HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ağustos 2022 Pazartesi - 11:05

Tartışma yaratan afişi Ata'nın o sözleri ile savundu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'barış' temalı kurtuluş yıl dönümü afişleri ile tartışmalar devam ediyor. Başkan Tunç Soyer, katıldığı bir radyo programında eleştirilere Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözleri ile yanıt verdi.

Tartışma yaratan afişi Ata nın o sözleri ile savundu!

İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve kentin birçok noktasına asılan kent siyasetinde tartışmalara neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise MHP ve İYİ Parti'den gelen eleştirilere yanıt verdi. Soyer'in yanıtına İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’ndan yanıt geldi.

SOYER VE İYİ PARTİ ARASINDA AFİŞ RESTLEŞMESİ!

Radyo İzmir'de Hasan Tahsin'le İzmir Uyanıyor programına konuk olan Tunç Soyer polemik konusu olan afiş tartışmaları ile ilgili Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözlerini hatırlattı. 

Zaferin, sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda demokrasinin, barışın, bağımsızlığın, özgürlüğün başladığı bir an demek olduğunu belirten Tunç Soyer şunları söyledi:

"Barış, demokrasi, özgürlük dediğiniz şey bir toplumda mahrum kalınmış, yokluğu yaşanmış ve 9 Eylül’le beraber bir devletin omurgasını oluşturmuş. Kısacası bir zaferi büyük ve anlamlı kılan şey; zaferle elde edilen kazanımların bir başka savaşla elden gitmemesini sağlayacak kuvvetli bir barışın tesis edilmesidir. 9 Eylül o nedenle çok büyük bir zaferdir. O nedenle aslında barışın demokrasinin özgürlüğün temellerinin atıldığı gündür. Biz büyük bir heyecanla ve coşkuyla bu günü kutlamak istiyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk, 1931 de yurtta sulh cihanda sulh diyor. Hatay'ı sulhle alıyor. Barış bizim her fırsatta hatırlamamamız gereken ve en çok sahip çıkmamız gereken önemli değer. Bu bize Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası. Buna sonuna kadar sahip çıkmak zorundayız. Bu topraklar üzerinde yaşayan insanların istikbali, bizim barışa ne kadar sahip çıktığımızla çok ilgili. Bu coğrafya her zaman emperyalistlerin odağında olmuş bir yer. Biz Mustafa Kemal Atatürkün mirasına sahip çıkarak, barışa sahip çıkarak bu topraklarda o gün kazanılan değerleri, büyük zaferi yaşatmaya devam edeceğiz. 100 yıldır kesintisiz barış yaşıyorsak, o zaferin büyüklüğü ve kıymeti nedeniyledir. Cumhuriyetin yeni yüzyıllarında da barışı her daim, ilelebet, sımsıkı sahiplenmeye devam edeceğiz.

9 Eylül İzmir'in ve Türkiye'nin kurtuluşu olmuş, Mustafa Kemal Atatürksonra 5 ay sonra İzmir'de iktisat kongresini düzenlemiş.3,5 yıl işgal yaşamış büyük tahribat yaşamış büyük yangını görmüş şehirde 5 ay sonra, daha barış masada bitirilmeden, Türkiye Cumhuriyeri devleti kurulmadan, yeni devletin iktisat politikalarını oluşturmak hedefiyle iktisat kongresini toplanıyor ve muazzam kararlar çıkıyor. Hem kurtuluşa hem iktisat kongresine ev sahipliği yapmış bir şehir İzmir, biz 9 Eylül için nasıl heyecanlanmayalım. Bizmi gelecek kuşaklara emanet edeceğimiz çok kıymetli. Değerleri biz bu zaman aralığında yaşamış ve öğrenmişiz. O nedenle büyük çoşku ve heyecanla kutlama anmak ve gelecek nesillere onun değerlerini erdemlerini miras bırakmak istiyoruz."

 
CHP'li Sındır: Esnaf yoksa işsiz çok, hayat yok!
 
Mahkeme izin verdi... Bebeğe korona aşısına soruşturma!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş... 23 Ağustos 2022 Salı 00:54

bunlar Millet itifakının artcı depremleri buyuk kırılmaya az kaldı...

Yorumu oyla      3      3  
İZMİRLİ 23 Ağustos 2022 Salı 00:52

Bu baskanın chp ile ilgi ve alakası yok hala anlamadınız mı...

Yorumu oyla      4      4  
ismail 23 Ağustos 2022 Salı 00:17

bana bak alen doğu gencer sacma salak yazılarını bırak burada siyasal isamcı falan degilim ve ben de afişi sacma sapan buluyorum rantla hiç işim yok çünkü devletle hiçbir iş yapmıyorum ama senin bu yazdıkların var ya tamamen toplumu ayrıştıran yalan odolu kin nefret dolu söylemini kınıyorum kınamanın ötesine defol git buralardan yalan yazarak toplumu ayrıstırarak biruyere varamazsın sen gibilerin devri kapandı bu toplum yalanlarla ayrısmaz

Yorumu oyla      2      4  
bekir 22 Ağustos 2022 Pazartesi 22:05

tunç. soyer icraatlarıyla konuşamadıgından bilerek boş polemiklerle ismini geçirmeye çalışıyor lakin eminim chp de bu adamı bir daha hiçbir yerden aday göstermez izmire gelmiş geçmiş en boş belediye başkanıdır kendisi buna chpliler de iyi partililer de akpartililer de vatandas da katılıyor zaten

Yorumu oyla      7      8  
Alen doğu gencer 22 Ağustos 2022 Pazartesi 21:47

Adam zaferin barışı,demokrasiyi,cumhuriyeti getirdiğini belirtiyor ama siyasal islamcı zihniyetin yorumlarına bak . gerçi çoğunun aynı kişi yada aktroller olduğunu anlamak zor değil. 21 yıldır AKP nin izmirde yaptığı siyaset "pagos" ismine takmaktan öteye gidemedi ama 13 milyon sığınmacıyı ülkeye doldurup seçime kadar kim bilir kaç milyon vatandaşlık vereceksiniz. sonra gelip milliyetçilik kasacaksınız. bir kaç tane aktroll tutup sağda solda yerel basında yorum yaptıracaksınız. yerseniz biz milliyetçiyiz. Zafer kazanmak güzel şey. ama zaferle birlikte barışta geliyorsa daha güzel bir şey. işte Atatürkün en büyük kazanımıda budur. bunu anlayamayan insanlara ise siyasal islamcı denir. barıştan nem kapan insanlardır. onlar için tek bir gerçek vardır oda ranttır.

Yorumu oyla      9      6  
Rezalet! 22 Ağustos 2022 Pazartesi 19:27

ulan Kurtuluş Savaşı'na uyduruk diyen fesliyi sarayda ağırladınız, ziyaretine gittiniz; şimdi de o şahıs kınandı diyorsunuz. Dalga mı geçiyorsunuz! trol birde ismine halk yazmış.

Yorumu oyla      8      4  
öz izmirli 22 Ağustos 2022 Pazartesi 19:11

sonradan izmire gelenlere bir sözüm yok ama benim gibi öz izmirli hemşehrilerime aynen devam ediniz diyorum...

Yorumu oyla      6      7  
Oğuz Kaan 22 Ağustos 2022 Pazartesi 16:34

Tunç Soyer Kurtuluş Savaşımızın ruhunu kavrayamamış, İzmirin kurtuluşunu zafer olarak görmekten aciz bir tutum içinde.

Yorumu oyla      6      9  
halk 22 Ağustos 2022 Pazartesi 16:33

hala daha kadir mısırlıoğlu üzerinden savunma yapıyor troller yahu sen chp sin senin lüksün yok Atatürkün kurduğu partisin o zatı muhterem zaten kınandı bir parti mensubu değil sen ülkenin kurucu unsurusun uyan artık partin işgal altında tıpış tıpış gidersin yine oy kullanmaya hadi canım tıpış tıpış

Yorumu oyla      6      8  
Bir karar verin 22 Ağustos 2022 Pazartesi 15:14

Keşke Yunan galip gelseydi diyenler, şimdi de afiş diyor.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozalan'da incir tadında festival
Menemen Belediyesi’nin düzenlediği 3. Bozalan İncir Festivali, yaklaşık ...
Bucalı çocuklardan havuz teşekkürü!
Buca Belediyesi Başkanı Erhan Kılıç’ın Yıldız ve Mustafa Kemal mahallelerinde ...
Konak'ın kızları fırtına gibi!
Konak Belediyesi Kız Futbol Takımları U13 ve U15 Kızlar İzmir’de Şampiyonluğa ...
 
Ödemiş'te pedallar 100. yıl için çevrildi!
Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. onur yılı etkinlikleri kapsamında ...
Büyükşehir ile el ele tertemiz Bornova
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçelerde eş zamanlı olarak düzenlediği, ...
Müjdat Gezen Güzelbahçe'ye geliyor
Türk tiyatrosunun büyük üstadı, aydınlanma ve demokrasi mücadelesinin ...
 
Seferihisar'da Kaleiçi Söyleşileri gerçekleştirildi
Yaz boyunca her hafta kültür, sanat, siyaset dünyasının önemli isimlerini ...
Kınık'ta kardeş belediye protokolü imzalandı
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer Son Başbakan Binali Yıldırım’ı ...
Karaburun'da festival zamanı... Onlar üzüm güzelleri!
Karaburun Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan Kösedere ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva