HABERLER>GÜNCEL
19 Ağustos 2020 Çarşamba - 16:17

Ticaret Bakanlığı'nın ilk "Kriminal Laboratuvarı" hizmete hazır

Gümrük Muhafaza ekipleri ve diğer kolluk birimlerinin hizmetine sunulmak üzere Ticaret Bakanlığı'nın ilk tam teşekküllü ve modern "Kriminal Laboratuvarı" Ankara'da faaliyete başladı.

Ticaret Bakanlığı nın ilk  Kriminal Laboratuvarı  hizmete hazır

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gümrük Muhafaza ekipleri ve diğer kolluk birimlerinin hizmetine sunulmak üzere bakanlığın ilk tam teşekküllü ve modern "Kriminal Laboratuvarı"nın Ankara'da faaliyete başladığını bildirdi.

Pekcan, yaptığı yazılı açıklamada, Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza birimleri tarafından her gün gümrük kapılarında, limanlarda ve havalimanlarında, başta uyuşturucu maddeler olmak üzere çok farklı türde kaçak eşya yakalamalarının gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Yasa dışı bu girişimlerle daha etkin mücadele edebilmek için gerekli tüm imkanları sağladıklarını belirten Pekcan, "Bir yandan suçu önlemeye yönelik teknolojik yatırımlarımıza devam ederken, diğer yandan da suça konu eşya ve delillerin tespiti ve analizi noktasında kurumsal kapasitemizi geliştiriyoruz. Bu kapsamda, Bakanlığımız Gümrük Muhafaza ekipleri ve diğer kolluk birimlerinin hizmetine sunulmak üzere ilk tam teşekküllü ve modern Kriminal Laboratuvarımız faaliyete başladı." ifadelerini kullandı.

Laboratuvarın önemine dikkati çeken Pekcan, şunları kaydetti:

"Hizmete giren laboratuvarımız sayesinde ele geçirdiğimiz eşyaların tespiti ve tahlili daha hızlı gerçekleştirilirken, suç eşyası ve diğer kanıt oluşturabilecek unsurların analizi sağlanarak soruşturma süreçlerimizin etkinliği artırılacak. Dünya örnekleriyle rekabet edebilir düzeydeki son teknoloji cihaz ve ekipmanlarla donatılan laboratuvarımız suç ve suç delillerinin incelenmesinde ve çözümlenmesinde önemli rol oynayacak. Laboratuvarda ilk etapta yakalanan uyuşturucu ve uyuşturucu madde olduğundan şüphelenilenlerin tespiti ve tahlili hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek."

Pekcan, daha sonra parmak izi ve diğer izler, balistik, patlayıcı maddeler, moleküler genetik incelemeler gibi bölümlerin de hizmete gireceği bilgisini verdi.

Suçla mücadelede önemli rol oynayacak
Ticaret Bakanlığının Gümrükler Muhafaza Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü, Ankara Lojistik Üssü'ndeki 156 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteriyor. Söz konusu laboratuvar, Narkotik ve Psikotrop Maddeler İnceleme, Parmak İzi ve Diğer İzler İnceleme, El Yazısı, İmza ve Doküman İnceleme, Bilişim, Ses, Görüntü ve Data İncelemeleri, Moleküler Genetik İncelemeler, Balistik İncelemeler, Patlayıcı Maddeler İnceleme bölümlerinden oluşuyor.

Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü, uzman personeli ve son teknoloji cihaz ve ekipmanlarıyla narkotik ve psikotrop maddelerin türleri ve miktarlarının tespiti ve inceleme konusu delile ilişkin adli makamlarca talep edilen uzmanlık analiz raporu düzenlenmesinde, suçla mücadelede önemli bir işlevi yerine getirecek. Dünyada gümrük alanında ihtisaslaşmış kriminal laboratuvarlar işlevsellik açısından her geçen gün önem kazanıyor. Ticaret Bakanlığına bağlı Kriminal Laboratuvarında da Alman Gümrük Kriminal İdaresi, ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza laboratuvarları gibi önde gelen kuruluşların uyuşturucu madde analizlerinde istifade ettiği metodlar ve ekipmanlar kullanılıyor.

Olay yerlerinden elde edilen delilleri inceleyerek bilirkişi raporu tanzim etmekle görevli Gümrükler Muhafaza Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü, suç ve suç delillerinin incelenmesini ve çözümlenmesini sağlamak suretiyle tüm kolluk birimlerinin, Cumhuriyet savcılıklarının ve mahkemelerin hizmetinde olacak. 

 
Denizli'de sokak düğünleri yasaklandı!
 
Netanyahu: Başka Arap ülkeleri de bizimle normalleşme anlaşması yapacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Belediye Başkanı trafik kazası geçirdi
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in, bir toplantıya ...
Köylüler baz istasyonundan rahatsız
Bolu merkeze bağlı Pirahmetler köyüne baz istasyonu kurulmasına köylüler ...
Karantinada olması gerekirken düğüne giden aile hakkında işlem
Samsun'da koronavirüs tedbirleri kapsamında bulaş riskini önlemek için ...
 
İzmir'de kaçak sigara operasyonu: 40 milyon 980 bin dal yakalandı
İzmir'in Tire ilçesindeki bir fabrikada, 40 milyon 980 bin dal kaçak sigara ...
Büyük tepki gösterilen olayda mahkemeden karar!
Batman'da uzman çavuş Musa Orhan’ın 17 yaşındaki bir genç kıza cinsel ...
Annesinin korona testi pozitif: Başkan Özçınar karantinada!
Annesi Şerife Özçınar'ın korona testinin pozitif çıkmasının ardından kendini ...
 
Eğitimde hedef 21 Eylül: Seyreltme olabilir
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalarda ...
Anne ve oğlu koronavirüsten yaşamını yitirdi
Osmaniye’de koronavirüs tedavisi gören Sıdıka Arslan ile oğlu Timur Arslan ...
Menderes'te iki kurum arasında şaşırtan diyalog: Kaymakamlık araç istedi, belediye 'yok' dedi!
Menderes Kaymakamlığı'ndan filyasyon ekibinin kullanımına verilmek üzere ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Dön evine bitsin bu çile' demek yeter mi?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Uzlaşma, akıl ve kızıl düve üzerine!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva