HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Haziran 2023 Pazar - 10:38

Torbalı’da ‘Şifa Niyetine’ gösteri

3.Metropolis Tiyatro Festivali devam ediyor. Bu yıl birbirinden önemli gösterilerin gerçekleştiği festivale katılımda oldukça yoğun. Dün, üçüncü günü tamamlanan festival kapsamında Türk Tiyatrosunun en önemli sanatçılarından Altan Erkekli ve Veysel Diker’in sahnelediği ‘Şifa Niyetine’ isimli tiyatro gösterisi vatandaşlarla buluştu.

Torbalı’da ‘Şifa Niyetine’ gösteri

Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen 3.Metropolis Tiyatro Festivali devam ediyor. Bu yıl birbirinden önemli gösterilerin gerçekleştiği festivale katılımda oldukça yoğun. Festivalin üçüncü günü olan dün, programlara yoğun ilgi gösterildi. İlk olarak belediyenin ilçeye kazandırdığı Kitap Kafe’de çocuklar için Mindo isimli pantomim gösterisi düzenlendi. Pantomim sanatçısı İlker Kılıçer, çok sayıda çocuğun izlediği gösteride adeta devleşti.

NAZIM OKUMALARI
Saat 16.00’da ise Usta tiyatro sanatçısı Yaşar Gündem ‘Nazım Okumaları’ isimli programa imza attı. İsmail Uygur Kültür Merkezi Sinema Salonundaki etkinliğe katılım yoğun oldu. Nazım Hikmet’in şiirlerinin ezgiler eşliğinde okunduğu, Kuvayı Milliye öykülerinin canlandırıldığı gösteri büyük alkış aldı. Günün finalinde ise Türk Tiyatrosunun en önemli sanatçılarından Altan Erkekli’nin hayat hikayelerini anlattığı, yine ünlü oyuncu Veysel Diker’in de türkülerle eşlik ettiği ‘Şifa Niyetine’ isimli tiyatro gösterisi vatandaşlarla buluştu.

MÜZİKTEN BERİ; SÖZDEN ÖTE
İsmail Uygur Kültür Merkezi’nde sahne alan Altan Erkekli ve Veysel Diker, “Şifa Niyetine’’ adlı oyunlarıyla Torbalılılardan büyük alkış aldı.

Tiyatroseverler, Altan Erkekli’nin yaşanmış hikayelerini anlattığı, Veysel Diker’in babasından duyup bugün ve yarın dinleyebileceği şekilde söylediği türküleriyle keyif bir oyun izledi. “Müzikten beri; sözden öte” sloganıyla sahnelenen oyunda, günden güne dünyanın tükettiği insana şifa niyetine bir gösteri sunuldu. Seyirciler, müzikle süslenen yaşanmış hikayelerin anlatıldığı oyunda Altan Erkekli ve Veysel Diker’in muhteşem performansını ayakta alkışladı. Usta sanatçılar Zihni Göktay ve Ayşenil Şamlıoğlu’nu da sahneye davet ederek Torbalılılara seslenen Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Böylesine ustaları kentimizde ağırlamak, sizlerle buluşturmak, sizlerin de salonları sanat için hınca hınç doldurmanız bizleri çok onurlandırıyor. Tiyatro festivalimiz devam ediyor” dedi.

FESTİVAL DEVAM EDİYOR
Öte yandan 3.Metropolis Tiyatro Festivali bugün son gününe giriyor. Saat 14.00’da Polatlı Belediye Tiyatrosu’nun hazırladığı ‘ByMıstık Show’ İsmail Uygur Kültür Merkezi’nde çocuklarla buluşacak. Saat 18.00’da usta sanatçı, tiyatrocu Ayhan Taş, ‘Tiyatro ve Mizah’ temalı söyleşide Hipodrom Kafeteya’da sanatseverlerle buluşacak. Saat 21.00’da ise İsmail Uygur Kültür Merkezi’nde festivalin kapanış oyunu sahnelenecek. Usta sanatçı Murat Atak’ın yönetmenliğini üstlendiği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım’ isimli tiyatro oyunu yoğun hava muhalefeti nedeniyle İsmail Uygur Kültür Merkezi’ne alındı. Normalde Metropolis Antik Kenti’nde oynayacağı açıklanan ancak hava şartları nedeniyle yeri değişen oyuna tüm ilçe sakinleri davet edildi.

 
Mavi gözlü dev, Dikili'de unutulmadı
 
Bayraklı'da el emekleri görücüye çıkıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mavi gözlü dev, Dikili'de unutulmadı
Dünya çapında tanınan memleket şairi Nazım Hikmet ölümünün 60. yılında Dikili’de anıldı.
Gündem kentsel dönüşüm… Karabağlar ve Buca gün sayıyor!
Karabağlar Belediyesi'nin üç mahallede yürüttüğü kentsel dönüşüm hamlesinde, ...
Bergama’da yayla yolculuğu başladı
Bergama’da yayla yolculuğu başladı
 
104 üreticinin yüzü güldü... Bergama'da umut sürüsü büyüyor
“Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda, yerel üreticiye ve kırsala ...
Aydın Büyükşehir Nazım Hikmet'i andı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, evrensel şairlerden Nâzım Hikmet'i aramızdan ...
Klasik otomobil tutkunları Buca’da buluştu
Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Klasik Otomobil Festivali, ...
 
12 ülkeden bin 103 sporcu katıldı... Çeşme’de koşu festivali sona erdi
Yüzlerce sporcu, Çeşme’ye bu sefer tatile değil, koşmaya geldiler. Çeşme ...
Aydın'da minikler yılsonu gösterisiyle mezun oldu
Büyükşehir Belediyesi, eğitimde öncü rol oynayan Çocuk Gelişim Merkezleriyle ...
Çiğli'de hayvan dostu festival başlıyor
Çiğli Belediyesi, tüm canlıların eşit, adil ve güvenli bir yaşam sürmesine ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva