HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
14 Nisan 2022 Perşembe - 11:47

İNGEDER'den yetkililere çağrı: Toprak sahipleri sermayeye yeniliyor!

İnciraltı ve Bahçelerarası'ndaki toprak sahiplerinin topraklarını satmak zorunda kaldığını, kendisine gelen bir mesajla paylaşan İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, "Planların gecikmesi ve İzmir erkanının da yeterince ilgilenmemesi nedeniyle bir bir İzmirli toprak sahibi sermayeye yenik düşüyor. İnanın kaybeden ülkemiz, İzmir ve İzmirli oluyor, endişeliyiz" dedi

İNGEDER den yetkililere çağrı: Toprak sahipleri sermayeye yeniliyor!

EGEDESONSÖZ - İzmir'de planlama süreci yılan hikayesine dönen ve hep 'önümüzdeki aylarda tamam' yorumları yapılan İnciraltı ve Bahçelerarası'nda vatandaşların meraklı bekleyişi devam ediyor.

Uzun yıllardır süren planlama sürecinin aksaması sonrası bölgede, sık sık 'topraklar el değiştiriyor' dedikoduları dolaşırken, bölge halkı kendini daha rahat ifade edebilmek için İnciraltı Gelişim Derneği'ni kurmuştu. Dernek Başkanı Tayfun Karabulut'ta birçok açıklamasında 'topraklar el değiştiriyor' iddialarında bulunurken, sosyal medya hesabı üzerinden kendisine gelen bir mesajı paylaşarak yetkililere seslendi.

ENDİŞELİYİZ!
İzmirli toprak sahiplerinin sermayeye yenik düştüğünü vurgulayan Karabulut, "İnciraltı Gelişim Derneği olarak son dönemde hızla artan izale-i şuyu davaları ile, İzmirli toprak sahibi komşularımızdan gelen aramalar ve mesajlarla artık kahroluyoruz. Geldiğimiz noktada İnciraltı ve Bahçelerarası’ndaki toprağını  artık satmak istemeyen İzmirli toprak sahiplerin yerlerini almak üzere çalışılıyor. Şirketlerin adeta hukukun arkasından dolaşarak dava açıp icra yoluyla yerlerini almak istiyorlar.  Unutulmasın! İzmir’in mücevheri olan İnciraltı ve Bahçelerarası’nı;  gerçek sahipleri olan beş nesildir yaşam sürdüren has İzmirli toprak sahibi aileler koruyarak bugüne getirdi.   Planların gecikmesi ve İzmir erkanının da yeterince ilgilenmemesi nedeniyle bir bir İzmirli toprak sahibi sermayeye yenik düşüyor.  İnanın kaybeden ülkemiz, İzmir ve İzmirli oluyor, endişeliyiz" ifadelerini kullandı.

 
Hem zeki hem de çevreci!
 
Çavuşoğlu'ndan Rusya'ya yaptırım açıklaması
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 14 Nisan 2022 Perşembe 22:52

Daha hâlâ özdilek nasıl yapıldı neden itiraz edilmedi deniyor. Özdilek'i Ali İhsan Ülker nasıl yangından mal kaçırır gibi ruhsat çıkardı ve inşaatın önünü açtı ona soracaksınız. Zamanında TMMOB çok çaba gösterdi baro dava açtı ama nafile. İstinye Park için yine eski başkanınız olan ve hâlâ gölgede başkanlık yapan Mehmet Ali Çalkaya'ya soracaksınız kanunsuz ruhsat nasıl verdiniz diye? Ben burada çok kez yazdım izale-i şuyu davası çok olacak diye şimdi az bile, siz asıl imar çıkarsa görün şenliği size yedirirler mi sanıyorsunuz o arazileri? Alaçatıya bakın port projesinde ne oldu? Biri çıkar proje yapacağım der önce bakanlıktan sonra da belediyeden alır onayı, projeyi hızlandırmak için ise parsel tevhidi ister çıkarırlar karşınıza 100.000m2 alanı hadi alın bakalım derler şimdiki gibi. Bu dediğim aynen Alaçatıda CHP'li belediye başkanı tarafından yapıldı. Aynısı bu bölgede de olacak. Alaçatıda olan parsel birleştirmeden sonra muhterem şirket maliklere koca araziyi alın yoksa ben alacağım dedi ve davayı açtı, davadan sonra kat karşılığı %75 müteahhit ve %25 mal sahibi olarak anlaşmayı dayattı anlaşmayı imzalamazsanız mahkeme tarafından değeri önce 1500 TL/m2(yaklaşık) olan arazi birim değerine itiraz edip bu değeri 450TL/m2 olarak düzelttirdiler ve bu parayı maliklere dayatarak oradaki arazilere ya ucuz arazi bedelinden ya da %75 orandan kat karşılığı sahip oldular. Bakın port projesinde hiç Alaçatılı var mı yaşayan yok. Birileri bölgeyi talan edip cebini dolduracağına doğal haliyle kalsın kent nefes alsın daha iyi. Unutmayın rantın ve talanın partisi olmaz kimse gözünüzün yaşına bakmaz. Şu belediyelerdeki yozlaşmışlığı gördükçe siyasetten soğudum inanın hepsi aynı.

Yorumu oyla      2      3  
Boşa geçen yillar 14 Nisan 2022 Perşembe 22:25

Vay vatandaşın haline vay.....yazık insanlara ellerinden kayıp gidicek toprakları umarım kısa zamanda çözüm gelir bölgeye....

Yorumu oyla      3      3  
ülker 14 Nisan 2022 Perşembe 18:27

Ak partiye güvendik.planlarımız neden çıkmıyor? İnciraltını bir kere gelip görmedikleri halde itiraz edenlere pes diyorum.

Yorumu oyla      3      3  
gezici 14 Nisan 2022 Perşembe 17:51

Sevgili inciraltı arsa mağdurları . hadi apartman imarı istemiyoruz desenize? 4-5 kat apartman imarı istemiyoruz deyin bütün izmir destekçiniz olsun!!diyemezsiniz ama dimi? son savunmanız da sermaye gelecek arsaları alacak onlar dikecekler binaları ! sermeye gelmeden imarı verin. biz yapalım . cidden komedisiniz. zaten bu yüzden hiç bir siyasi partiden hatta AKP den bile destek bulamıyorsunuz. çünkü inciraltı izmir için çok kritik bir noktada hangi parti oraya kazma vurursa müthiş bir oy kaybı yaşar. birde şu mantığı anlamıyorum . tarım yapılamıyormuş . eeeeee ne yapalım yani? tarım yapılamıyor diye binlerce m2 lik yeşil alanı yok mu edelim? sizin mantığınıza göre tarım yapılamayan her alan yeşil alan statüsünden çıkartılsın ozaman ? sizin tarım yapılamıyor dediğiniz yerde kent ormanı diye bir şey var. tarım yapılamıyor ot bitmiyor dediğiniz yerde . birde denizin kenarın da zamanında koca bir orman yaratıldı hatırlatırım.

Yorumu oyla      2      4  
Servet 14 Nisan 2022 Perşembe 15:27

Bu kadar bu iş niye bekler.Herkes olsun büyük kamu yararı var.Oraya uğramayan itirazcilar bile bence planın iyi bir şekilde yapılması taraftarıdır diye düşünüyorum. Çünkü gerçek belirgin.

Yorumu oyla      6      6  
fl 14 Nisan 2022 Perşembe 15:05

İnciraltından başka İzmirin imar sorunu yok mu? Kahramanlar,Yeşildere berbat halde Ama varsa yoksa son yeşil alan İnciraltı İnciraltını ranta yedirmeyeceğiz!!

Yorumu oyla      5      6  
Ali 14 Nisan 2022 Perşembe 12:52

Ben de izaley-i şuyu davası ile karşı karşıyayım. Şimdi zengin iş adamı gelecek komple alacak. Bizim icralık olan hissedarın hissesini almaya gücümüz yok. Alacaklı kişi burayı biliyor ve satış suretiyle ortaklığın giderilmesi davası açmış. İşte plan karşıtları bu şekilde arazi toplayan sermaye sahiplerine hizmet ediyorlar.

Yorumu oyla      5      6  
İsmail Yıldız 14 Nisan 2022 Perşembe 12:48

Ne güzel bir özet : "TOPRAK SAHİPLERİ SERMAYEYE YENİLİYOR" ??????

Yorumu oyla      5      5  
Ayfer Gökberk 14 Nisan 2022 Perşembe 12:40

Zaten amaç İnciraltı halkını bezdirip yerleri yok pahasına almak.Direnmekten başka yapıcak birşey yok.Koskoca İstinye park dikildi.Avm Lee Özdilek bunlara neden dur denilmedi.Hep aynı konulardan bahsediyoruz.Sonuç icraat masal.

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk vatandaşlığı için konut fiyatı yükseldi
İçişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlığına başvuruda alınacak gayrimenkul ...
O belediyeden 21 milyonluk satış!
Selçuk Belediyesi, bünyesinde bulunan 3 arsayı 21 milyon TL'den satışa çıkardı.
Plan değişikliği yargıya taşınmıştı... Özelleştirme satışa çıkardı!
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, belediye sosyal tesis ve belediye hizmet ...
 
Uzmanı fiyat artışının sebebini açıkladı... İzmir'de ilçe ilçe konut fiyatları!
Son dönemlerde yükselen ev fiyatları herkesi yakından ilgilendiriyor. ...
'350 bin konutluk dönüşüm devam ediyor'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar ...
Kanun meclisten geçti… Müteahhitlerin içine sinmedi!
TBMM görüşmelerinde kabul edilen ek fiyat farkı ve fesih hakkı verilmesine ...
 
İnciraltılılardan Cumhurbaşkanlığı'na mektup!
İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ...
FolkartVega’da anahtar teslimi başladı!
FolkartVega’da anahtar teslim süreci söz verilen tarihte başladı. FolkartVega’ya ...
Konut alım satımında yeni dönem... Süreç hızlanacak!
TBMM gündemindeki son düzenleme ile konut alım satımlarında tapu dairelerinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva