HABERLER>POLİTİKA
8 Kasım 2018 Perşembe - 11:03

Topuklu Efe'nin gözü İzmir'de mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklamasının ardından hazırlıklarını sürdüren CHP Genel Merkezi’nin saha çalışmaları sürüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kadın aday arayışında olduğu belirtilirken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da İzmir’e göz kırptığı belirtildi.

Topuklu Efe nin gözü İzmir de mi?

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de yaptığı “aday olmayacağım” açıklamasının ardından CHP’de başlayan hareketli süreç devam ediyor. Kocaoğlu, 2019 Mart’ında yapılacak olan yerel seçimlerde göreve yeniden talip olmadığını hem kamuoyuna açıklamış hem de genel merkeze giderek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bildirmişti.

Kocaoğlu’nun adaylık konusundaki kesin kararının ardından CHP’den aday olmak isteyen 20’nin üzerinde kişi nabız yoklamaya başladı. Birçok isim başvuru yaparken bazıları da genel merkeze taleplerini iletti. Belediye başkanları, milletvekilleri dışında eski yeni siyasetçiler dahil birçok kişinin ismini soran CHP Genel Merkezi henüz kesin kararı vermedi. Kılıçdaroğlu’nun birçok isim üzerinden çalışmaları yürüttüğü, görüş ve önerileri almak için kente yer alan kanaat önderleri dahil bazı isimlere fikirlerini sorduğu dile getirildi.

Milletvekillerinden belediye başkan adayı yapma konusunda biraz çekinceli davranan ve bu konudaki düşüncelerini bazı yerlerde paylaşan Kılıçdaroğlu’nun sadece Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’a vize verdiği biliniyor. Balıkesir dışında başka bir ilde milletvekilinden aday yapmama konusunu şimdilik kafasında netleştiren Kılıçdaroğlu’nun İzmir konusunu hassasiyetle incelediği belirtiliyor.

CHP’nin uzun yıllardır iktidarda olduğu İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Kılıçdaroğlu’nun masasında “kadın aday” formülünün de ağırlık kazandığı kulislere yansıdı. Birçok yerden bu konuyla ilgili görüş ve öneriler alan Kılıçdaroğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte bir aday üzerinde mutabık kalarak kesin kararını vermesi bekleniyor. Kadın aday arayışını sürdüren Kılıçdaroğlu’nun masasında olan isimler arasında Dokuz Eylül Üniversitesi eski Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedef Gidener’in olduğu belirtilmişti.

Sürpriz bir isim olarak da bu kez,  Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ismi gündeme geldi. Aydın’da görevdeki süre boyunca bir yandan belediye hizmetlerini yürüten Çerçioğlu, bazı belediye başkanlarıyla karşı karşıya gelmişti. CHP’nin, 24 Haziran’daki milletvekili adayı belirleme sürecinde Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile problem yaşadığı bilinen Çerçioğlu’nun Kuşadası ve Efeler gibi büyük ilçelerle de sorunları bulunuyor. Çerçioğlu’nun parti kulislerine yansıyan bilgilere göre İzmir’e sıcak baktığı dile getiriliyor.

Öte yandan, Çerçioğlu’nun genel merkeze sunulmak üzere Aydın dışında Ege Bölgesi illeri ve özellikle İzmir’de kamuoyu yoklaması yaptırdığı, isminin ne durumda olduğunu ölçmek için özel çalışma içinde olduğu da iddialar arasında yer aldı. 

 
İzmir'de feci kaza: Başkan Türkmen'in oğlu hayatını kaybetti
 
Başkan Şenol’dan örnek davranış
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Kasım 2018 Cuma 08:32

Özlem Çerçioğlu gerçekten başarılı bir belediye başkanlığı yapıyor. İzmir'e de başarılı bir şekilde belediye başkanlığı yapacağına inanıyorum. Kaldıki izmirdekilerin kendine hayrı yok. Kentte o kadar çok eksik var ki. Mesela merkez ilçe Çiğli hala daha üvey evlat gibi. Halbuki burası sanayisi ile, kuş cenneti ile, modern toplu yapılaşması ile alacağı hizmetleri ile İzmir'in en iyi ilçesi olmalıydı. Belediye ne metro yapabildi, ne tramvayı getirebildi, ne de vapur iskelesi yapabildi. Daha Teleferik yapılmalıydı Egekent'e. Belediyede iş yok.

Yorumu oyla      11      7  
Yılmaz 9 Kasım 2018 Cuma 05:20

Koca izmirde chp de adam yok....o zaman oyda yok

Yorumu oyla      11      5  
Emirhan 8 Kasım 2018 Perşembe 22:35

Çok yormayın bizi getirin abdul batur veya tunç soyeri adayımıza gönül rahatlığıyla oy verelim

Yorumu oyla      11      6  
Taş yerinde ağırdır 8 Kasım 2018 Perşembe 21:45

Özlem Çerçioğlu yerinde kalmalı. Gerek seçmen ilişkileri bakımından , gerekse Aydın'ı AKP'ye kaptırmamak için önemli. Kaldıki Özlem Hanım'ın eşi ve kayınpederi Aydın'ın köklü ailelerindedir. Onların desteği de Aydın'da önemlidir.

Yorumu oyla      13      6  
babaannem 8 Kasım 2018 Perşembe 20:35

Babaannem diyor ki 'Bizim giz Aydini birakip gitmez Kulahcilar Aydin efesidir'

Yorumu oyla      12      5  
izmir 8 Kasım 2018 Perşembe 19:37

1998 yılında projesi hazırlanmış izmir ballıkuyu ve yeşildere kentsel dönüşüm 2023 yılında mı olacak ? veya 2050 veya 2071 yılında mı olacak ? yada deprem olduğu zaman mı olacak dönüşüm, uzlaşma değil zorunlu yerinde dönüşüm olsun.

Yorumu oyla      10      7  
Selami 8 Kasım 2018 Perşembe 18:08

Hasan karabah

Yorumu oyla      9      7  
Gürkan 8 Kasım 2018 Perşembe 16:20

İzmir'de siyaset yapanlar siyaset yapıyorsa CHP için yapıyor, kişisel çıkarı için değil. Yoksa tam tersi mi ? Benim için aday olacak kişinin vizyonu, şehri tanıması, işi bilmesi ... önemli; yoksa kim olduğu çok önemli değil. Şehri tanımayan, vizyonu altgeçit yapmak olan, belediyeciliği bilmeyen bir kişi aday gösterilirse net oy vermem.

Yorumu oyla      9      6  
herkes yerinde kalsın 8 Kasım 2018 Perşembe 14:23

Adı üstünde yerel seçim. Biz Tuncay Özkanı, M. İnceyi bile istemiyoruz, kalsın yerinde! Soyer ya da Batur!

Yorumu oyla      13      12  
8 Kasım 2018 Perşembe 13:43

Ozaman İzmir’de siyaset yapanlar boşunamı emek veriyor koşturuyor.çerçioğlu aday olursa İzmir’de siyasete emek verenler partiden istifa etmeleri en doğru karardır.nasıl olsa toplama siyasetçiler başka şehirlerden izmire ya milletvekilli yada belediye başkanı olabiliyorsa ozaman kimse siyaset yapmasına gerek yok.

Yorumu oyla      19      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir’in ‘A Takımı’ belli oldu!
İzmir İl Başkanlığı’na Eylül ayında atan Veysel Şahin, 2019 yerel seçimler ...
Çeşme'de aday adaylarına 1000 adet fidan bağışı şartı!
AK Parti Çeşme İlçe Teşkilatı, belediye başkan aday adayları ile meclis ...
50 ilde başladı: İşte CHP'nin yerel seçim stratejisi!
CHP yaklaşan yerel seçimlere yönelik “seçmeni ikna” çalışmaları için Genel ...
 
CHP'li Yılmaz: Ezan Türkçe okunsun
CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, "Ezan Türkçe okunsun" sözleri tartışma yarattı
Vekiller hem ağladı, hem ağlattı...
TBMM Genel Kurulu’nda beş parti grubunun ortak uzlaşmasıyla kurulan yeni ...
Mehmet KARABEL yazdı... İYİ Parti İzmir’de anahtardır, gerisi CHP’ye kalmıştır!
Mehmet KARABEL yazdı... İYİ Parti İzmir’de anahtardır, gerisi CHP’ye kalmıştır!
 
MHP'li Kalyoncu'dan yaban hayvanları için kanun teklifi
MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, karayolları ve demiryollarında ...
Eski Başkan Türsen’den yeni süreç mesajı: Sadece bir dönem yapacağım
Karşıyaka eski Belediye Başkanı ve CHP Aday Adayı Cihan Türsen, “Göreve ...
Doç. Dr. Özdağ’dan yerel seçim mesajı: 500 bin oyla seçimi alacağım
Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk olan AK Parti 26. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva