HABERLER>GÜNCEL
8 Temmuz 2018 Pazar - 13:49

TSK'daki ihraçlarda dikkat çeken isimler

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 701 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen subayların arasında birbirinden önemli isimler yer alıyor.

TSK daki ihraçlarda dikkat çeken isimler

Türk Silahlı Kuvvetlerinden, Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirlerin Alınması Hakkındaki Kanun Hükümünde Kararname ile büyük çoğunlu açıkta olan, geçici görevle uzaklaştırılan ve aralarında itirafçıların da bulunduğu 6 binden fazla subay, astsubay ihraç edildi. 

- İZMİR’İN KHK RAPORU: KİMLER İHRAÇ EDİLDİ? LİSTEDE ESKİ REKTÖR DE VAR!

701 Sayılı KHK ile Türk Silahlı Kuvvetleriyle bağı kesilen subayların arasında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in eski koruma subayı yüzbaşı Burak Akında yer aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Burak Akın hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan iddianame hazırlamıştı.  Akın'ın emniyet ve savcılık aşamasında verdiği ifadelerden sonra çok sayıda FETÖ üyesi asker de etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için savcılıklara başvurmuştu. Akın da Resmi Gazete'de yayımlanan KHK ile ihraç edilen isimler arasında yer aldı.      

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına yönelik dava kapsamında 76 "mahrem imam" ile 81 askeri personelin yargılandığı davanın sanıkları arasında yer alan kurmay yarbay Nail Bülbül de son KHK ile ihraç edildi.       

Eski Harp Okulu Alay Komutanı hava pilot kurmay albay Hakan Aksoy ile eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın emir subayı olan hava piyade binbaşı Abdurrahman Akay da ihraç listelerinden yer aldı.      

RÜTBESİ ALINANLAR
Kurumlarından emekliye sevk edilen, kendi isteğiyle emekli olan, istifa eden veya başka bir sebeple ayrılanlardan, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen Türk Silahlı Kuvvetlerinden 324 kişinin de rütbeleri alındı.      

Bunların arasında eski Kara Harp Akademisi Komutanı tümgeneral Selim Mert ile eski Genelkurmay Harekat Plan Daire Başkanı tümgeneral Baki Kavun da bulundu. Kavun, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin Genelkurmay Çatı davasının sanıkları arasında yer alıyor.      

Kavun, duruşmadaki savunmasında darbe girişimine karışmadığını, darbecileri durdurmaya çalıştığını, özel kuvvetler personelince elleri ve gözleri bağlanarak derdest edildiğini ileri sürmüştü. Ancak kamera kayıtlarında, Baki Kavun'un önce karargah içinde rahatlıkla dolaştığı, darbe girişiminin başarısız olması nedeniyle saat 03.55'te ellerinin ve gözlerinin bağlandığı, derdest edildiği saatlerde telefonunu kullandığı ortaya çıkmıştı.      

Türk Silahlı Kuvvetlerinde geçen yıl Yüksek Askeri Şura öncesinde 7 general ve amiral emekli edilmişti. Bu isimlerin arasında yer alan eski Şırnak'taki 48. Hudut Tugay Komutanı tuğgeneral Rıdvan Yücel Yıldız ile Tunceli'deki 4. Komando Tugay Komutanı tuğgeneral Ömer Faruk Cantenar KHK ile rütbeleri alınanlar arasında yer aldı.      

İADE EDİLENLER 
kapsamında çıkartılan 701 sayılı KHK ile 148 kişi ilgili kanun hükmünde kararnamenin kabulüne ilişkin kanunun eki listelerin ilgili sıralarından çıkarılarak kamudaki görevlerine iade edildi.

Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren 10 gün içerisinde göreve başlamayanlar çekilmiş sayılacak. Bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenecek.      

Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak. Bu personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilecek. Buna ilişkin işlemler ilgili bakanlık ve kurumlar tarafından yürütülecek.      

Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevine iade edilenlerin arasında Hava Yarbay Abdullah Öztürk de yer aldı. ABD'de görev yaptığı sırada hakkında çıkan iddialar üzerine yurda dönen Öztürk, yargılanmış ve beraat etmişti. Öztürk, 701 Sayılı KHK ile göreve dönen subaylar arasında bulunuyor. (AA)

 
İzmir'de sıfır aldığı araba boyalı çıkınca...
 
Pınar Karşıyaka hız kesmiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'yi yasa boğacak haberler peş peşe geldi!
Günlerdir kayıp çocuklardan gelecek iyi haberi bekleyen Türkiye'nin yüreğini ...
Akşam haberde izledi, bir gün sonra karşısında görünce...
Türkiye’de koruma altında bulunan, yaşam alanlarının genişletilmesi için ...
İzmir'deki semt pazarında ortalığı birbirine katmışlardı: Yakalandılar!
Semt pazarında alışveriş yapan 4 kişinin cüzdanını çaldığı ileri sürülen 2 kadın tutuklandı.
 
FETÖ'nün o ülkedeki karargahı: Silahlarla...
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yaşadığı Pensilvanya eyaletindeki kampın ...
İzmir'in turizm cennetine hançer!
Çeşme ilçesine bağlı Germiyan Mahallesi'nde kurulan kalker ocağı ile kırma- ...
Ağrı'dan acı haber: 1 şehit, 2 yaralı
Ağrı'da el bombasının yanlışlıkla patlaması sonucu bir asker şehit oldu, iki asker yaralandı
 
Şarjdaki cep telefonu bomba gibi patladı!
Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde Ahmet Cirit'in şarjda olan telefonu, ...
İzmir’in KHK raporu: Kimler ihraç edildi? Listede eski Rektör de var!
OHAL kapsamında son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile İzmir’deki ...
KHK yayınlandı: Binlerce ihraç var!
Olağanüstü Hal kapsamında 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva