HABERLER>GÜNCEL
14 Mayıs 2021 Cuma - 14:46

Tire Ziraat Odası'ndan çöp tesisi yorumu: Tam bir çevre katliamı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tire’de yapacağı çöp tesisi projesiyle ilgili konuşan Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, “Tire’nin Ödemiş’in, Bayındır’ın, Beydağ’ın, Kiraz’ın, Torbalı’nın ve Selçuk’un bütün çöpleri bu bölgeye taşınacak. Düşünün 580 bine yakın insanın çöpünün kamyonlarla, tırlarla hareket halinde hepsinin Tire’ye geldiğini düşünün. Bu bana göre tam bir çevre katliamıdır" dedi.

Tire Ziraat Odası ndan çöp tesisi yorumu: Tam bir çevre katliamı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tire’ye bağlı Karateke Köyü’nde bulunan 280 bin 436 metrekare alana Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yapımı için ÇED başvurusu yaptı. Söz konusu araziye giden Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, projeye tepki gösterdi.

İBİŞOĞLU: KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ
Projenin iptal edilmesi için gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, kurulacak olan katı atık tesisinin bu bölgede tarım ve hayvancılık faaliyetlerine büyük zararlar vereceğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi’nin normalde çiftçilere ve üreticilere büyük destekler sağladığını hatırlatan İbişoğlu, Karateke Köyü’nde yapılmak istenenin İzmir Büyükşehir Belediyesi anlayışına tezat oluşturduğunu söyledi. İbişoğlu açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü:

“Biz bu haberi dün aldık. Haberi bize ulaştıran kişi de arkadaşımız dostumuz olan çevreci bir avukattır. İzmir Büyükşehir Belediyesi 783 bin dekarlık mera alanında Çöp Entegre Tesisi kurulmasıyla ilgili ÇED sürecini başlatmış. Burada benim aklımın almadığı konu şu; Yıllardır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu çiftçiliği geliştirme noktasında küçük çiftçilere, kooperatiflere ve ziraat odalarına destek sağladı. Aziz Başkan’dan sonra Tunç Başkan göreve geldi. Aynı projeler daha da büyütülerek devam ediyor. Hatta köylerimizde küçükbaş hayvancılığı geliştirmek ve meralarımızın eski haline döndürülmesi, küçükbaş hayvanların bu meralarda otlatılması için köylerimizde üreticilerimize koyun dağıtımı yapılıyor. Bu meraların geliştirilmesi projesiyle merada çöp tesisin yapılması tam bir zıt anlam oluşturuyor. Bu bölgede yaklaşık 2 bin 500 tane küçükbaş hayvanımız, yaklaşık 20 bine yakın büyükbaş hayvanımız var. Civar köylerde 35 bin dekar alanda tarımsal üretim yapılıyor.  Burada olay sadece üretim değil, sadece burada çöp tesisinin yapılması değil. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi var, Ödemiş Belediyesi var, bir de özel bir firma var. Üçlü bir anlaşmayla bu projeye müracaat yapılıyor. Burada Tire’nin Ödemiş’in, Bayındır’ın, Beydağ’ın, Kiraz’ın, Torbalı’nın ve Selçuk’un bütün çöpleri bu bölgeye taşınacak. Düşünün 580 bine yakın insanın çöpünün kamyonlarla, tırlarla hareket halinde hepsinin Tire’ye geldiğini düşünün. Yolların durumunu düşünün. Şehrin içinden geçecek olan çöp kamyonlarının bu çevreye, insanlarımıza, topluma vereceği zararı düşünün.

Bu bana göre tam bir çevre katliamıdır. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımızın tarıma verdiği desteklere bağlı olarak bu projenin burada yapılmayacağını, yaptırmayacağını düşünüyorum. Buradaki bu projenin yapılması durumunda büyük bir çevre katliamı olacak. Üretimin zayıflaması, hatta yeraltı sularımızı etkilemesi söz konusu. Bu projenin çevreyi etkileyeceğini, doğada yaşayan hayvanları, kuş türlerini, arıları etkileyeceğini düşünüyorum. Tire çiftçisi adına bu projenin buradan kaldırılması adına her türlü girişimi yapacağız. Bununla ilgili açılacak olan davalara da Tire Ziraat Odası olarak kayıtsız kalmayacağız.” (Haber Tire)

 
CHP'li Serter’den çiftçiler günü mesajı
 
Almanya'da rekor: 1 gün 1 milyon 353 bin 453 aşılama!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 15 Mayıs 2021 Cumartesi 11:49

Nereye yapılsın o zaman ? Yer önerisi var mı? Herhalde önerisi herkes kendi çöpünü çukur kazıp gömmesi olacak.

Yorumu oyla      2      3  
ksk li 14 Mayıs 2021 Cuma 20:39

Aliağadaki gemi için neden 2 kelime konuşmadınız?

Yorumu oyla      5      3  
İstemezük 14 Mayıs 2021 Cuma 18:56

Bence de yapılmasın. Ne gerek var çöp tesisine.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TMMOB'dan yöneticilere İzmir için 'asbest' çağrısı
"Deprem Sonrası Kentsel Dönüşümde Asbest Tehlikesi" adlı toplantıda konuşan ...
7 bin yıllık tarih İzmir'de sergilenecek!
Gökyüzüne yönelmiş bakışları ile 7 bin yıl öncesi insanının hayal gücünü ...
İnciraltı planlamalarında sona gelindi… 'İzmir'i zirveye taşıyacağına inanıyoruz'
Planlama süreci devam eden İnciraltı'nda son durumu değerlendiren İnciraltı ...
 
Seyyar satıcılar isyanda: Bize bayram yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 275 seyyar satıcıya 1000’er TL’den toplamda ...
İşte Türkiye'nin normalleşme planı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ...
Bekçiler kelepçeleyip darp etti: Soruşturma başlatıldı!
İstanbul Fatih'te yere yatırdıkları bir kişiyi döven, kaçan kişileri yakalamak ...
 
Kemal ANADOL yazdı... İhtiyar bir genç kuşak!
Kemal ANADOL yazdı... İhtiyar bir genç kuşak!
Üniversitede 80 bin liralık mobbing davası!
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi eski ...
Babası uyurken evi ateşe verdi!
İzmir'in Buca ilçesinde, babasıyla birlikte oturan Murat G. iddiaya göre ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva