HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Aralık 2023 Çarşamba - 19:45

Başkan Sandal mecliste duyurdu: İzmir’in Kalbi’nin telif hakkı bizde!

İzmir'de Bayraklı Belediyesi'nin "İzmir'in kalbi Bayraklı" sloganıyla başlattığı tanıtım çalışması tartışmalara yol açmıştı. Bayraklı Belediye Meclisi'nde de pek çok kez tartışmalara neden olan konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Serdar Sandal, "‘İzmir’in Kalbi sloganının telif hakkı Bayraklı Belediyesi’ne ait ve nezaket gereği bizimle aynı partiden olan arkadaşlarımıza bu yöntemle cevap vermiyoruz ama bir ihtarla bu söylemin kullanılmasını durdurabiliriz. İzmir’in kalbi sloganı Bayraklılara aittir” dedi.

Başkan Sandal mecliste duyurdu: İzmir’in Kalbi’nin telif hakkı bizde!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ -  Bayraklı Belediyesi Meclisi’nin 2023 yılının son oturumu gerçekleştirildi. Belediye salonunda Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşen oturum yerel seçim, slogan, reklam ve yatırım tartışmalarına sahne oldu.

Dilek ve temennilerde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş sözlerine geçen meclisin kapatılması ile ilgili eleştirilerle başladı. Aktaş, “Meclisin ve mikrofonun kapatılması yöntemi size yakışmamıştır. 5 yıl önce göreve geldiğinizde sokak temizlikleri vardı. Sizin zamanınızda sona erdi.  Şu anda onları sormak istiyorum. Son yağmurlardaki kadar caddelerin ve sokakların sular içinde kaldığını ve rögarların taşdığını görmemiştim. Daha önce belediye başkanı döneminde bu rögarlar İZSU üzerinden temizleniyordu. Sizin döneminizde rögar temizliği yapıldı mı? Büyükşehir ana arterlere büyük rögarlar yaptı ve rögarlardan sular çıktı. Neden çünkü giderler tıkalı. Bu rögarların temizliğinin yapılması gerekiyor” dedi.



AFİŞİN MESAJI KİME?
Bayraklı Belediyesi’nin ‘Burası Bayraklı, Burada Bayrak Bizde’ afişinin içeriğini soran Aktaş, “Ne sizin meclis üyeleriniz ne bizim meclis üyelerimiz ne de vatandaş bu reklamların içeriğini anlamadı. Bu mesaj kendi grubunuza mı? Bu anlamsız reklamın neden verildiğini çok merak ediyorum. Vatandaş sizi görmek istemiyor. Keşke orada bir projeniz olsaydı ama gösterecek bir proje olmadığı için kendi resimlerinizi koyarak reklamlarınızı yapmaya çalışıyorsunuz. Belediye yasası gereği bu tür şahsi reklamlar belediye kasasından harcanmaz. Bu reklamların giderlerini nasıl karşıladınız. Yaklaşık 100 bilborda reklam yayımlandı. Bu reklamların toplam maliyeti 14 milyon TL. Yanlışsa düzeltin. Böyle bir rakamı niçin projelere, Bayraklı halkına harcamadığınızı çok merak ediyorum. Reklam yaptığınız işler olmalı. Yaptığınızın bir anlamı yok” diye konuştu.

5 YILDA SİMGE BİR HİZMETİNİZ OLDU MU?
Bayraklı Belediye Başkanlığı için CHP’de 20 tane aday adayı olduğunu ifade eden Aktaş, “CHP’de 20 tane aday adayı var. Bunların bir kısmı da belediye meclisi üyelerinden. Şu anki aday adaylığının çokluğunu bakarsak, güçlü bir belediye başkanının olduğu yerden bu kadar aday çıkmaz. Yaklaşık 5 yıldır yattınız, hiçbir projenizi gün yüzüne çıkarmadınız. Durdunuz durdunuz logo değişikliği yaptınız. Bu logo yarışma sonucu çıkan ödüllü logo. Bu logonun patenti kimde? 2 yıl sonra logonun patentini almak aklına geldi. 5 yıldır aklınız neredeydi? Keşke kendiniz bir şey çıkarsaydınız. 5 yılda simge olmuş bir hizmetiniz var mı? Sizin döneminizde hiçbir gözle çalışma olmadığı halde 500 milyon TL borcunuz var. Çay Mahalle Pazaryeri’nin zemini ile ilgili son durum nedir? Ne Bayraklı halkı ne de İzmir halkı algıya kanmıyor artık” dedi.



SANDAL’DAN ELEŞTİRİLERE YANIT
Eleştirilere yanıt veren Başkan Sandal taşkınla ilgili, “Son yağmur kentin tamamında değil Türkiye’nin her yerinde etkili oldu ve bir tane bile yer yoktur taşkına neden olmadığı. Mazgallarla ilgili bir yer varsa tabi ki çözmeliyiz. En az sorunu yaşayan yerlerden biri Bayraklı. Hızlıca yaşanan sorunları çözdük. Bahsettiğiniz reklamların ödemesi resmi olur. Bu asparagas bir rakam. Bizim afişlerin basılması dışında bir masrafımız yok. Sloganımızda Cumhuriyetin yüzüncü yılı ile ilgili. Siz bundan başka bir anlam çıkarabilirsiniz AK Parti’ye Bayraklı’yı vermeyeceğiz gibi. Bu da reklam değil hayatın bir gerçeği. Kendi arkadaşlarımızla da böyle bir polemiğimiz yok” diye konuştu.

‘ADAY BOLLUĞU DEMOKRASİ GÖSTERGESİ’
CHP’nin Bayraklı aday adaylarının çok olması ile ilgili Sandal, “Aday adaylarının bolluğu da partimizin ne kadar demokratik yöntemlerle yönetildiğinin göstergelerinden bir tanesi. Bayraklı Belediye Başkanı CHP kurultayındaki seçimlerin birinci ve ikinci turunda da Kılıçdaroğlu’nu destekledim. Ve bundan dolayı belediye başkanının değişmesini beklemek partinin yüz yıllık geleneğini anlamamak demek. Bu partinin bir ahlaki değerleri var. Hiçbir başkan kendinden önceki başkanla bir hesaplaşma yöntemine girmez. Smyrna Höyüğü ile ilgili bir hayalimiz var. Oradaki bir kent meydanı olması ile ilgili yaklaşık 15 gün sonra Smyrna Meydanı’na koyacağımız heykeli hep birlikte göreceksiniz. Smynra kadınlarından oluşan bir figür gelecek oraya” dedi.

TELİF HAKKI BİZDE
Bayraklı’nın tarihsel olarak yeni kent merkezi olduğunu da dile getiren Başkan Sandal, “İzmir’in Kalbi' sloganını Konak’a kaptırmışız ama ‘İzmir’in Kalbi’ sloganının telif hakkı Bayraklı Belediyesi’ne ait ve nezaket gereği bizimle aynı partiden olan arkadaşlarımıza bu yöntemle cevap vermiyoruz. Ama bir ihtarla bu söylemin kullanılmasını durdurabiliriz. İzmir’in kalbi sloganı Bayraklılara aittir” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ BELEDİYELER ENGELLENİYOR
Sandal, AK Parti’den gelen yatırımlarla ilgili eleştirilere de, “Kamu bankaları bir kamu kurumuna kredi vermiyor. Şirketlerin vergi ve sigorta borçlarından dolayı belediye banka hesaplarına haciz gidiyor ve taşınmaz satışı ile ilgili elde edeceği gelirlerinin önüne geçiliyor. Siyasal iktidar CHP’li belediyelerin finansmana erişimini engellemek ve kamuya hizmet etmesini engellemek. Bu ülkede bir ekonomik kriz yoksa neden belediyelere genelge gelir ‘yatırım yapmayın’ diye. Depreme, pandemiye ve CHP’li belediyelere yapılan baskılara rağmen yaptığımız işler sizin en iyi belediyecilik örneklerinizden daha iyi. Genel seçimlerin ikinci turunda Kılıçdaroğlu Bayraklı’da yüzde 65 oy aldı. Sizin oyunuz MHP ile birlikte yüzde 35. Şimdi vatandaşın teveccühünü seçim sonuçlarından görürsünüz” yanıtını verdi.

 
Başkan Gümrükçü'den parti içi mesaj: Ön seçimden çıkarak başkan olmak istiyorum
 
Maçoğlu'ndan yerel seçim için ittifak açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SMYRNA 7 Aralık 2023 Perşembe 09:57

SENİ BAYRAKLIDA İSTEMİYORUZZZ

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 7 Aralık 2023 Perşembe 09:02

Sayın Serdal Sandal zaten zun zaman deprem yaralarını sarmakla mücadele etti, yetmedi 11 ili türkiye haritasından silen depremde o bölgede hayatın tekrar ayaklanması içi için tüm türkiye gibi onlarda uzun zaman çabaladılar, sel feleketleriyle uğraştılar. ne sanıyorsunuz adam zaten fırsat bulamadı ki başkanlık görevlerini yapabilsin.bulduğu zamanla da gayet güzel işler yaptı, ne olacak başkası gelince yarın hemen hepsi düzeliyormu ? eleştiryide düşünceli yapın allak aşkına. bırakın izmiri bu ülkede bu koşullarda hizmet üretmek o kadar kolay mı ? hükümetin bütçe kısıtlamalarına rağman. ama gidin başka akp ve mhp belediyelerine kredi ve şartlar sınırsız. kusura bakmayın. bu adam düzgün adam ve işini en iyi şekilde in ciddiyetle yapanlardan.

Yorumu oyla      2      3  
..... 6 Aralık 2023 Çarşamba 21:03

KILIÇDAROĞLUNDAN KALANLAR TEMİZLENSİNNNNN

Yorumu oyla      4      4  
İSTİFAAAAA 6 Aralık 2023 Çarşamba 20:23

İSTİFAAAAA

Yorumu oyla      3      4  
İzmirli 6 Aralık 2023 Çarşamba 20:09

Buda iş yaptığını sanıyor yazık

Yorumu oyla      5      4  
Al senin olsun 6 Aralık 2023 Çarşamba 20:07

Kalbini de al çek git artık ya yollar çukur sel sen neyin muhabbetindesin, 4 ay daha sabır

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Gümrükçü'den parti içi mesaj: Ön seçimden çıkarak başkan olmak istiyorum
Çiğli Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında konuşan Başkan Utku Gümrükçü, ...
İzmir Şanlıurfa Federasyonu’ndan Soyer’e ziyaret
İzmir Şanlıurfa Federasyonu yöneticileri ve üyeleri İzmir Büyükşehir Belediye ...
Soyer'den hükümete tepki: İzmir hak ettiği şekilde desteklenmiyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi ...
 
Olgun Atila'dan Tire mesaisinde mesaj seli: Kentimizin tüm ilçeleri evimiz!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yüksek ...
Karşıyaka'dan ekonomik hayata katkı!
Karşıyaka Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle hem kentin sosyal yaşamına ...
İzmir Büyükşehir'den dolandırıcılık uyarısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi son günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
İzmir’de akıllı sayaç dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, ‘akıllı sayaç’ uygulamasını ...
Bayraklı’nın asfalt raporu... 4,5 yılda 350 bin ton!
Başkan Sandal, “Bayraklı’yı büyük bir şantiyeye dönüştürdük” Bayraklı’da ...
Başkan Kılıç'ın fen işleri karnesi: Girilmedik mahalle bırakmadık!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kentin fen işleri karnesini açıkladı. ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva