HABERLER>POLİTİKA
28 Temmuz 2021 Çarşamba - 13:10

AK Partili Kaya: Seferihisar'da JES'e hayır, Menderes'te çöpe evet diyorlar

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 'çevrecilik' konusu üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef aldı. Menderes'te yapılması planlanan katı atık tesisi üzerinden eleştirilerini sıralayan Kaya, "CHP'li Sayın Soyer'in kafasındaki Menderes vizyonunda çöplük var. Seferihisar'da JES'e hayır eylemi yaparken, Menderes'te çöpe evet diyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Çevrecilik lafla olmuyor, çevrecilik ispatı vücutla oluyor' şeklinde çok güzel bir sözü var. Bunlar lafta çevreci" dedi.

AK Partili Kaya: Seferihisar da JES e hayır, Menderes te çöpe evet diyorlar

Sahadaki çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın önceki günkü durağı Menderes ilçesiydi. Kırsalda bulunan Çile, Ataköy, Çamönü ve Değirmendere mahallelerini ziyaret eden Kaya, Menderes Ziraat Odası'nı da ziyaret ederek üreticilerle buluştu. Menderes'e çöp depolama alanı yapmak isteyen CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sert tepki gösteren Kaya, "Menderes'i İzmir'in çöplüğü yapmak istiyorlar" dedi.

Kaya ziyarette yaptığı açıklamada "CHP'li Sayın Soyer'in kafasındaki Menderes vizyonunda çöplük var. Seferihisar'da JES'e hayır eylemi yaparken, Menderes'te çöpe evet diyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Çevrecilik lafla olmuyor, çevrecilik ispatı vücutla oluyor' şeklinde çok güzel bir sözü var. Bunlar lafta çevreci. Doğasıyla, tarımıyla, tarihiyle, deniziyle, turizmiyle öne çıkan Menderes'i İzmir'in çöplüğü yapmak isteyenlerin çevrecilikle falan alakası yoktur. 21. yüzyıldayız ve İzmir'in büyükşehir sınırları içerisinde, altyapısı olmayan, kanalizasyonu açıktan akan birçok yer var. İşte Menderes'in Ataköy, Çamönü ve Değirmendere mahalleleri buna en büyük örnek. İzmir'in içme suyunu karşılayan Tahtalı Barajı'nın hemen yanıbaşında bulunan bu yerlerde altyapı yok. Kanalizasyonlar açıktan akıyor, insan sağlığı tehdit ediliyor. İzmir'de böyle birçok yer var. Altyapıyı yapamayan, vatandaşı kötü kokuya ve sağlıksız ortama mahkum eden, çöpleri toplayamayan, şehrine temiz su sağlayamayan, trafik sorununu çözemeyen, en temel belediyecilik hizmetlerini bile veremeyenler çıkıp çevrecilikten bahsediyor. Bunların çevreye verdiği zararı kimse vermemiştir" dedi. 

HASTANE İNŞAATI TAMAM, YAT LİMANINDA TEMEL ATILACAK 
CHP'nin sorun ürettiğini, AK Parti'nin ise hizmet ürettiğini belirten Kaya, "CHP'yi çok iyi biliyoruz. İzmir, çeyrek asırdır rutin belediyecilik hizmetlerine bile ulaşamıyor. CHP sorun üretir, AK Parti ise hizmet üretir. AK Parti'nin en önemli özelliklerinden birisi, hizmette sınır tanımaması ve siyasetini de eser üretme gayesi temelinde konumlandırmasıdır. Menderes'te AK Parti belediyeciliği döneminde gerçekleştirdiğimiz hizmetler ortada. Bırakın taş üstüne taş koymayı, Menderes'e kazandırdığımız eserlerin bakımını bile yapamıyorlar. Ama biz Menderes'e ve Menderesli hemşehrilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz. İşte bunun en büyük örneklerinden birisi, yapımı tamamlanma aşamasına gelen ve kısa süre içerisinde hizmete girecek olan Menderes Devlet Hastanesi'dir. 13.618,35 m2 yüzölçümlü bir alanda inşa edilen 75 yataklı Menderes Devlet Hastanemiz, 3.300 m2 oturum alanına ve 17.543 m2 kapalı alana sahip örnek bir projedir. Bodrum+zemin+3 kattan oluşan inşaat bitme aşamasına geldi. Hasta odaları tek kişilik ve çift kişilik olacak, 4 ameliyathane salonu, yetişkin ve çocuk yoğun bakım üniteleri bulunacak. 40 adet poliklinik odasının yer aldığı, 3 doğum salonu, 10 diyaliz ünitesinin bulunduğu hastane binamızın açılışını kısa süre içerisinde yapacağız. Yine Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı 35 Proje'de bulunan Özdere Yat Limanı'nda proje çalışmaları devam ediyor. Temeli atıldıktan sonra inşaat süresi 2 yıl sürecek yat limanında 255 tekne konaklayabilecek. Biz Menderes için çalışmaya, hemşehrilerimiz için hizmet üretmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu. 

YOĞUN PROGRAM 
Çile, Ataköy, Çamönü ve Değirmendere mahalle ziyaretlerinde muhtarlarla buluşan, mahalle sakinleriyle bir araya gelen Kaya, esnafları da turladı. Programının son safhasında Menderes Ziraat Odası'na geçen Kaya, burada Oda Başkanı Kadir Telli ve yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Günün son programında, AK Parti önceki dönem Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre'nin kızı Merve ile Fatih çiftinin nikah törenlerine katılan Kaya, genç çiftin en mutlu gününe şahitlik etti.

 
Covid artık aşısızların hastalığı!
 
16 yaşındaki Yağmur'u katletti... Didim canisinin kan donduran ifadesi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 28 Temmuz 2021 Çarşamba 18:40

Yahu merak ettiğim tek bir konu var bu çöp tesisi nereye yapılacak? Tamamen muhalefet etmek için akp'nin tüm ilçe başkanları ve tüm bürokratları her ilçede karşı çıkıyor. Yani bu çöp tesisi hiç yapılmazsa mutlu olacaklar sanırım. Çözüme dair bir önerisi bile olmayan partiye kim neden oy verecek hiç bunu düşündünüz mü sayın Kaya?

Yorumu oyla      3      3  
Oğuz Kaan 28 Temmuz 2021 Çarşamba 18:19

Çöp imha tesisleri nereye yapılsın? Teklifinizi duyalım.

Yorumu oyla      2      3  
VfV 28 Temmuz 2021 Çarşamba 17:06

İyi de bir de şöyle bakın: Siz çöpe karşı çıkıp Jese evet diyorsunuz. Yani yüzde 50 çevreci.

Yorumu oyla      5      3  
Gürkan 28 Temmuz 2021 Çarşamba 15:47

İyi de nereye yapılsın; sizin düşünceniz nedir? Başkanım, bakın burası daha uygun, buraya mı yapsak diye hiçbir açıklama bunca yıldır hiç duymadım. Partiniz çöp tesisine karşı ama çöp konusunu en çok eleştiren de sizin partiniz. Bu sorun sürekli itirazlarla nasıl çözülecek? Boş boş gezerek sorunlar çözülüyor mu? JES-HES'lerle katı atık tesislerini bir tutmak da ... Ne alakası Var? Karadeniz'de niye sürekli seller oluyor? HES yapacağız diye dereler ne hale gelmiş! Almanya vb. ülkeler çöpleri evlerden ayrıştırıyorlar, bizim siyasetçiler 2 oy uğruna istemezük diyor. Aşı karşıtlığı gibi bir durum. Diyelim ki yerel seçimlerde siz kazandınız, nerelere katı atık tesisi yapacaksınız, şunu bir söyleyin de herkes öğrensin.

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye yaptırım tehdidi!
Avrupa Birliği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin ...
Bolu Belediye Başkanı Özcan'a soruşturma!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancı uyruklu kişilerin su faturalarına ...
Mehmet KARABEL yazdı... Seçim oyunları!
Mehmet KARABEL yazdı... Seçim oyunları!
 
Soylu'dan afet bölgesinde önemli açıklamalar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Artvin'de meydana gelen şiddetli yağış ...
Dışişleri Bakanlığı AB'yi kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Türk halkını görmezden gelen, gerçeklerden ...
Türkiye ve Angola arasında 10 anlaşma imzalandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel ...
 
Büyükşehir’de deprem zirvesi: Başkan Soyer ve AK Partili Sürekli ne dedi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir İl Başkanı ...
CHP İzmir'de il yönetimi sona erdi: Torbalı'daki 'satırlı kavga' için kritik karar
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, haftalık olağan il yönetimi ...
Toplantıda sırtını dönmüştü... Sebebini açıkladı
Artvin'in Arhavi İlçesinde sel felaketinden etkilenen vatandaşları ziyaret ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva