HABERLER>EKONOMİ
25 Ekim 2022 Salı - 17:01

Teknoloji Buluşmaları İzmir'de yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği himayesinde, Eticaret Merkezi AŞ ve Teknolojide Kadın Derneği tarafından İzmir'de "Türkiye Teknoloji Buluşmaları" düzenlendi.

Teknoloji Buluşmaları İzmir de yapıldı

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki etkinliğin açılışında, dünyanın çok büyük bir hızla değiştiğini, bu değişimin temel dinamiğinin teknoloji alanında yaşanan gelişmeler olduğunu belirtti.

Yaşanan değişimin ekonomide de etki gösterdiğini ifade eden Kestelli, piyasa değeri açısından dünyanın en büyük 10 şirketinden 7'sinin, marka değeri açısından da en büyük 5 şirketinden 4'ünün teknoloji şirketi olduğuna dikkati çekti.

Borsa olarak geleneksel üretim yöntemlerinin en yoğun olduğu ve değişimin de en yavaş yaşandığı tarım sektöründe faaliyet gösterdiklerini söyleyen Kestelli, şöyle devam etti:

"Tüm dünyada bilişim teknolojilerinin tarım sektörüne entegrasyonunda önemli bir ivme yaşandığı bir gerçek. Otonom tarım makinelerinden görüntü işlemeye, hastalık tespitinden çiftlik yönetim sistemlerine teknoloji tarımın her alanına hızla yayılıyor. Doğru bir şekilde entegre edildiğinde teknolojinin tarım sektörünün ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliğine büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Bu amaçla ülkemiz tarımına uygun teknolojilerin geliştirilmesine imkan sağlayacak İzmir Tarım Teknoloji Merkezinin kurulması, üzerinde yoğun olarak çalıştığımız en önemli projemiz. Bu projeyle birlikte İzmir'i bölgesel, ulusal ve uluslararası bağlamda tarım teknolojileri ve girişimlerinin çekim merkezi ve tarım teknolojilerinin AR-GE üssü yapmayı hedefliyoruz. Merkezin sadece yeni nesil üretim teknolojilerinin boy verdiği bir start-up merkezi olmasını değil, deneyim paylaşımından yeni finansal varlıklara uzanan değerli bir ekosistem yaratmasını amaçlıyoruz."

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler de yeni teknolojilerin kullanımında inovatif iş birliklerini geliştirebilen şirket ve sektörlerin avantajlı olacağını dile getirdi.

Teknolojik ve dijital dönüşümün ekonomik kalkınmanın kaldıracı olarak görülmesi gerektiğini belirten Kızılgüneşler, "Teknolojik ve dijital dönüşüm, diğer sanayi devrimlerinden farklı olarak her ülkeye kendi alan uzmanlıklarına, avantaj ve dezavantajlarına uygun bir uygulama alanı yaratma fırsatı sunuyor. Ülkelerin dijital dönüşümde kendi özgün reçetesini yazacağı bir durumda, Türkiye'nin de kendi rekabet koşullarını ve alan uzmanlığını teknolojik inovasyon ve dijital dönüşümle birleştirmesinin özgün yollarını araması gerekliliği ortaya çıkıyor. Böyle bir çerçeve, Türkiye'yi dijital dönüşüm ekonomisinin tüketicisine değil üreticisine dönüştürebilir." dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hakan Ürün de 2023'te dünya genelinde e-ticaret hacminin 6,5 trilyon dolara çıkacağının, 2024 yılına gelindiğinde de dünyada toplam ticaretin yüzde 22'sinin e-ticaret üzerinden gerçekleşeceğinin öngörüldüğüne dikkati çekti.

Açılış konuşmalarının ardından "dijital işler" temasıyla yapılan ve 83. kez düzenlenen Türkiye Teknoloji Buluşmaları'nda "e-ticaret & e-ihracat" , "dijitalleşme", "metaverse", "NFT", "blockchain" gibi konularda panel ve sunumlar gerçekleştirildi.

 
PFDK kararlarını açıkladı: Ceza yağdı...
 
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma'ya büyük destek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan açıkladı: Çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Türkşeker aracılığıyla 452 milyon liralık ...
Dijital Türk lirası için test aşamasına gelindi
Merkez Bankası Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme Projesi ikinci ...
Resmi Gazete'de yayımlandı... Sitrik ithalatına düzenleme
Ticaret Bakanlığı tarafından sitrik asit ithalatında gözetim uygulanmasına ...
 
Resmi Gazete'de yayınlandı KDV iadelerinde kolaylık!
Temel gıda maddelerinde daha önce yılı içinde mahsuben, ertesi yıl nakden ...
Bakanlık açıkladı: 2,8 milyon başvuru yapıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı, 2009'da faaliyete geçen ALO 174 Gıda Hattı'na ...
Bakanlık harekete geçti! 1 Kasım'da başlıyor
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Uslu, 1 Kasım'dan itibaren ...
 
Eşi vefat eden kadınlara konut desteği
Eşi vefat etmiş kadınlara 300 bin TL konut desteği verilecek. 607 milyon ...
Birlik verileri açıkladı… İzmir’e yabancı sermaye akını!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin açıkladığı verilere göre Ocak ve ...
Emekliler özel bankaların promosyon yarışından memnun
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Ergün, "Özel bankaların ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva