HABERLER>GÜNCEL
7 Eylül 2022 Çarşamba - 23:11

Tarkan'ın konser vereceği sahne çöktü!

Tarkan'ın 9 Eylül'de İzmir'de vereceği konser için kurulan platform çöktü. Kazada bir işçi hafif yaralandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Konserle ilgili tekrar bilgilendirme yapılacak" derken, Tarkan, "Konserin gerçekleşmesi için elimizden ne gelirse yapacağız" açıklamasında bulundu.

Tarkan ın konser vereceği sahne çöktü!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in kurtuluşunun 100’ncü yılı için yapılacak konser organizasyonunda hazırlıklar sürerken yürekleri ağza getiren bir olay yaşandı.

Saat 23.00 sularında Kordon’da Tarkan’ın konser vereceği sahne henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü.

OLAY ANINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

1 KİŞİ YARALANDI
Yaşanan kazada platformun yakınında bulunan 1 kişi yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, sağlık ekipleri ise yaralıyı ambulansa alarak Nevvar-Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bu arada itfaiye ekiplerinin platform altında yaptığı aramada, yaralanan başka kimsenin olmadığı belirlendi.

KAZA ANINDA 40 KİŞİ ÇALIŞIYORDU
İddiaya göre, platform çökmeden önce 40 kişinin çalıştığı ve çalışanların yaşanan gürültünün ardından çökmeyi görünce kaçarak kurtulduğu öğrenildi. Güvenlik amacıyla sahnenin çevresi boşaltıldı. Şerit çekilerek güvenlik önemli alınırken, dev platformun eski haline getirilmesi için 3 vinç olay yerine geldi. Dev platformun zarar görmeden kaldırılması için başlatılan çalışmalar büyük bir dikkatle sürdürülüyor. 

'KAZANIN ARDINDAN IŞIKLAR SÖNDÜRÜLDÜ'
Bu arada kaza anında olay yerinde bulunan Süleyman Yunus Pirman, "Biz yürürken çatının çökmesi ile beraber hepsi devrildi. Çığlık sesi falan yoktu, güvenlik görevlileri de kimsenin olmadığını söyledi. Sahne komple yıkıldı, sonradan ışıkları da söndürdüler” dedi.

BAŞKAN SOYER’DEN AÇIKLAMA 
Olayın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Soyer yaptığı paylaşımda, "Tarkan'ın sahne alacağı konser alanında yaşanan kaza için çok üzgünüz. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmaması ile teselli buluyoruz. Konserle ilgili tekrar bilgilendirme yapacağız.” ifadesini kullandı. 

TARKAN: KONSERİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN ELİMİZDEN NE GELİRSE YAPACAĞIZ
Kaza haberini aldıktan sonra Megastar Tarkan'da sosyal medyadan açıklama yaptı. Tarkan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda İzmir'e giderken kaza haberini öğrendiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"İzmir’e giderken sahnemin yıkıldığı haberini aldım. Çok üzüldüm ama can kaybı ve yaralı olmamasına çok sevindim. Emek veren herkesin ve ekip arkadaşlarımın iyi olduğunu bilmek beni çok mutlu etti. Herkese çok geçmiş olsun. Bu arada ben yoldayım. İzmir'e gidiyorum. Bu konserin gerçekleşmesi için elimizden ne gelirse yapacağız."

ÇÖKEN SAHNEDE İNCELEME
Tarkan'ın konser vermesi için hazırlanırken çöken ve 1 kişinin yaralanmasına neden olan sahne, ikinci bir kazaya sebebiyet vermesi için bulunduğu yerde sabitlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı yakınlarında Kordonboyu'na kurulan ve işçilerin çalıştığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle çöken sahne için bölgeye vinçler ve İzmir Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye araçları getirildi.

Sahnenin kurulmasında çalışan teknik ekip, merdivenli itfaiye aracı ile platformun üstüne çıkarak inceleme yaptı.

Daha sonra durum değerlendirmesi yapan ekip, platformun olası bir kazaya mahal vermemesi için vinçler aracılığı ile sabitlenerek güvenlik önlemi alınmasına karar verdi. Platformu sabitleyen ekip, çalışmaların sabah saatlerinde başlatılması için bölgeden ayrıldı.

Şehir dışından gelecek teknik ekibin yapacağı incelemenin ardından sahnenin kaldırılıp kaldırılmamasına karar verilecek. (DHA, AA)

 
Tire'de motosiklet hırsızlığına tutuklama!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Gevrek!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karaoğlan 8 Eylül 2022 Perşembe 09:53

Geçmiş olsun, her türlü dikkat ama her türlü.

Yorumu oyla      2      3  
AHMET ŞEVKİ ÜNAL 8 Eylül 2022 Perşembe 08:39

Çok geçmiş olsun ...montaj hatası olabilir, iyiki konser sırasında olmadı büyük şans..bunda da bir hayır vardır....oyle diyelim ,emekçi kardeşlerimize geçmiş olsun ...Zaman dikkat edelim göz var ??

Yorumu oyla      3      3  
AHMET ŞEVKİ ÜNAL 8 Eylül 2022 Perşembe 08:39

Çok geçmiş olsun ...montaj hatası olabilir, iyiki konser sırasında olmadı büyük şans..bunda da bir hayır vardır....oyle diyelim ,emekçi kardeşlerimize geçmiş olsun ...Zaman dikkat edelim göz var ??

Yorumu oyla      3      3  
Ağzı olan konuşuyor 8 Eylül 2022 Perşembe 01:39

otogar ne alaka yahu! Sen istiyorsun diye devamlı otogar yıkılıp, yenisi mi yapılsın? Yıllar önce YİD modeli ile kullanım hakkı 23 yıl olan bir otogar yapılmış. gelecek yıl otogarın kullanım süresi doluyor. Yıkılacak; yeni projesi de hazır. Sahneyi kuranlar profesyonel ekipler, belediye çalışanı değil. Bir kaza olmuş, oradan kokuya, otogara konuyu bağlamak büyük zeka. Ne alaka? Altyapı konuşulacaksa bu ülkede TÜİK verilerine göre en çok ileri biyolojik arıtmanın olduğu şehir İZMİR'dir. Koku sorununun sadece İzmir'de olduğunu zannetmek de ayrı bir durum. İstanbul'da dereler leş gibi; Kadıköy Kurbağalıdere. Marmara Denizi pislikten ne hale geldi. Gözü olan görür.

Yorumu oyla      2      5  
Oğuz Kaan 8 Eylül 2022 Perşembe 01:13

Hepimize geçmiş olsun. Bu konser DOKUZ EYLÜL günü olacak. Cumhuriyet düşmanları fazla heveslenmesin.

Yorumu oyla      10      6  
mutlu musunuz? 8 Eylül 2022 Perşembe 00:41

Acaba birileri mi bir şey yaptı? Bu aralar konserler hedefte. İzmir'in kurtuluşunun kutlanacak olması bu aralar birilerine batmıştı.

Yorumu oyla      11      9  
BIR EMEKCI 8 Eylül 2022 Perşembe 00:13

Olan herzamanki gibi emekcilere oldu.Insallah vefat olmaz... Bir yolu bitirmeyen, Bir otogar yapmaya mecali olmayip pislige ve dokuntuye mahkum eden, Bir koku sorunununu cozmeye mecali olmayanlarin bu seviye bir organizasyonun altindan kalkmasi beklenemezdi zaten

Yorumu oyla      18      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tire'de motosiklet hırsızlığına tutuklama!
İzmir'in Tire ilçesinde motosiklet çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan ...
AB, Türkiye ile 17 ülkeyi toplantıya davet edecek
Avrupa Birliği (AB), Türkiye'nin de içinde bulunduğu 17 ülkeyi gelecek ...
Trafik saldırganı baklavacı kardeşler için yeni karar!
Pendik'te hamile kadının için olduğu araca saldırdıkları gerekçesiyle ...
 
Mersin'de çıkan yangına müdahale ediliyor!
Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle ...
İYİ Parti'den Barış Yarkadaş'a suç duyurusu
İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, CHP'li eski Milletvekili Barış ...
İzmir'de 3 yaşındaki çocuğun feci sonu! Fren yerine gaza basınca...
İzmir'in Karabağlar ilçesinde otomobilin çarptığı 3 yaşındaki çocuk öldü, ...
 
1 kamyon mülteci daha İzmir'e giriş yaptı!
Sosyal medyada, İzmir Menemen’de kaçak göçmenlerin gün ortasında dolaştığı ...
'Batı ne kadar hurda varsa Ukrayna'ya gönderiyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, "Batı'nın ...
Eski kız arkadaşının yeni sevgilisini vurdu
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Alican Ö. (28), sokakta karşılaştığı eski ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva