HABERLER>EKONOMİ
24 Ağustos 2021 Salı - 08:42

Turizmde büyük hayal kırıklığı… Güney Ege kepenk indiriyor

Kötü bir sezon geçirdiklerini söyleyen Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, “yangın ve İngiltere’nin tutumu, bizi mahvetti. Böyle giderse, pek çok oteli ay sonunda kapatmak zorunda kalacağız” dedi.

Turizmde büyük hayal kırıklığı… Güney Ege kepenk indiriyor

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Ağustos’un son haftasına girerken, turizm sezonun da sonuna yaklaşıldı. 1 Temmuz’da başlayan normalleşmenin ardından bayram tatilinde dolulukta zirve yapan turizm tesisleri, yavaş yavaş boşalmaya başladı. Korona salgının devam etmesine rağmen turizm merkezlerine gösterilen büyük ilgi, turizmcileri ne kadar memnun etti?

İKİ BAŞKAN, FARKLI DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
Bu soruyu, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB)Başkanı Yakup Demir ve Güney Ege Turistik Oteller ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu’na sorduk. Turizmin iki büyük STK’sının başkanları, farklı değerlendirmelerde bulundu. ÇEŞTOB Başkanı Demir, çok iyi bir sezon geçirdiklerini, okulların 6 Eylül’de açılacağı haberi üzerine şehirlere dönüşün başladığını söyledi, Eylül ayında otellerde konaklama bedelinde yüzde 30’luk indirime gidilerek sezonun uzatılması için adım atacaklarını söyledi. GETOB Başkanı Bülbüloğlu ise yangın ve İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmaması nedeniyle bölgedeki turizm tesislerinin çok büyük sıkıntı çektiğini anlattı, “Böyle giderse, denize sıfır oteller dışındaki tesisler Ağustos sonunda kapanır” açıklamasında bulundu.

DEMİR:  15 EYLÜL’E KADAR REZERVASYONLARDA SORUN YOK AMA…
ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, okulların 6 Eylül’de açılacak olması nedeniyle özellikle Çeşme’deki turizm hareketliliğin kısmen de olsa azalmaya başladığını söyledi. Okul hazırlıkları için ailelerin şehirlere dönmeye başladığını anlatan Başkan Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Okulların açılacak olması, turizmdeki hareketliliği her zaman azaltır. Bu yıl da öyle oldu. Önümüzdeki günlerde Çeşme’den şehirlere dönüşün artacağını öngörmek mümkün. Çok iyi bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim. Pandeminin başlangıcından bu yana en çok yıpranan sektör, turizm sektörü oldu. Çeşme, turizmi hareketlendiren bölge olarak öne çıktı. Doğrusunu söylemek gerekirse, biz turizmcilerin morali düzeldi. Şu anda otellerimizdeki doluluk oranı yüzde 90 civarında. 15 Eylül’e kadar böyle gidecek gibi. Sonrasında ne yapabiliriz, onu konuşuyoruz. Eylül ortasında fiyatlar, yüzde 30 kadar düşürülecek. Bayramda rakamlar şişmişti, eylülün ikinci yarısında olması gereken rakamlara dönülecek. Atacağımız bu adım, eylülün ikinci yarısı ve ekim için bize lokomotif olur. İngiltere, Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarırsa, harika bir şey olur. Aşı hazırlıkları nedeniyle okulların bir hafta geç açılabileceğini düşünüyorum. En önemlisi, bayramda ve sonrasındaki aşırı yoğunluğun yaşandığı Çeşme’den şehirlere dönüş başlayınca, sakinlik arayanlar ilçemize gelecektir. Şehirlere hızlı bir dönüş olması, pandemi riskini artırabilir. Bu nedenle tatilcilerin, özellikle şehirde çocuğunu okula göndermek gibi önemli işi olmayanlar tatillerine devam etmeli. Hatta Bilim Kurulu, bu konuda bir öneride bulunmalı. “

BÜLBÜLOĞLU: KADERİMİZ, İNGİLTERE PAZARININ AÇILMASINA BAĞLI
Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir’in aksine, kötü bir sezon geçirdiklerini söyledi. Özellikle Marmaris’in turizmde çok sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Başkan Bülbüloğlu, şu açıklamalarda bulundu:

“Bölgemiz turizmini domine eden pazar, İngiltere idi. İngiltere Türkiye’yi kırmızı listede tutmaya devam edince, biz de bundan olumsuz etkilendik. İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden sarı listeye ne zaman alacağı belli değil. Mayıs ayından beri sarı listeye geçmeyi bekliyoruz. 25-26 Ağustos’ta İngiltere yeni bir güncelleme yapacak. Rusya ve Ukrayna pazarıyla turizmi döndürüyoruz ancak İngiltere pazarı açılmazsa, Ağustos sonu itibariyle, denize sıfır konumundaki oteller haricindeki tesisleri kapatmayı düşünüyoruz. Diğer bir deyişle, kaderimiz İngiltere pazarının açılmasına bağlı. Bayramda biraz hareketlilik oldu ancak bayram sonrası çıkan yangın, bize iç pazarı da kaybettirdi. Yangın söndü ama hala normale dönemedik. Güney Egeli turizmcilerin toparlanması pek kolay olmayacak gibi.”

 
Mehmet KARABEL yazdı... Seçim barajı %5 olursa kime yarar?
 
Başkan Batur muhtarlarla buluştu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
banu 24 Ağustos 2021 Salı 13:25

gıdın kardesım gıdın hastalık dönemınde kudurdunuz ıyıce

Yorumu oyla      4      3  
Mehmet79 24 Ağustos 2021 Salı 12:27

Batmış haliniz buysa batmamış halinizi düşünemiyorum.

Yorumu oyla      4      3  
bucalı 24 Ağustos 2021 Salı 11:30

Fırsattan istifade ederek herseyi pahalı satmanın bir bedelide olacaktır elbette...

Yorumu oyla      4      4  
mühendis 24 Ağustos 2021 Salı 10:07

bu cestob baskanına hayranım, birisi kendisine cesmede turzim olmadığını, sheraton gibi bir otelin bile iş yapmayıp sürekli aynı kişilerin kullanacağı rezidansa dönüştüğünü, 2 ay gelen görgüsüz yerliyi kazıklayarak turizm yapılmayacağını, yapılsada adının turizm olmadığını, turizm denen olayın, ülkeler arası kültür, doğa, sanat, tarih, gibi konuların aktarılmasına dayalı olduğunu, demet akalın dinleyip şişe açtırma savaşı verip çıkıştada bıçaklanarak ölünen bir turzim anlayışı olmadığını söylemek lazım

Yorumu oyla      15      3  
Almancı... 24 Ağustos 2021 Salı 09:30

Her şeyi böyle ateş pahası yaparsanız tabiki böyle olur...

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Memur ve memur emeklisi zammı belli oldu
Memur ve memur emeklilerinin merakla beklediği zam oranı belli oluyor. ...
İzmir'de okul servislerine yüzde 15 zam!
İzmir’de 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında geçerli olacak servis ücretleri ...
Memur zammı pazarlığında son gün
Memur ve memur emeklilerinin zam pazarlığında bugün son gün. Hükümetle ...
 
Memur zammı pazarlığında son gün
Memur ve memur emeklilerinin zam pazarlığında bugün son gün. Hükümetle ...
Siyasetçilere ve yerel yönetimlere çağrı: Herkes işi gücü bıraksın, İnciraltı’na baksın!
İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı imar planlarına ilişkin Eylül ...
Bu yıl okul çantası ne kadara doluyor?
Yüz yüze eğitim 6 Eylül’de başlıyor. Kırtasiye sektörü, bu yıl okula başlama ...
 
Ormanlara giriş yasağı tavuk fiyatlarını düşürdü
Ormanlara girişin yasaklanmasıyla birlikte tavuk ve kanat fiyatlarında düşüş yaşandı.
Bakan Elvan'dan enflasyon ve büyüme mesajı
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, en temel önceliklerinin enflasyon ...
İzmir'de gevrek ve boyoza zam kapıda!
İzmir Pastacılar Odası gevrek, boyoz ve kumru için zam teklifi verdi. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva