HABERLER>GÜNCEL
26 Haziran 2012 Salı - 12:27

Tecavüz savunması: Misafirim zannettim

Ege Üniversitesi'nde çalışan iki çocuk babası 36 yaşındaki C.Y., üniversite öğrencisi P.Y. yolda saldırıp, tecavüz etmek istediği iddiasıyla tutuklandı. Yılmaz tutuklanmadan önce kendini, “Misafirim zannetim, korkup saldırdı. Asıl ben şikayetçi olacaktım” diye savundu.

Tecavüz savunması: Misafirim zannettim

İZMİR - Olay, Bornava İlçesi'nde meydana geldi. Bir yıl önce eşinden ayrılan Ege Üniversitesi'nde çalışan, C.Y., Antalya'dan kendisine misafir olarak gelecek S.K. aracıyla almak için garaja doğru hareket etti.

Bu sırada misafirinin servisle geleceğin düşünen ve yolda elinde valizle, kendisine göre sırtı dönük yürüyen üniversite öğrencisi 24 yaşındaki P.Y., misafiri zannedip, yanına gitti. İddiaya göre, C.Y., genç kızı yere düşürüp, iç çamaşırını yırttı. Genç kız, kendisine cinsel saldırıda bulunan kişiyle bir yandan boğuşurken, bir yandan da bağırıp çevredekilerden yardım istedi. Genç kızın bağırması üzerine panikleyen saldırgan, C.Y., kaçmamaya başladı. Polis ve vatandaşlar tarafından kovalamaca sonucu yakalanan zanlı gözaltına alındı. Ekipler, mağdurenin yırtılan iç çamaşırının parçasını da olay yerine yakın yerde buldu.

MİSAFİRİM ZANNETİM
Üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen C.Y., ifadesinde, “Antalya'dan davet ettiğim S.K'yı almak için garaja doğru yola çıktım. Servisle de gelebileceğini düşünüp, yolda elinde valizle, sırtı dönük olarak giden ismini karakolda öğrendiğim benim beklediğim misafire benzeyen P.Y., seslendim. Duymayınca yanına yaklaştım, bayan arkasına dönüpp beni görünce panikledi. Birden bağırmaya başladı. Bayan bağırınca bende korktum. Bana tokat attı ve gözlüğümü kırdı. Aramızda çok kısa süreli bir boğuşma oldu. Ben gelecek bayan misafirim olmadığını anlayınca yanından ayrıldım. Çalışır durumdaki aracıma binip, oradan uzaklaştım. Ben zaten karakola gidip bayanın bana saldırmasından dolayı şikayetçi olacaktım. Ancak kendisi asılsız iddialarda bulunup, tacizde bulunduğumu iddia etmiş. Bana gelecek olan misafirimle daha önce yüz yüze gelmemiştim. Bir karışıklık yaşandı. Ben devlet memuruyum. Eşimden bir yıl önce ayrıldım. Psikolojik sorunlarım var. Çalışmış olduğum hastanede depresif rahatsızlık nedeni ile tedavi görmekteyim. Misafir bayan şu an evimde… Bana iftira atılmakta” dedi.


Poliste ifade verirken, zaman zaman ağlayan ve olay nedeniyle vücudunda yaralar oluşan P.Y., “Antalya'dan Bir arkadaşımın yanına misafir olarak İzmir'e geldim. Servis ile meydanda indim. Yolda yürürken, arkamdan birinin geldiğini farkettim. Bu kişi benim üzerime yürüyüp, beni yere düşürdü. Aniden üzerimde bulunan elbisenin altından elini sokarak cinsel organımı elledi. İç çamaşırımı yırttı. Bağırıp yardım istedim. Aramızda itişme ve boğuşma yaşandı. Gözlüğünü alıp kırdım. Kaçmak istedi. Kolundan tutup buna engel olmak istedim. Ancak kurtulup kaçtı. Vatandaş ile polis koşturup yakaladı. Ben kendisini tanımıyorum. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

MAHKEME ‘TECAVÜZ’ DEDİ

İşlemlerin tamamlanmasının ardından, adliyeye sevk edilen zanlı C.Y., savcılıkta ve hakim huzurunda da üzerine atılı suçlamaları yine kabul etmedi.

Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi hakimi, mağdurenin ve sanığın vücutlarında boğuşma nedeni ile yaralar oluştuğunu, yırtılan iç çamaşır parçasının bulunduğunu, bu nedenle şüphelinin ifadelerine hiç bir şekilde itibar etme olanağı bulunmadığını belirti.

Hakim, mağdurenin şüpheliyi tanımadığını, olayda şüphelinin gözlüğünün kırıldığını, basit bir çekişme halinde olay yerinde mağdurenin iç çamaşırının bulunmasının düşünülemeyeceğini bildirdi. Bu yönü ile şüphelinin ifadelerine hiç bir şekilde itibar etme olanağı bulunmadığını ifade ederek şüphelinin ‘tanıdığı biri dahi olsa sokakta ulu-orta iç çamaşırını yırtması söz konusu olamaz’ yargısına vardı.

Bu olgular birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin nitelikli cinsel saldırı suçundan elyhine kuvvetli suç şüphesinin olgularından dolayı tutuklanmasına karar verildi. Sanık elleri kelepçeli olarak polis tarafından cezaevine götürüldü. (Bahri Karataş/DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'da yine bomba alarmı
İstanbul polisi, bomba uzmanı ekiplerin de katılımıyla Bahçelievler Ömür ...
Araştırma gemisi enkaz bölgesinde…
Türk Deniz Kuvvetleri'nin deniz araştırma gemisi düşürülen uçağın enkazının ...
Yıldız FM festivaline on binler katıldı
Yıldız FM her yıl geleneksel olarak düzenlediği festivalinin 12.sini Pazar ...
 
İzmir’de hayalet köy: Nüfus 2!
İzmir'in Menemen ilçesine bağlı Turgutlar köyü, 2 kişilik nüfusuyla görenleri ...
Askerler çöp dökerken patlama: 3 yaralı
Trabzon’da Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı yakınında askerlerin çöp döktüğü ...
İzmir’de vahim tablo: Fahri müfettiş de böyle yaparsa…
Trafik polisinin olmadığı bölgelerde hatalı araç kullanan sürücülere ceza ...
 
Emniyet müdürlerinin kavgasında kan aktı!
Dikili’de daha önce de tartıştıkları iddia edilen emekli emniyet müdürü ...
1 Temmuz’da çok şey değişecek!
Yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu hayatımıza sayısız yenilik getirecek.
İzmir’de korkunç olay: Annesini döverek öldürdü!
Konak’ta psikolojik sorunları bulunan 42 yaşındaki Gökhan Güneysoy bilinmeyen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva