HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Aralık 2023 Perşembe - 09:25

Topuklu Efe, Egedesonsöz'e konuştu: Kadın adayla yarışmak isterim!

CHP’nin yerel seçim öncesi adaylığını ilan ettiği Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin koltuğu Atatürk’ün koltuğudur. Atatürk’ün koltuğuna kim oturuyorsa ben onun yanındayım” dedi.  Seçimde yüzde 60 oy oranı hedefi koyan Çerçioğlu, “Karşımda kadın bir belediye başkan adayı ile yarışmak isterim” ifadelerini kullandı.

Topuklu Efe, Egedesonsöz e konuştu: Kadın adayla yarışmak isterim!

EGEDESONSÖZ-Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan değişim sürecinin ardından belediye başkan adaylarının belirlenmesi çalışmaları sürüyor. Partide, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara ve İstanbul ile birlikte adaylığını açıkladığı isim olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu.

Partinin yeni genel başkanı Özgür Özel’in adaylığını netleştirdiği ve aynı şekilde seçimler için söz verdiği Çerçioğlu partide yaşanan değişimle birlikte önemli başarılar elde edileceğini söyledi.

Yerel seçim öncesi adaylığının ilan edilmesi konusundaki soruya, “genel başkanın lafının üstüne laf söylenmez” yanıtını veren Çerçioğlu hem Kılıçdaroğlu’na hem de Özel’e ayrı ayrı teşekkür etmişti. Çerçioğlu, “Benim yerel seçimlerde önceden ismimim açıklanması durumuyla karşılaşmam yeni değil. Bu durum üçüncü kez karşılaşmam. İlk değil, parti 2014’te de, 2019’da da yaptı, şimdi de yaptı” dedi.

Çerçioğlu, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına Özel’in sahip çıkmama ihtimali sorusuna ise, “Tabii ki kendi takdiridir. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in söylediği bir şey var; bu üç ilin adaylarındaki başarıyı biz de anketlerde gördük… Görmese yapmazdı, söylemezdi. Ben kendi kulaklarımla en az üç kere duydum” ifadelerini kullandı.

BERABERİZ, BİRİZ!
Kurultay sürecinin geride kaldığını ve partinin yerel seçimlere kilitlenmesi gerektiğini belirten Çerçioğlu, “Ben şöyle söyleyeyim; Cumhuriyet Halk Partisi’nin koltuğu Atatürk’ün koltuğudur. Atatürk’ün koltuğuna kim oturuyorsa ben onun yanındayımdır. Bu koltuk öyle bir koltuktur. Cumhuriyet’ten daha önce kurulmuştur Cumhuriyet Halk Partisi... Şu anda Sayın Özgür Özel bizim Genel Başkan’ımız ve sonuna kadar beraberiz. Önümüzde yerel seçimler var. Bu yerel seçimlerde de hep beraber çalışacağız. Aydın ile Manisa birbirine yakın illerdir.  Grup başkanvekilimizken kendisi sık sık Aydın’a gelirdi. Birbirimizi iyi tanıyoruz. Aydın’ın siyasetini de gelişmelerini de iyi bilir” diye konuştu.

İTTİFAKSIZ YÜZDE 56 OY ORANIMIZ VAR
Başkan Çerçioğlu yerel seçim hedefini de ortaya koyarken Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimde ittifakın oylarıyla birlikte oranın yüzde 60’a çıktığını söyledi. Çerçioğlu, “Biz ittifak olmasa bile seçimi yüzde 55-56 oy oranıyla alırız. Zaten yüzde 60’ı gördük.  Çalıştık 5 yıl boyunca. Aydın halkına hizmet ettim.  Oyları Aydın halkından, Aydınlılardan alıyorum.  Ben Aydın’da hizmet yaparken hiç kimsenin siyasi görüşüne bakmam. Herkese adil ve eşit davranırım.  Anketler bize şunu gösteriyor. Oylarımızı Cumhur İttifakı ve paydaşlarından alıyoruz. Muhalefetin oyları bize geliyor.  En son Cumhurbaşkanlığı seçiminde Aydın ikinci turda yüzde 60 oy aldı. Bunun temelini buna dayandırıyorum. İttifakla beraber yüzde 60 aldık. İttifak olmazsa yüzde 55 civarında, ittifak olursa yüzde 60 oyumuz vardır” dedi.

İYİ PARTİ ADAYININ OYUNU YÜZDE 1 HATA İLE SÖYLERİM
Yerel seçim öncesi İYİ Parti ve HEDEP’in ayrı adaylar çıkartacağını açıklamasının Aydın seçmeni üzerindeki olası etkisini de değerlendiren Başkan Çerçioğlu, “Şu anda İYİ Parti’nin adayı belli değil. Öyle bir anket çalışması yok. Bir rakam söylersem yanlış olur. Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli olsun, ben o zaman onun oyunu size tam söylerim. Yüzde 1 hatayla söylerim. HEDEP burada aday çıkartır mı, hiç bilmiyorum. Aydın’da 2014’te aday çıkarmışlardı. Kesinlikle biliyorum. Yerel seçimleri siz de biliyorsunuz. Dinamikleri farklıdır. Kişiye oy verilir” diye konuştu.

BAZEN KADIN BAZEN ANNE GÖZÜYLE BAKIYORUM
Çerçioğlu, “Bulunduğunuz kentte halk sizi seviyorsa, siz halkla bütünleşmişseniz yerel seçimlerde sizin partinizden daha çok nasıl iş yaptığınız, nasıl temaslarda bulunduğunuz, halkın içinde olup olmadığınız önemlidir. Yani şunu demek istiyorum. Halkın hayatını kolaylaştırdınız mı, kolaylaştırmadınız mı? Aslında belediyecilikte şu vardır. Her belediye başkanı alt yapı-üst yapı yapıyor. Önemli olan belediye başkanı kentte yaşayan halkın hayatını kolaylaştırıyor mu? Bunu ayırabiliriz. Bir; fakir fukaraya garip gurebaya ne kadar destek oluyorsun? İki; kadınlar önemli midir, kadınlara destek oluyor musunuz? Ben kadın belediye başkanı olduğum için kadınlar, belediyeye daha kolay geliyor. Dertlerini bana daha kolay anlatıyorlar. Ben her zaman kadınları seçiyorum. Kadın genel sekreter yardımcımız var, hukuk işleri daire başkanımız kadın. Özel kalem müdürüm kadın. Yine temizlik daire başkanlarımız da kadın, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin imar daire başkanı bir kadın en önemlisi. Deprem daire başkanı kadın… En önemli daire başkanlıklarımız kadınlardan oluşmaktadır. Siz gençlere, çocuklara ne kadar önem veriyorsunuz? Kentteki engelleri kaldırabiliyor musunuz? Günümüzde sayısı hızla artan otizmliler var. Ailelere nasıl destek oluyorsunuz? Zaten zengin bir şekilde yolunu bulur, halleder. O çocuklar sabah okula giderken karnı aç mı gidiyor, tok mu gidiyor? Belediye başkanı bunları düşünebiliyor mu? Ben bazen belediye başkanı gözüyle bazen kadın bazen anne gözüyle bakıyorum” dedi.

KADIN BAŞKANLAR OLMASINI İSTİYORUM
Aydın’da kadın belediye başkan adaylarının artması konusunda destek vereceğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Buradan yola çıkarak hareketle Sayın Genel Başkanı’mız bu dönemde kadın belediye başkanlarının sayısının artacağını söyledi ve bu beni çok memnun etti. Kendisine olan inancım tamdır. Kadın belediye başkanlarının sayısının artması kentte yaşamın huzurunun kalitesinin yükselmesi demektir. Geçen dönemlerde kadın ilçe belediye başkanımız vardı. Yeni dönemde olmasını çok isterim. Takdir Genel Başkanı’ndır, parti meclisinin kararıdır” diye konuştu.

YARIŞMAK İSTERİM!
Çerçioğlu, “Aydın’da kadın temsiliyetini önemsiyorum” derken meclis üyelerinin de önemli olduğunu söyledi. Belediye başkanlıkları kadar meclislerin de dikkate alınmasını isteyen Çerçioğlu,  muhalefete çağrıda bulundu. Çerçioğlu, “Aydın’da benim hiç kadınlarla rekabet etme şansım olmadı. Çok isterim. AK Parti’nin kadın bir aday çıkarmasını isterim. Neden olmasın. Hiç kadın rakibim olmadı. Başka bir partinin hangi adayı çıkaracağını benim söylemem ne kadar doğru olur o ayrı bir konu ama bir kadınla yarışmak isterim. Bunu pozitif anlamda söylüyorum. Bütün siyasi partilerde kadın adayların fazla olmasını istediğim için söylüyorum” dedi.

KIRMIZI ÇİZGİLERİM VAR!
Başkan Çerçioğlu belediye başkan adaylarının belirlenmesi aşamasında görüşlerinin sorulması halinde genel merkeze ve parti yönetimine bilgi vereceğini söyledi. Büyükşehir ve ilçelerin uyumu konusuna vurgu yapan Çerçioğlu kırmızı çizgilerini söyledi. Çerçioğlu, “Belediye başkanlığında  belediye bir aile şirketi değildir. Vatandaş bir kişiyi belediye başkanı seçer. Ne belediye başkanının eşini ne de çocuklarını. Belediye başkanlarının birinci derece akrabaları asla ve kat’a belediyede çalışmamalı, mümkünse belediyeye uğramamalı. Çok acil değilse bile gelmemelidir.  Benim ailem 14-15 yılda herhalde 5 kere anca gelmiştir. Onda da eşim beni almak için kapının önüne kadar ancak gelmiştir. Tabii ki belediye başkanı bir kişidir, halk seçer. Öyle bir şey kabul edilemez. Bu benim kırmızı çizgimdir. Bütün belediye başkanlarına da yeni seçilecek belediye başkanlarına da naçizane görüşüm bu yöndedir. Asla aileleri ve çocuklarını belediye işlerine karıştırmamaları gerekiyor. Çok çalışmaları gerekiyor, tecrübeli belediye başkanlarını da mutlaka ziyaret etmeliler. Neyi nasıl yaptıklarını öğrenmeliler. Ben 2009’da ilk defa belediye başkanı olduğumda Sayın Yılmaz Büyükerşen’i aradım, ikincisi Aziz Kocaoğlu’nu aradım. Büyükerşen’e gittim ‘Hocam, Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Ben üç gün buradayım, tecrübelerinizi benimle paylaşabilir misiniz’ dedim. Hocam ‘memnuniyetle’ dedi ve üç gün tecrübelerini benimle paylaştı, sağ olsun. Sonra Aziz Bey’i aradım, Aziz Bey’in de çok güzel işleri vardı beğendiğimiz. Aradım, sordum. Aziz Bey’i de dinledim. Ona da teşekkür ediyorum bir kez daha. Beğendiğim belediye başkanlarının yaptıklarını takip ettim, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere hepsine baktım.  İlk belediye başkanı olacak arkadaşlara ben bunu tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

KİMSENİN KARA KAŞINA, KARA GÖZÜNE ADAY BELİRLENMEZ
Başkan Çerçioğlu memleketi Nazilli ilçesinde yaşanan süreci de değerlendirdi. İYİ Parti’den seçilen belediye başkanı Kürşat Engin Özcan’ın istifa ederek AK Parti’ye katılmasının ardından “hakkımı helal etmiyorum” demişti.  Çerçioğlu, ”Evet öyle  söylemiştim. Halen daha öyle düşünüyorum” dedi.  Çerçioğlu, “Şu anda birçok aday arkadaşımız çıktı. Çıkmaya da devam ediyor. Tabii Sayın Genel Başkanı’mızın da söylediği gibi biz adaylarımızı anketle, bilimsel yöntemle belirliyoruz. Anketten kim çıkıyorsa bizim adayımız odur. Hiç kimsenin kara kaşına, kara gözüne aday belirlemez Cumhuriyet Halk Partisi. Kim kazanacaksa biz onunla gideriz. Ben bilime inanıyorum. Siz eğer doğru anketörü bulursanız o zaman doğru sonucu da alırsınız. Benim istemediğim diye bir şey yok. Öyle bir şey söz konusu değil. Vatandaş kimi istiyorsa ben onu isterim. Benim felsefem bu. Asla öyle bir şeyim yoktur. Kim kazanıyorsa ben onu isterim. Ben kimseyle tartışmam. Benim iki tane kırmızı çizgim vardır. Bir; belediyeyi belediye başkanları tek başına yönetir. Çoluğu çocuğu, eşi çalışmaz. İki; şeffaf olacak. Kanunlar çerçevesinde olacak. Siz belediye başkanı olduktan sonra malınızı mülkünüzü mantıklı bir şekilde açıklayabilmelisiniz. O koltuğa oturduktan sonra ticaretle uğraşıyorsunuzdur o başka bir durum. İnsanlar sebepsiz zenginleşmesini açıklayabilmeli. Onu nasıl açıklarsınız? Ticaret yapıyorsanız devlete ödediğiniz vergiden açıklarsınız. Ben bu kadar kazandım, bu kadar vergimi ödedim, bu da benim kazancım. Bununla bu gayrimenkulü aldım dersiniz. Bu kadar basit. Çocuğumun sünnet düğününden takılar geldi anlayışıyla bu işler olmaz” dedi.

TELEFONUN ÇEKMEDİĞİ YERDE ÖZLEM ÇERÇİOĞLU OLMAZ
Çerçioğlu, Aydın’da Nazilli ve İncirliova’nın CHP tarafından alınması, mevcutların da korunması üzerine bir strateji çalışması yürüttüklerini ifade ederken, “Ben seçildiğim günden beri sahadayım. Aydın’da 2002’den beri siyaset yapıyorum.  Hiç gitmediğim nokta yok. Her seçimde tur atıyorum. Benim avantajım şu: 2002 yılından beri Aydın’da siyaset yapıyorum. Seçim döneminde adaylar belli olur 60 gün kala. 60 günde ne kadar gezebilir ki? Gittiğim köye bir daha gitmem, ihtiyaç olursa giderim mantığı var. Ben zaten sürekli gidiyorum oraya... Ben pazarları da dolaşıyorum, muhtarlarla da toplantı yapıyoruz, köylere de gidiyoruz. Ben 5 yıldır sürekli sahadayım. Mecburen sahadasınız. Belediye başkanısınız gidip bizzat kendiniz kontrol etmek zorundasınız. Ben başkanı göremedim denir ya bizde öyle bir şey yok. Yılda bir kere tüm muhtarlarla konaklamalı toplantımızı yapıyoruz. Onun dışında istedikleri zaman da görüşüyoruz. Bürokratlarımız köy köy dolaşır. Bütün sorunlar bana akar, hepsini bilirim ben. Ben kente bazen belediye başkanı bazen kadın bazen anne gözüyle bakıyorum diyorum. Bütün belediye başkanları alt yapı-üst yapı yapar diye kabul ediyoruz. Asıl önemli olan onların hayatını kolaylaştırmak. Ben onların hayatını kolaylaştırıyorum. Onun için öyle gördüğü zaman mutlu oluyor. Yaptığınız bu işi sevmeniz gerekiyor. İnsanları mutlu edebiliyor musunuz? Demek ki o insanları mutlu etmişsiniz ki sizinle fotoğraf çektirmek, gelip size sarılmak istiyor. İşte bu kadar. Benim bütün yorgunluğum bitiyor. Biz çok uzun süredir birlikte Aydınlılarla yaşıyoruz. Artık bir aile olmuş gibiyiz. Ben onların acı günlerinde, iyi günlerinde hep yanlarındayım. İlk akıllarına gelen, beni ararlar. Yani insanlar en çok sevdiği en çok güvendiği insanı ararlar.  İnsanlar bana ulaşırlar, gece de gündüz de arayan ulaşır. Bayağı arıyorlar. Çeviriyorlar numarayı ulaşıyorlar.  Hep telefonlarıma bakarım, tanımadığım numarayı şimdiye kadar hep açtım, özellikle açarım. Tanımadığın numarayı açmamak olmaz. Bir belediye başkanı bütün kentte yaşayan vatandaşın numarasını kaydedebilir mi? Öyle olur ki, 112’yi arayamaz benim numaram kayıtlıdır, beni arar. Tanımadığınız numaraları açmak gerekiyor, en önemlisi o. Telefonumu asla kapatmam. Geceleri de sesi açık uyurum. Uykum bölünür, mesaj gelir, arayan olur ama yine uykuya devam ederim. Benim yaşam tarzım budur.  Aydın bildiğiniz gibi denize kıyısı olan, turizm bölgeleri bulunan bir şehrimiz.  Yaz döneminde bir tekneye bineceksem ya da kendi deniz aracımızla denize açılacaksak mutlaka telefonun çektiği yere kadar giderim. Telefon çekmezse kesinlikle geri döner, en uygun yere demirleriz.  Güneşli havada herkes başkanlık yapar. Sizin ne kadar iyi yönetici olduğunuz kötü havada belli olur. İlla sel, yağmurdan bahsetmiyorum. Bir yangın olur, bir trafik kazası olabilir. Kötü atmosferde… Onun için sizin ulaşılabilir olmanız gerekiyor. 364 gün telefonunuz açıktır. 1 gün kapalı olur, bir gün böyle bir şey gelir, biter. Olmaz. Bu telefon 365 gün ve 24 saat açıktır. Herkes bilir, evde de herkes bilir, belediyede bütün çalışma arkadaşlarımız bilir. Sabah 5’te, 6’da mesaj atarım. Telefonun çekmediği yerde Özlem Çerçioğlu olmaz” açıklamasında bulundu. 

 
Yerel seçim açıklaması: Zillet gölgesini kaldırmak için çalışıyoruz
 
Meclis'te torba teklif mesaisi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali İnanç 18 Aralık 2023 Pazartesi 22:13

Bugune kadar Aydın ve Aydın halkı için naptınız. Ama suç sizde değil sizi aday yapan Chp zihniyetinde, artık bıktık.

Yorumu oyla      1      2  
Ekrem Oymak 18 Aralık 2023 Pazartesi 22:11

Artık bir susup iş hayatına geri dönseniz. Yatıp kalkıp eşinize ve parasına dua edin, normalde ne eğitiminiz ne birikiminiz siyaset için yetersiz ama iste Turkiyede olunca belediye baskani mv olabiliyorsunuz. Ama bu seçimde artık kaybedeceksiniz.

Yorumu oyla      1      2  
Egeli 18 Aralık 2023 Pazartesi 22:09

Bekle bu seçimde sana bugune kadar oy veren bir aday olarak ne kendim ne de hicbir yakınım oy vermeyecek. Kaybedeceksin, kendini çok yüksek görmeye başladın bu yolun sonu kaybetmektir.

Yorumu oyla      1      2  
Aydınlı... 7 Aralık 2023 Perşembe 19:39

Bu sefer seni de emekli edeceğiz sayın başkan...

Yorumu oyla      3      4  
serkan 7 Aralık 2023 Perşembe 14:42

yeter ya bir git ya

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’dan cinsiyet eşitliği vurgusu
Toplumun tüm bireylerine kaliteli ve eşit hizmet götürmek ve vatandaşların ...
Doğalgaz bağlanmamıştı... Başkan Özkan devreye girdi
Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, Gölcükler Mahalle sakinlerinin ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kamuran’ın Melekleri oyununu izleyicilerle buluşturdu
Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, birbirinden güzel oyunları ...
 
Başkan Sandal mecliste duyurdu: İzmir’in Kalbi’nin telif hakkı bizde!
İzmir'de Bayraklı Belediyesi'nin "İzmir'in kalbi Bayraklı" sloganıyla ...
Başkan Gümrükçü'den parti içi mesaj: Ön seçimden çıkarak başkan olmak istiyorum
Çiğli Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında konuşan Başkan Utku Gümrükçü, ...
İzmir Şanlıurfa Federasyonu’ndan Soyer’e ziyaret
İzmir Şanlıurfa Federasyonu yöneticileri ve üyeleri İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Soyer'den hükümete tepki: İzmir hak ettiği şekilde desteklenmiyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi ...
Olgun Atila'dan Tire mesaisinde mesaj seli: Kentimizin tüm ilçeleri evimiz!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yüksek ...
Karşıyaka'dan ekonomik hayata katkı!
Karşıyaka Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle hem kentin sosyal yaşamına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva