HABERLER>GÜNCEL
21 Şubat 2022 Pazartesi - 08:52

TOKİ Başkanı’ndan Karaburun çıkışı: Planı uygunsa yapar geçeriz!

Karaburun'da TOKİ tarafından yapılması planlanan toplu konut projesi tartışmaları, TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın son olarak yaptığı "Herkes haddini ve konumunu bilmeli; devlet kurumlarının idarecileri, burunlarını siyasete sokmamalı" açıklamasına TOKİ Başkanı Bulut, "Devletin milletin arazisine deniz manzaralı toplu konut yapılamaz mı? Deniz manzaralı da olur, deniz manzarasız da. Arazinin planı uygunsa yapar geçeriz" ifadeleriyle yanıt verdi.

TOKİ Başkanı’ndan Karaburun çıkışı: Planı uygunsa yapar geçeriz!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İzmir’in Karaburun ilçesi Merkez Mahallesi’nde yapılmak istenen konut projesi, tartışmaları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın açıklamaları üzerine Yeni Asır'a konuşan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Devletin milletin arazisine deniz manzaralı toplu konut yapılamaz mı? Deniz manzaralı da olur, deniz manzarasız da. Arazinin planı uygunsa yapar geçeriz" sözleriyle tepki gösterdi.

Başkan Erdoğan'ın TOKİ ile ilgili açıklamalarına cevap veren TOKİ Başkanı Bulut, "TOKİ yaklaşık 1 milyon 100 bin konut inşa etti. Belediye Başkanı Erdoğan'ın bana cevap vermesi için abaküsü eline alıp 1 milyon 100 bine kadar sayması gerekir; bu da yaklaşık 50 gün sürer. Devletin milletin arazisine deniz manzaralı toplu konut yapılamaz mı? Deniz manzaralı da olur, deniz manzarasız da. Arazinin planı uygunsa yapar geçeriz. Dar gelirli vatandaşın, TOKİ'den ev alan vatandaşın deniz manzaralı evi olamaz diye kendince bir yasası mı var" dedi.

HEDEF BİZİ BALTALAMAK
Hizmet edermiş gibi görünmek isteyenler, vatandaşlarımızın takdirini kazanmış olan idaremizin çalışmalarında, projelerimize destek vermek yerine baltalamaya çalışıyor" diyen Bulut, "Karaburun'da henüz herhangi bir planlama ve projelendirme süreci başlatılmadı. Algı operasyonlarıyla idaremizin gerçekleştireceği uygulamaları engellemeye çalışıyorlar. Süreç bu durumdayken belediye başkanı tarafından yapılan açıklamayla kamuoyunun gerçek dışı bilgilerle yanlış düşüncelere sevk edilmesi doğru değil. Spekülatif amaçlı, kurumu yıpratmayı hedefleyen haberlere itibar edilmemeli" diye konuştu.

GÖREVİ VE HADDİ DEĞİL
Bulut, "Kimse kimsenin işine burnunu sokmasın. Herkes kendi işini yapsın. Biz kendisine iş yapma demiyoruz. Ama TOKİ üzerinden siyaset yapmasın. TOKİ'nin projelerini sorgulamak veya açıklama yapmak Karaburun belediye başkanının görevi ve haddi değil. Karaburun belediye başkanına tavsiyem, TOKİ'ye cevap vermek için önce önüne bir abaküs alsın, birer birer bizim yaptığımız 1 milyon 100 bin konutu saysın. Bu da yaklaşık 50 gün sürer. Cevap vermesi için bile 50 gün beklemesi lazım" ifadelerini kullandı.

'SAMİMİ OLSA BİZİ ARARDI'
Bulut konuşmalarını şöyle sürdürdü:

 "Bir belediye başkanı samimi olsa, bizi arar, 'Burada böyle bir proje yapıyormuşsunuz, itiraza konu olan bazı çekincelerimiz var' dese oturulur konuşulur. Çok da doğaldır bunu yapmak. Ama sosyal medya üzerinden konuşmayı tercih etmez. 'TOKİ yüksek yapılaşmaya sebep oluyor' gibi söylemler var. İnanın, gidin bakın TOKİ'nin yaptığı binalar hiçbir zaman o şehirlerin en yüksek binaları değildir. Eskişehir'de de bakın, İstanbul'da da bakın, diğer şehirlerde de bakın. TOKİ'nin yaptığı yüksek binalar vardır ama en yüksek binalar değildir."

NE OLMUŞTU?
Karaburun Belediye Başkanı'nın alanda yapılacak sosyal konut projesine yönelik eleştirileri doğrultusunda açıklama yapan TOKİ, "Hizmet edermiş gibi görünmek isteyenler, vatandaşlarımızın takdirini kazanmış olan İdaremiz çalışmalarında projelerimize destek vermek yerine baltalamaya çalışmaktadırlar. Karaburun'da henüz herhangi bir planlama ve projelendirme süreci başlatılmadı. Algı operasyonlarıyla İdaremizin gerçekleştireceği uygulamaları engellemeye çalışmaktadırlar. Süreç bu durumdayken Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklamayla kamuoyunun gerçek dışı bilgilerle yanlış düşüncelere sevk edilmesi doğru değil. Spekülatif amaçlı, kurumu yıpratmayı hedefleyen haberelere itibar edilmemeli.” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Başkan Erdoğan'dan bir açıklama da gelmişti. TOKİ'nin açıklamasında yer alan ifadelerin “parti devleti” olgusunun geldiği aşamayı göstermek açısından ibret verici olduğunu belirten Erdoğan, devlet kurumlarının yöneticilerinin siyaset yapmaması gerekliliğinin altını çizmişti.

 
Aynı aileyi korona vurdu... Kendi mezarlarını kazdılar!
 
EYT için düğmeye basıldı: İşte masadaki seçenekler
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kamil 25 Şubat 2022 Cuma 20:57

Kim yaparsa yapsın 120 m2 450.000 TL merkeze yakın

Yorumu oyla      2      3  
Er kurt 25 Şubat 2022 Cuma 17:51

Belediyeler yapsın o zaman bir çivi dahi çalmaktan aciz beldiyeler ege bölgesi nde bulunan belediyeler madem devlet şekilsiz yapıyor diyor madem TOKİ yı beğenmiyor dar gelirliye yapısında görelim hadi bekliyor uz.

Yorumu oyla      2      3  
Kazım EMİR 21 Şubat 2022 Pazartesi 10:38

KARABURUN karaburun olalı BÖYLE zulüm görmeyecek

Yorumu oyla      2      3  
21 Şubat 2022 Pazartesi 09:27

tokinin yaptığı evler birşeye benzemiyor. Didim'e de alakasız bu şekilde toplu konut yapmışlardı. dam üstünde saksağan olmuş. villa tarzı müstakil yaşamın olduğu bölgeye apartman diktiler. memleketin çivisini çıkardılar. ondan sonra ülkemizde neden biçimsiz alakasız evler var deniyor.

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... 'Geççek' de nasıl 'geççek'?
Mehmet KARABEL yazdı... 'Geççek' de nasıl 'geççek'?
Resmi Gazete’de yayımlandı! TÜBİTAK yönetimi değişti
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı'na (TÜBİTAK) ...
Taksici cinayetinde gerçek ortaya çıktı!
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde taksicilik yapan ve İzmir'in Dikili ilçesinde, ...
 
Yağışlar geri dönüyor!
Meteorolojinin açıkladığı son verilere İzmir’de geçtiğimiz hafta yaşanan ...
Kur'an kursuna giren hırsız imama saldırdı
Bursa'da, hırsızlık için Kur'an kursuna giren şüpheli, kendisini engellemeye ...
Katliam gibi kazada şoför tutuklandı!
Konya'da 19 Şubat günü İzmir'den yola çıkan tur otobüsünün devrilmesi ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kongo'da: 100 bin aşı getirdim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ...
Jeoloji Mühendisleri Odası’nda yeni dönem
Bugün gerçekleşen Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olağan genel ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kongo Cumhuriyeti'nde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TUR" uçağıyla Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne geldi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva