HABERLER>SEÇİM 2015
22 Şubat 2015 Pazar - 17:33

Gazetecilerin başkanından miting gibi adaylık açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığında düzenlediği toplantıyla İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adaylığını resmen açıklayan Atila Sertel, CHP'nin iktidar olacağını belirtti, hedefini yineledi: “Yolsuzlukların, hırsızlıkların hesabını sormak için CHP mutlaka iktidar olacaktır. Hedefim CHP iktidarında Basından Sorumlu Devlet Bakanlığı.”

Gazetecilerin başkanından miting gibi adaylık açıklaması

İZMİR - Kısa bir süre önce Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ndeki başkanlık görev ve yetkilerini devreden Atila Sertel, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda ve ardından CHP Bornova İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği toplantılarla adaylığını açıkladı. Sertel'in adaylık açıklaması yoğun kalabalık nedeniyle mini bir mitinge dönüştü. Adaylık açıklaması için eşi Ziynet, oğulları Özmen, Özgür ve gelini Özden Sertel ile birlikte gelen Sertel'i parti binasında yoğun bir kalabalık karşıladı. Çok sayıda partilinin katıldığı adaylık açıklamasına TGF Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, İGC Başkan Vekili Misket Dikmen, TGF Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, TGF Genel Sekreteri Merih Ak, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, İGC yönetim kurulu üyeleri, CHP Çiğli ve Menemen İlçe Başkanları, gazeteci meslektaşları ve çok sayıda dostu katıldı. Bornova'daki toplantıya usta gazeteci Uğur Dündar da katılarak, Sertel'e destek verdiğini ifade etti.



“20 YILDIR BEKLENİYORDU”
CHP İl Başkanlığı'ndaki toplantıda konuşan Atila Sertel, CHP tabanının 20 yıldır ön seçim beklediğini belirterek, “26 yıldır bu partinin üyesiyim, neferiyim. Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlıklarına iki dönemdir seçilirken siyasi kimliğimi hiç kimseden gizlemedim. Sandıklar konuldu ve her iki onurlu göreve de üyelerin desteğiyle seçildim. 20 yıldır ön seçimi ve parti içi demokrasiyi bekliyorduk. Şimdi ortaya yine sandıklar konulacak ve ben kendimi sizlere emanet ediyorum. Ben üyeye çok güveniyorum. Üye çok temiz ve duru bir kaynak. Kimki üyeyi kandırılan, rakı masalarında oyu alınan kimki üyeyi anahtar listelerle dolandırılan gibi görüyorsa o kişi üyesine saygısızlık ediyordur. Üyesini sevmiyordur. Bunu bizim partimizin içerisinde yapan yok. Ben üyemize saygı duyuyorum ve vereceği karara sonuna kadar saygı duyuyorum. Ön seçimden çıkamasam bile rütbesiz bir er olarak sonuna kadar demokrasi için mücadelemi sürdüreceğime söz veriyorum” diye konuştu.

“HESAP SORMALIYIZ”
7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin çok çok önemli olduğunu vurgulayan Atila Sertel, genel seçimlerde CHP'nin iktidar olacağını, yolsuzlukların, hırsızlıkların, öldürülen gençlerin hesabını soracağını söyledi. Sertel, şöyle dedi: “7 Haziran bu ülke için bir dönüm noktasıdır. Ali İsmail'leri, Ethem Sarısülük'leri, Abdullah Cömert'leri, Berkin Elvan'ları öldürenlerden mutlaka hesap sormak zorundayız. Gazetecileri, aydınları, askerleri cezaevine atarak onlara zulüm edenlerden hesap soracağız. Daha iki gün önce öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katili de bu iktidardır. CHP-MHP-HDP iç güvenlik paketine karşı mücadele veriyor. Burada yapılan bir provakasyondur. 'Siz mi iç güvenlik tasarısına karşı çıkıyorsunuz, alın size bir cenaze' dedirtmiştir. Bunun altında yatan AKP iktidarıdır. Çocuklarımızı birbirine kırdırtmak, orada oluşan demokratik mücadeleyi boğmak istemekte. Fırat'ımızın da hesabını soracağız. Bu dönemde aday olmak da, milletvekili olmak da cesaret ister ve zor. Ama korkmayacağız, yılmayacağız, susmayacağız. Nasılki Silivri zindanlarını hiçbir dokunulmazlık zırhımız olmadan hep birlikte yıktıysak, şimdi de hep birlikte AKP iktidarını yıkacağız. Yoksulluğu yenmeliyiz, yoksulları satın almak için onlara bir takım maddi çıkarlar sağlayıp sonra da onların oylarını alan iktidarın gerçekten yoksulların yanında olmadığını iyi anlatmalıyız. Bunlar geldiklerinde 300 bin yeşil kartlı vardı. Şuanda yeşil kartlı sayısı 11 milyon. 11 milyon insanı devlete muhtaç hale getirdiler ve bununla övünüyorlar. Şimdi diyorlarki CHP iktidar olursa yeşil kartı iptal edecek. Yalan söylüyorlar. Çünkü yoksulların yanında solcular ve sosyal demokartlar vardır.”



DÜNDAR: ADAM GİBİ ADAM
Atila Sertel'in CHP Bornova İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıya katılan Uğur Dündar da Sertel'i çıktığı bu yolda desteklediğini ifade ederek, “Bu seçim çok kritik bir seçim. Bu dönem; namusluların da namussuzlar kadar cesur olması gereken bir dönem. Bu cadı avına, korku imparatorluğuna İzmir son verecek. Bu süreç İzmir'in aydınlığa bayrak açmasıyla, karanlığı yıkmasıyla son bulacak. İşte bu süreçte tıpkı Atila Sertel gibi tertemiz, pırıl pırıl, alnı açık ve yürekli insanlara daha çok ihtiyacımız var. Adam gibi adamlara ihtiyacımız var. Meslektaşım Atila Sertel işte böyle adam gibi adam. Onu siz İzmirlilere emanet ediyorum” diye konuştu.

TAZİYE ZİYARETİ
Atila Sertel, CHP Bornova İlçe Başkanlığındaki konuşmasının ardından usta gazeteci Uğur Dündar ve beraberindekilerle birlikte Ege Üniversitesi'nde öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Bornova Meydanı'nda kurulan Taziye çadırını ziyaret etti. Burada MHP'li yöneteciler ve Fırat Çakıroğlu'nun akrabalarıyla biraraya gelen Sertel başsağlığı dileklerini iletti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Şubat 2015 Pazartesi 12:40

Atilla Sertel'in İzmir'e faydalı olacağını düşünüyorum.Umarım hayırlı olur.

Yorumu oyla      19      6  
Aydın SEZGİN 23 Şubat 2015 Pazartesi 09:58

Sn: Sertel, Söyleminizle ve yüreğinizle halka yeniden umut aşılıyorsunuz. Ülkemizin sizin gibi dürüst, birleştirici ve halkcı insanlara her zamankinden daha fazla ihtiyacı var, bu yolda başarılı olacağınızdan eminim, yolunuz açık olsun.

Yorumu oyla      25      40  
Özdemir 23 Şubat 2015 Pazartesi 01:03

Sn.Sertel,uygun bir sıradan aday gösterildiğiniz takdirde milletvekilliğiniz kesin gibi, ama Chp'nin iktidara geleceği hayalinden bir an önce vazgeçin.

Yorumu oyla      37      15  
VAROL ZENGİNOBUZ 22 Şubat 2015 Pazar 22:38

Şans sizinle, gönlünüz de sevgiyle olsun. Sizin başaracağınıza eminim, çünkü bu sizin içinizde var. Bol şanslar dilerim. Bir milletin büyüklüğü, nüfusunun çokluğu ile değil, akıllı ve fazilet sahibi adamlarının sayısı ile belli olur.

Yorumu oyla      27      32  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’de Uğur Türkan da aday adaylığını açıkladı
Uğur Türkan, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla ...
Levent Koç da AK Parti'den yola çıktı
AK Parti İzmir’de 7 Haziran’da gerçekleşecek genel seçim öncesi adaylık ...
AK Gençlerin 'ağabeyi' vekillik için yola çıktı
AK Parti İzmir’de 7 Haziran seçimleri için dosyalar teslim edildi. AK ...
 
Menemen’de Ali Kemal Elitaş’a sevgi seli
Ali Kemal Elitaş Menemen ziyaretlerine devam etti. Ön çeçim ve sonrasında ...
AK Parti İzmir’de aday yağmuru: 26 koltuğa…
Milletvekilliği aday adaylığı sürecini tamamlayan AK Parti’de İzmir’den ...
Flaş! CHP’de başvuru süresi uzatıldı
CHP’de milletvekili aday adaylığı başvuru süresi uzatıldı.
 
Orak vekillik için AK Parti’den yola çıktı
İzmirli İşadamı Abdullah Orak, AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adaylığı ...
AK Parti’de Çinkılıç vekillik için yola çıktı
AK Parti İzmir’de 7 Haziran’da gerçekleşecek genel seçim öncesi adaylık ...
Türkan ‘Yeni Türkiye’ mottosuyla yola çıktı!
Uğur Türkan, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva