HABERLER>POLİTİKA
29 Temmuz 2021 Perşembe - 12:10

Torbalı'daki istifada 'fire' iddiası: 'CHP, içinde olanlardan şüphelensin'

Torbalı'da gerçekleşen Başkanlık seçimlerinde AK Parti’ye oy verdiği iddia edilen ve belediye başkanvekilliği görevinden alınmasının ardından dün partisinden istifa eden Torbalı Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Mehdi Baykara, "Ben 35 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi içinde olan biriyim. AK Parti'ye oy verme konusunda asıl şu an Torbalı'da CHP içinde olandan şüphelensinler, onlardan biri oy vermiş olabilir" dedi.

Torbalı daki istifada  fire  iddiası:  CHP, içinde olanlardan şüphelensin

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Torbalı Belediye Başkanı iken hayatını kaybeden İsmail Uygur’un yerine geçecek ismin belirlenmesi sürecine CHP’li belediye meclis üyeleri arasında yaşanan “fire” damga vurmuştu.

Baykara'nın yönetiminde Meclis başkanlık seçimlerine giderken, seçimler öncesi CHP’nin 18, AK Parti’nin 10, MHP’nin 2, Deva Partisi’nin 1 meclis üyesi bulunuyordu.

Deva Partisi'nin de CHP'yi destekleyeceğini açıklamasının ardından CHP'li Meclis Üyesi Mithat Tekin'i destekleyeceğini açıklayan Millet İttifakı'nın 19 oyu bulunurken, AK Partili Meclis Üyesi Özgür Erman Çağlar'ı destekleyeceğini açıklayan Cumhur İttifakı ise 12  meclis üyesi ile seçime girmişti. Gerçekleştirilen seçimlerin ilk turunda büyük bir sürpriz yaşanırken, Millet İttifakı içinden 3 kişi Özgür Erman Çağlar'ı desteklerken ilk tur 16'ya 15 Mithat Tekin üstünlüğü ile tamamlanmıştı. İkinci tur 17-14 ve 3'ncü turunda 17-14 Mithat Tekin'in üstünlüğü ile bitmesi sonrası ise gözler Cumhur İttifakı içindeki 'fire'lere çevrilmişti.

Seçimin hemen ardından CHP'li bir meclis üyesi AK Parti rozetini takarken, Torbalı Belediye Meclisi'nde AK Parti'ye geçen bir diğer isim de DEVA Partisi Meclis üyesi olmuş ve gözler 'ilk turdaki 3'ncü fire kim?' sorununa çevrilmişti.

ÜÇÜNCÜ FİRE BAYKARA MI?
CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Mehdi Baykara ise dün yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiğini ve Meclise bağımsız meclis üyesi olarak devam edeceğini açıklamıştı.

Baykara hakkında, istifası sonrası ise kulislerde 'AK Parti’ye başkanlık seçimlerde oy veren isim' iddiası ortaya atılırken, 'fire'  iddialarına Baykara'dan yanıt gecikmedi.

Ege'de Sonsöz'e konuşan Torbalı Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Mehdi Baykara, hakkındaki iddiaları kesin bir dille yalanladı.

35 YIL CHP'DE GÖREV YAPMIŞ BİRİSİYİM
Kendisinin parti ayırmaksızın bütün vatandaşlara eşit bir şekilde davrandığını söyleyen Baykara, "Kesinlikle AK Parti’ye oy verme gibi bir durum söz konusu değil. Ben 35 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi içinde olan biriyim. AK Parti'ye oy verme konusunda asıl şu an Torbalı'da CHP içinde olandan şüphelensinler, onlardan biri oy vermiş olabilir. Ben bütün insanlar eşit davranırım. Ben bu dönem belki 3 bin'e yakın AK Parti'den oy aldım. Ben insan içindeyim, toplum içindeyim… Benim için parti ikinci planda, aslolan  insandır. Ben bugün CHP için oy topluyor isem tüm kesimlerle iyi olmak zorundayım. 40 tane köyümüz var hepsi tek tek bilirim" dedi.

PARTİ İÇİNDE DOĞULULARI İSTEMEYENLER VAR
Başkan Vekilliği görevinden alınması ile ilgili de sitemde bulunan Baykara, "Bu söylemlere bakarsak demek ki parti içinde partinin dağılmasını isteyenler var. Biz 23 Nisan çocuğu değiliz, bir gün sen otur koltuğa, diğer gün sen otur denilsin. Bilgi verilebilirdi bize. En yaşlıları benim içlerinde, bende bir fikir verebilirdim onlara ve benim de onurum zedelenmeden 'Mehmet Baykara rahatsızlığından kaynaklı başkanvekilliği şu arkadaşa verilmiştir' denilebilirdi. Ya da ben doğulu olduğum için… Mütemadiyen parti içinde doğuluları istemeyenler var. Bunlar belediyenin içinde…" ifadelerini kullandı.

TEK BİR GÜN BİLE GÖREV İSTEMEDİM
Kendisinin merhum başkan İsmail Uygur'un döneminde hiçbir zaman görev talebi olmadığına da vurgu yapan Baykara, "Ben 35 yıl merhum başkanımız İsmail Uygur'dan tek bir gün bile görev istemedim. Hep 'biz' dedim. Son mahkeme olayında dahil Mithat'ın ismini vermeyin, arkadaşımız rencide olmasın, hepimiz onu destekleyelim ama ismini söylemeyelim' dedim. Bana 'sen sadece başkan vekilliğini kabul edersen bu işin içine gireceğiz' dediler.  Zorla bana bu görevi verdiler. Ben bu konularda hassasım, benim onurum ile kimse oynayamaz" diye konuştu.

KİMSE SÖYLEMEDİ AMA HEP O GÖZLE BAKTILAR
Kendisine fiili olarak kimsenin 'fire' suçlamasında bulunmadığına vurgu yapan Baykara, "Kimse bana laf  olarak 'AK Parti’ye oy verdin' demedi ama hepsi o gözle bana bakıyordu. Bende dedim ki 'siz bana gözle bakıyorsunuz ancak ben bugün gidip AK Parti'den de oy isterim, mahkeme olayında dâhil gidip onlara siz bu işe girmeyin derim' dedim. "

'BANA 23 NİSAN BİTTİ Mİ?' DEDİLER
Kendisinin hiçbir zaman kimseyi yarı yolda bırakmadığını belirten Baykara, "İsmail Başkan bana seni 3'ncü sıraya alacağız ancak nasıl yapalım dedi, ben sıralama önemli değil dedim. Şu ismi yapalım mı o zaman dediler bana bende olur, önemli olan kazanmak dedim. Benim en çok zoruma giden de budur. Ben kimseyi yarı yolda bırakmadım. Eşim bile beni arayıp 'sana bunu nasıl yaparlar' dedi. Bizim seçmenimiz oraya gidip görevde başkasını görünce beni arayıp 'Ne oldu 23 Nisan bitti mi?' dediler. Benim en çok zoruma giden bu oldu." ifadelerini kullandı.

TORBALI İÇİN OLUMLU OLAN ÇALIŞMALARI DESTEKLEYECEĞİM
Meclisteki görevine bağımsız olarak devam edeceğine de vurgu yapan Baykara, "Ben Torbalı Belediyesi'ndeki görevimize bağımsız olarak devam edeceğim. Tabii ki bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi'nin Torbalı için olumlu bir çalışması olursa ben destekleyeceğim mecliste" dedi.

ALLAH KİMSEYİ ONUN YERİNE KOYMASIN
Mevcut Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin'in başarılı olup olamayacağı sorunun sorulması üzerine de konuşan Baykara, "Başkan başarılı olmaz, çünkü görev kendi elinde değil. Kendisi de çok zor durumda, Allah kimseyi onun yerine koymasın. Ben onun yerinde olmak istemem" dedi.

EN FAZLA 500 OY ÇIKAN YERDEN 3 BİN 548 OY ALDIK
Kendisinin görev süreci boyunca kimseye 1 gün dahi emir vermediğini belirten Baykara, "Atatürk Mahallesi gibi bir yerde, bir milletvekiline en fazla 500 oy çıkmıştı. Bu dönem kaç çıktı biliyor musunuz? Tam 3 bin 548 oy aldık! Bunun için ben HDP'ye de gittim. Ancak bana dediler ki  'yalnız gel, sen varsın diye oy veriyoruz' dediler. Ancak ben kalkıp bir memurdan emir alacaksam… Ben Başkan Vekili iken 1 gün dâhil emir vermedim. Hep 'Abicim, kardeşim, rica ederim' diye konuştum" dedi.

 
Torbalı Belediyesi’nden Arhavi’ye yardım eli
 
Narlıdere'de Atatürk sergisine yoğun ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık sus-pus... Aliağa ne soluyor?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ...
AK Partili Nasır'dan mobil ofis ile sahada... Sorunları tek tek not aldı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, meclisin tatile girmesinin ardından ...
'Karadeniz gazıyla dışa bağımlılığı azaltacağız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'de gaz yakma törenine canlı ...
 
'Afganistanlı kardeşlerimiz bize bileziklerini gönderdi'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şimdi ‘Türkiye’ye, Afganlar geliyor’ ...
CHP Torbalı'da şok istifa!
Torbalı'da belediye başkanı İsmail Uygur'un vefatının ardından belediye ...
Erdoğan'dan şehit ailelerine başsağlığı mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit Piyade Teğmen Ali Rıza Özcücük ...
 
İl yönetimi karar almıştı… CHP'nin ‘eski’lerinden çağrı var!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi tarafından dün gerçekleştirilen ...
AK Parti’den suç duyurusu: Çıkar amaçlı örgüt kurdu!
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziemir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili ...
AK Partili Kaya: Seferihisar'da JES'e hayır, Menderes'te çöpe evet diyorlar
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir Milletvekili Mahmut Atilla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva