HABERLER>EKONOMİ
18 Kasım 2022 Cuma - 09:07

TİSK’ten 'dengeli asgari ücret' çağrısı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, aralık ayında yapılacak asgari ücret görüşmeleri öncesinde “dengeli asgari ücret” çağrısında bulundu. Akkol, son üç asgari ücret artışı kararının işçi, işveren ve hükümetin oybirliğiyle üçlü imza ile alındığına dikkat çekerek, “Yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz” dedi.

TİSK’ten  dengeli asgari ücret  çağrısı

Habertürkt'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre; Asgari ücret tespit komisyonu, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti aralık ayında yapacağı toplantılarda belirleyecek. Komisyonda işverenleri temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, hem işçi hem işletmeleri gözetecek “dengeli asgari ücret” çağrısı yaptı.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) düzenlediği İş Güvenliğinin Yıldızları Ödül Töreni’nde konuşan Akkol, son üç asgari ücret artışında işçi, işveren ve hükümet olarak kararın altına üçlü imza attıklarını vurguladı. Üçlü imzanın hem işveren hem işçi hem de hükümet tarafının alınan karara “razı” olduğu anlamına geldiğini kaydeden Akkol, şöyle devam etti:

“Biz yine elimizi taşın altına koyacağız. Yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz. İşçilerimizin, işçi sendikalarımızın, işçi konfederasyonlarının memnun olmadığı, işletmelerimizde huzursuzluğun olduğu bir durumu arzu etmiyoruz. Bununla birlikte işverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da istemiyoruz. Dengeli bir asgari ücret konusunda yine hem işçi konfederasyonlarımızla hem devletimizle çalışmaya gayret göstereceğiz."

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun 6 Aralık’ta genel kurul toplantısı yapılacak. Bu yılki asgari ücret tespit komisyonu toplantılarının, bu tarihten hemen sonra başlaması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da işçi, işveren ve profesyonel yöneticilerin asgari ücret beklentilerini tespit etmek için anket düzenledi. Anket sonuçları, yapılacak ilk toplantıda komisyon üyelerine ve kamuoyuna açıklanacak. Toplam dört toplantının sonucunda yeni asgari ücret belirlenecek.

İŞ GÜVENLİĞİNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM
MESS’in de Başkanı olan Özgür Burak Akkol, rapor yerine icraat odaklı çalışmalar yürüttüklerini, yeni nesil sendikacılık anlayışıyla çalışma hayatına değer katmaya devam ettiklerini söyledi. Akkol, çalışanların iş sağlığını daha fazla korumak ve işletmeleri daha güvenli işyerleri haline getirmek için iş sağlığı ve güvenliğinde dijital dönüşüm uygulaması başlattıklarını anlattı. Bu amaçla yapay zeka uygulamalarını da kullanarak işletmelere yönelik projeler yürüttüklerini kaydeden Akkol, şunları söyledi:

“Mesela bir çalışan baret takılması gereken yere baretsiz girmek istediğinde yapay zeka bunu tespit ediyor ve gerekli uyarıları yapıyor. Maske takılması gereken bir yer var ama çalışan maske takmamış ya da iş sağlığı ve güvenliği kıyafeti giyilmesi gereken yerde bu kıyafet giyilmemiş. Teknoloji yardımıyla bunların önüne geçiliyor ve olası kazalar engelleniyor. Bir işletmenin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki risklerini en iyi orada çalışanlar bilir. Buradan hareketle bir cep telefonu uygulaması ile çalışan kendi çalışma alanındaki riskleri fotoğraf veya video ile yöneticilerine raporlayabiliyor. Riski önlemeye ilişkin tedbirler gecikmeksizin alınabiliyor."

Akkol, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) konusunda farkındalığı artırmak için bu yıl yedincisini düzenledikleri ödül programı sayesinde bugüne kadar bin 200’ün üzerinde proje ve 160 bin çalışana ulaştıklarını anlattı.

39 İŞLETMEYE İŞ GÜVENLİĞİ ÖDÜLÜ
MESS üyesi şirketlerde iş sağlığı ve güvenliğine yönelik geliştirilen projeler arasında başarılı olan ekiplere 7 kategoride 39 ödül verildi. Dijital iş sağlığı ve güvenliği kategorisinde Arçelik, Bütünsel Sağlık ile Hayata Değer Katanlar kategorisinde Beltan Titreşim Elemanları AŞ, Eğitim ve İletişimde Yenilikçiler kategorisinde Copa Isı Sistemleri AŞ, Tesis Trafik ve Sürüş Güvenliğine Odaklananlar kategorisinde BSH Ev Aletleri AŞ, "Davranış Odaklılar” kategorisinde Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ birinci oldu.

Törende, "İSG Özel Ödülü" ve "İSG Elçileri" kategorilerinde ise 24 ayrı işletmeye ödül verildi.

 
Akıl almaz olay... Hayat kurtaran rüya!
 
CHP’li Purçu sokak sanatçılarına dikkat çekti: Açlıktan, sefaletten ölüyorlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZENERJİ’de TİS süreci başlıyor… Madde madde işçilerin talepleri!
İZENERJİ’de çalışan 10 binin üzerinde işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi ...
Merkez Bankası rezervleri yılın en yüksek seviyesinde
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 11 Kasım haftasında ...
İzmir’e gelmekten vazgeçti… Kruvaziyere 'savaş' engeli!
İtalyan Costa Fortuna kruvaziyer gemisinin 2023 yılında İzmir Limanı’na ...
 
Rekolte düştü, gözler Türkiye’ye döndü… Ege’nin zeytini Avrupa’ya!
Türkiye’de en önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olan Aydın ve Akhisar'da, ...
Asgari ücrette zam mesaisi başlıyor
Milyonlarca çalışanın merakla beklediği düzenleme için süreç hızlandı. ...
Gıda Mühendisleri Odası'ndan hayati uyarılar… Sahte içki nasıl anlaşılır?
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, metil alkol ...
 
İzmir'de hasat başladı... Altın değil, dolar değil, çam fıstığı!
Bergama ilçesi Kozak Yaylası'nda çam fıstığı hasat sezonu başladı. Boyu ...
'Gelecek İçin Sürdürülebilirlik' Zirvesi’nde Soyer’den mesaj: Gençlerin umutlarına kol kanat germeliyiz
Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) tarafından düzenlenen “Gelecek İçin ...
Bakan Yanık duyurdu: Ödemeler başladı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva