HABERLER>POLİTİKA
22 Mart 2023 Çarşamba - 23:12

TBMM Genel Kurulu toplandı!

TBMM Genel Kurulu'nda, 'Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.

TBMM Genel Kurulu toplandı!

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta söz alarak, "İYİ Parti olarak sağlık çalışanlarının maaşlarında ve özlük haklarında iyileştirme yapılması ve haklı taleplerinin karşılanması gerektiğini bir kez daha gündeme getiriyor, hükümetten konu hakkında gerekli düzenlemeleri ivedilikle yerine getirmesini bekliyoruz" dedi.

'MAKYAJLADIĞINIZ TÜİK RAKAMLARI ARTIK GİZLENEMİYOR'
Usta TÜİK rakamlarını da eleştirerek, "Türkiye 14 Mayıs 2023 seçimine giderken, ülkemizi içine sürüklediğiniz bu derin yoksulluk ve yoksunluk, camdan okuduğunuz pembe tablolarla ya da makyajladığınız TÜİK rakamlarıyla artık gizlenemiyor" değerlendirmesinde bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Meral Daniş Beştaş da, deprem bölgesinde su sıkıntısı yaşandığını aktararak, "Günlerce 'Hatay'da su yok' tweetleri atıldı ve bu konuda hala yeterli bir çözümün olmadığını biliyoruz. Tabii ki yeterli ve temiz suyu sağlamak devletin sorumluluğunda ve görevidir" dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kürsüde sarı bir şemsiye göstererek Gebze'deki nevruz kutlamalarına sarı renkli şemsiyelerin sokulmadığını, Cumhur İttifakı'nın zulüm ittifakı olduğunu söyledi.

Gergerlioğlu'nun sözlerine yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "Cumhur İttifakı'nın zulüm ittifakı olduğunu söylemek talihsiz bir beyandır. Cumhur İttifakı, güçlü Türkiye'nin inşasının ittifakıdır" dedi. Cumhur İttifakı'nın, milletin kahir ekseriyetinin oylarını alarak Türkiye'yi büyütmeye devam ettiğini kaydeden Tunç, "Demokratik hakların daha da ilerlemesini sağlayan bir ittifaktır. Nevruz Bayramı'nı ayrıştırıcı bir vesile olarak kullanmamak lazım, bu günlerimiz bizim birleştirici günlerimiz olmalı. Bugünler üzerinden ayrıştırıcı ifadeler kullanırsak ülkemize fayda getirmez, zarar getirir. Bu ülkede kesinlikle Kürt düşmanlığına fırsat vermeyeceğiz. Kürt'ün en büyük düşmanı terördür. Bunu kabul edin artık. Bu ülkede, o eleştirdiğiniz iktidara, eleştirdiğiniz Recep Tayyip Erdoğan'a kadar 1 Mayıslar bayram değildi, Nevruzlar yasaktı. Bütün bu demokratikleşmeyi, insan hak ve özgürlüklerini genişleten bu iktidardır, Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, CHP'nin deprem fay hattının yenilenmesi, İYİ Parti'nin Kızılay, HDP'nin Yeni Ekonomi Modeline ilişkin grup önerileri reddedildi.

KÜRT DÜŞMANLIĞI TARTIŞMALARI
Görüşmeler sırasında; HDP Grup Başkanvekili Meral Daniş Beştaş, Nevruz Bayramı üzerinden hükümeti eleştirerek, 'Kürt düşmanlığıyla' suçladı. Beştaş, bayram kutlamalarında çocukların gözaltına alındığını ileri sürerek, eleştirilerine devam etti.

AK Parti ve MHP'li milletvekilleri, HDP'lilere "PKK'nın propagandası, başka bir şey değil" diyerek tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "Kürt düşmanı PKK'dır; bunu söylesinler. Kardeşliğin düşmanlarına fırsat vermeyeceğiz. Türk-Kürt kardeştir" dedi.

Daha sonra Genel Kurul'da, 'Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine kaldığı yerden devam edildi. (DHA)

 
Malatya'da korkutan deprem!
 
Defalarca takla attı... Mucize kurtuluş!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbakan, Cumhur İttifakı'na kapıyı kapatmadı!
Habertürk'te Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtlayan Yeniden ...
Meral Akşener'den dikkat çeken paylaşım!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İcazetini nereden aldıkları belli ...
Süreç başladı: Hangi aday ne kadar imza topladı?
Seçmenler tarafından belirlenecek cumhurbaşkanları adayları için ilk gün ...
 
HDP seçime Yeşil Sol Parti ile girecek!
Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Biz Yeşil ...
Gün sonu raporu… AK Parti İzmir’den aday adayı olanların tam listesi!
AK Parti İzmir’de 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde ...
İYİ Parti İzmir’de ön seçim hamlesi!
İYİ Parti Genel Merkezi’nin aldığı kararla milletvekili adaylarının belirlenmesi ...
 
Ve kararını verdi… Binali Yıldırım'ın tercihi İzmir oldu!
AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvuru süreci ...
MHP’den başvuruda bulundu… Murat Koç da aday adayı!
7 Haziran 2015 seçimlerinde İzmir Milletvekili olarak TBMM’ye giden ancak ...
Büyükşehir’i bıraktı, aday adayı oldu… 'TİP, İzmir’den vekil çıkaracak'
ESHOT Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa edip Türkiye İşçi Partisi’nden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva