HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
15 Nisan 2022 Cuma - 10:16

Tarım Müdürlüğü uygun bulmamıştı… TOKİ planları askıda!

İzmir'in turizm cennetleri arasında yer alan Seferihisar'da TOKİ tarafından yapılması planlanan ancak başta İzmir Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gibi kurumların olumsuz görüş verdiği 32 bin konutluk çalışma için parselasyon planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bir ay süre ile askıya çıkarıldı.

Tarım Müdürlüğü uygun bulmamıştı… TOKİ planları askıda!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, dar ve orta gelir grubundaki vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için "100 Bin Sosyal Konut Projesi" lansmanı ile başlatılan ve TOKİ tarafından yapılacak olan projeler için Seferihisar'da düğmeye basılmıştı.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 32 bin konut yapmak için hazırlanan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı henüz proje başlamadan, proje alanında değişikliğe gitme kararı almıştı.

PROJE ALANI DEĞİŞTİ
İlk etapta Seferihisar ilçesi sınırları içerisinde bulunan Camiikebir Mahallesi’nde yapılması planlanan ve 105 bin 715,811 metrekarelik 1'nci bölgede 414 Konut, 30 Adet Dükkan, 1 Adet Cami ve 1 Adet İlköğretim Okulu, 91 bin 940,023 metrekarelik 2'nci bölgede ise 618 Adet Konut, Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi yapılması planlanan projenin toplam maliyetinin ise 218 milyon 900 bin TL olması öngörülürken, projenin alanı değiştirilmiş ve projenin TOKİ'ye ait olan 3391 ada 1 parselde 621 bin 359,44 metrekarelik alanda yapılmasına karar verilmişti.

KURUM GÖRÜŞLERİ DİKKAT ÇEKMİŞTİ
Plan değişikliği ile ilgili yayımlanan dosyada ayrıca kurum görüşlerine de yer verilmiş ve özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU'nun yanıtları dikkat çekerken, İl Sağlık Müdürlüğü ise şartlı 'evet' demişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Seferihisar İlçesinin gelecekteki nüfusu karşılaması için yeni kentsel gelişme alanlarına ihtiyacı yoktur" ibaresine yer verirken, İl Sağlık Müdürlüğü ise, "kamu adına Hastane alanının (yaklaşık; 20.000m2) ayrılması koşulu ile plan yapılmasında kurumumuzca bir sakınca bulunmamaktadır" görüşüne yer vermişti.

Bir diğer önem arz eden ve planlama sürecinde en önemli kriterlerden biri olan içme suyu ile ilgili İZSU, "Alanda, içme suyu temininin TOKİ tarafından kendi bünyesinde çözümlenmesi ve bu hususun hazırlanacak imar planına plan notu olarak eklenmesi gerekmektedir" ifadelerine yer vermişti.

Diğer olumsuz görüş veren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ise, "Seferihisar İlçesi Camikebir Mahallesi 106 ada 126 parsel nolu 2,9630 hektar "Narenciye Dikili Tarım Arazisi" (NDT) nin sosyal donatı alanlarının oluşturulması ve konut üretimi gerçekleştirilmesi amacıyla tarım dışı amaçla kullanılması uygun görülmemiştir" ifadelerini kullanmıştı.

İTİRAZLAR İNCELENDİ… PARSELASYON PLANLARI HAZIRLANDI
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 25 Ocak 2022 ve 25 Şubat 2022 tarihleri arasında askıya çıkarılan ve askı sürecinde oluşan itirazların incelendiği belirtilen planlar için parselasyon planları belli oldu.

PLANLAR ASKIDA
3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesine göre hazırlanan İmar Uygulamasına dair hazırlandığı belirtilen Parselasyon Planı ve ekleri; 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 19. Maddesi ile Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmeliğin 26. Maddesine göre, 15 Nisan 2022 - 15 Mayıs 2022 tarihleri arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü panosunda ve internet sayfasında askıya çıkarıldığı açıklandı.

 
Mart ayında konut satışları artışa geçti
 
Çiğli Aktarma Merkezi'ne tramvay ayarı... O yol 6 ay kapalı kalacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mart ayında konut satışları artışa geçti
Mart ayında Türkiye genelinde konut satışları yüzde 20.6 artarak 134.170 oldu.
Tatil sezonu yaklaşıyor... İzmir'de yazlık villa kiraları ne kadar oldu?
İzmir'in Çeşme, Urla ve Foça ile Muğla'nın Bodrum, Marmaris, Fethiye ve ...
İNGEDER'den yetkililere çağrı: Toprak sahipleri sermayeye yeniliyor!
İnciraltı ve Bahçelerarası'ndaki toprak sahiplerinin topraklarını satmak ...
 
Türk vatandaşlığı için konut fiyatı yükseldi
İçişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlığına başvuruda alınacak gayrimenkul ...
O belediyeden 21 milyonluk satış!
Selçuk Belediyesi, bünyesinde bulunan 3 arsayı 21 milyon TL'den satışa çıkardı.
Plan değişikliği yargıya taşınmıştı... Özelleştirme satışa çıkardı!
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, belediye sosyal tesis ve belediye hizmet ...
 
Uzmanı fiyat artışının sebebini açıkladı... İzmir'de ilçe ilçe konut fiyatları!
Son dönemlerde yükselen ev fiyatları herkesi yakından ilgilendiriyor. ...
'350 bin konutluk dönüşüm devam ediyor'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar ...
Kanun meclisten geçti… Müteahhitlerin içine sinmedi!
TBMM görüşmelerinde kabul edilen ek fiyat farkı ve fesih hakkı verilmesine ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva