HABERLER>SEÇİM 2015
23 Şubat 2015 Pazartesi - 12:34

Tercan’dan iddialı başlangıç: Turist sayısı 5 milyon olmazsa…

AK Parti İzmir’den milletvekili olmak için yola çıkan Dursun Bülent Tercan yerel iktidara turizm üzerinden yüklendi. “CHP turizmi bilmiyor” diyen Tercan turist sayısıyla ilgili ise iddialı konuştu. Tercan, “Şu an İzmir’e hava yoluyla gelen turist 1 milyon civarı. Seçmene taahhüdümdür; havayoluyla 5 milyon turist gelecek. Eğer milletvekilliğim sonunda 4 milyon daha gelmezse siyasete veda edeceğim” dedi.

Tercan’dan iddialı başlangıç: Turist sayısı 5 milyon olmazsa…

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ -  AK Parti İzmir’de genel seçimler öncesi aday adayı patlaması yaşanırken önemli isimler bir bir Meclis yolu tercihi ilan ediyor.

 İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Üyesi, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK)  Başkanvekili, Destinasyon İzmir Başkanı Dursun Bülent Tercan da İzmir 1’inci bölgeden aday adaylığını başvurusunun ardından il binasında yaptığı basın açıklamasıyla ilan etti. 

Toplantıda Tercan’ı Çeşme İlçe Teşkilatından gelen partilileri yalnız bırakmadı.


 
GENÇLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRMESİNLER
Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na rahmet dileyerek sözlerine başlayan Tercan,  “Niye aday olduk?  İşte bu vefatlardan dolayı aday olduk. Gençleri birbirine düşürmemek lazım... Düşürenler utansın” dedi. 
 
CHP TURİZMİ BİLMİYOR
Tercan geçmişinden kısaca bahsederken İzmir turizmi üzerinden yerel yönetimlere de yüklendi.  Tercan, “Sözde değil özde orijinal İzmirliyim. Çeşme’de belediye meclis üyeliği de yaptım. Esnaf ve sanatkarların değerini de iyi bilirim. Vekil olursam esnafları da temsil edeceğim. Aday adaylarının seçmenlere somut umutlar ve somut taahhütler vermesi lazım. Türkiye son 12 yılda turizm rekorları kırıyor. İzmir’in bundan yüzde 10 pay alıyordu. Maalesef Bugün yüzde 4 pay alıyor. Yani CHP’nin elinde İzmir turizmi tamamıyla iflas etti ve çöktü. CHP turizmi bilmiyor. İlgilenmiyor. Balçova Agamemnon Kaplıcalarında Romalı askerler tedavi görüyordu. Balçovalı Belediye Başkanı orayı oteller diyarı yapmak yerine AVM diyarı yapmış. Bu bir utanç kaynağıdır. Çeşme Ilıca’daki termal suların üstüne yine dev bir betonarme yığın olan AVM yapmışlar. Bu büyük bir hatadır. Turizmi bilmemektir. Seçildiğin yerle ilgilenmemektir. Bunlar yaşadığın şehirden çok uzak ve kopuk olmayı ifade ediyor” ifadelerini kullandı.


 
HAVAYOLUYLA 5 MİLYON TURİST GELECEK
Seçildiği taktirde yapacaklarını anlatan Tercan, turist sayısıyla ilgili iddialı konuştu. Tercan,  “biz heybemiz dolu geldik. Biz İzmir’e gelen turist sayısını çoğaltmak için çalışacağız.  Şu an İzmir’e hava yoluyla gelen turist 1 milyon civarı. Seçmene taahhüdümdür;  havayoluyla 5 milyon turist gelecek. Eğer milletvekilliğim sonunda 4 milyon daha gelmezse siyasete veda edeceğim. İkinci dönemde de hedefimiz 10 milyondur. Sayı artınca ne olacak? İzmirli gençler, kadınlar iş bulacak. Esnaflar para kazanacak. Döviz gelecek. Refah artacak” şeklinde konuştu. 
 
TURİZMİ KALESİ YAPACAĞIM
Siyasi partilerin İzmir’i kalesi olarak görmesine ilişkin konuşan Tercan, “İzmir şu partinin bu partinin kalesi diyorlar, bu söylemleri bırakasınlar. İzmir hangi sektörün kalesi olacak? Ben turizmin kalesi yapacağım. İzmirliyim ve her kesimden destek alacağıma inanıyorum. İzmir’in AK Parti’nin başarısıyla kucaklaşmaya susamışlığı var. Köprüleri iyi kuramamışız bundan sonra kuracağımıza inanıyorum. İzmir’in aynasıyım. İzmir’e has bir milletvekili aday adayıyım” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de genelge bombası: İzmir'de kimler aday olamayacak?
AK Parti Genel Merkezi'nin son genelgesi, meclis üyeliği koltuklarını ...
Ahmet Uğur Baran: 13 milyon engelliyi temsil edeceğim
AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Ahmet Uğur Baran yaptığı açıklamada ...
Bayır sahada tam gaz: Muhtarlarla buluştu
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Tacettin Bayır, Karabağlar ...
 
CHP'li Yüksel Demirsoy vekillik için yola çıktı
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 26 senedir aktif siyaset yapan ve partisinin ...
Engin 'resmi startı' Ankara'dan verdi!
Saha çalışmalarına yaklaşık iki aydır devam eden CHP İzmir ikinci bölge ...
Gazetecilerin başkanından miting gibi adaylık açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığında düzenlediği toplantıyla ...
 
AK Parti’de Uğur Türkan da aday adaylığını açıkladı
Uğur Türkan, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla ...
Levent Koç da AK Parti'den yola çıktı
AK Parti İzmir’de 7 Haziran’da gerçekleşecek genel seçim öncesi adaylık ...
AK Gençlerin 'ağabeyi' vekillik için yola çıktı
AK Parti İzmir’de 7 Haziran seçimleri için dosyalar teslim edildi. AK ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva