!
Karşıyaka Belediyesi, geleneksel hale getirdiği organizasyonlardan ‘En ...
Tarihi Birgi'de satranç heyecanı yaşandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde ...
 
Ödemişliler bahar sevincini şenlikle yaşadı
Ödemiş’in Ovakent Mahallesi 9. kez Bahar Şenliği ile şenlendi. Ödemiş ...
Bornova'da 19 Mayıs coşkusu başladı
Bornova Belediyesi’nin ‘’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’’ ...
Karşıyaka'da coşku dolu festival!
Karşıyaka Belediyesi, Ege Bölgesi İzmir Yörük Türkmen Federasyonu ve bağlı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva