HABERLER>POLİTİKA
7 Eylül 2022 Çarşamba - 14:53

Tarım Kredi Kooperatifi'nde '13 milyonluk gıda imhası' iddiası meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Tarım ve Orman Bakanlığı’na Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinde Ağustos ayı itibariyle 13 milyon 88 bin 788 liralık gıda ürününün imha edildiği bilgisini sordu. 

Tarım Kredi Kooperatifi nde  13 milyonluk gıda imhası  iddiası meclis gündeminde!

Ağustos ayı içinde Tarım Kredi Marketlerinin iade ambarlarında bulunan 13 milyon 88 bin 788 liralık ürünün yerinde imha edilmesinin basına yansıdığını anımsatan Beko, "Ekonomi krizin artarak devam ettiği Türkiye'de zor günler yaşanmaktadır. Malesef her alanda yapılan yanlışlar gıda stok takibinde de yapılmaktadır. Stok takibinin iyi yapılmamasından dolayı tam 13 milyon lira tutarında ürünün imha edildiği bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Bu kabul edilecek bir şey değildir. AKP iktidarı ve saray yönetimi en son gıdada yaşanan bu büyük skandalı nasıl izah edecektir?. Gelinen noktada stok verileri takip edilmediği ve firmalardan iadesiz ürün alınmasından dolayı tam 13 milyon lira tutarındaki ürünün imha edilerek çöpe atılması gerçekten üzerinde düşünmesi gereken çok ciddi bir konudur ‘’ ifadelerini kullandı.

HALKIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR
CHP’li Beko, indirim oyunu yapıldığını ve bunun vatandaşlar tarafından fark edildiğini belirterek, "30’un üzerinde ürüne indirim yapılacağını duyan vatandaşların reyonlarda hayal kırıklığıyla karşılaştığını ifade etti. Marketten çıkan bir vatandaşın, ‘Yalan, yalan, yalan... Yalan konuşmaktan başka bir şey yok. Hiç bir indirim yok. Bizimle alay ediyorlar. Hiç bir şey almadan gidiyorum. Bu ne kepazelik’ diyerek isyan ettiğini hatırlattı. 
Yine bir yıl önce iktidar tarafından kurdurulan tanzim satış çadırlarını, evlere PTT ile gelen salatalıkları, domatesleri, meyveyi de anımsatan Beko, "Yapılanları unutmamalıyız. Halkın aklıyla alay ediyorlar. Yine oyun, yine köprüyü geçene kadar politikası, sonra ertesi gün her şey aynı” sözleriyle yapılanların komediden ibaret olduğunu söyledi.

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNDE STOKLAR İMHA MI EDİLDİ?
TBMM'ye soru önergesi veren CHP İzmir milletvekili Kani Beko, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ‘ye şu soruları yöneltti:

"Ağustos ayı itibariyle Tarım Kredi Kooperatiflerinin market depolarında imha edilen ve büyük bir zarara yol açan ürünler nelerdir? Bu ürünlerin imha gerekçesi tam olarak nedir? Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinin stok takibinin yapılmasından kim ya da kimler sorumludur? Doğru stok yönetiminin yapılamaması nedeniyle ürünlerin imha edildiği vurgulanmaktadır. Bu iddialara ilişkin ve imha sürecinin sorumluları hakkında Bakanlığınız tarafından bir soruşturma başlatılmış mıdır? Hileli gıda ürettiği iddia edilen liyakatsiz kişilerin kurumun başına getirildiği, ortaya çıkan skandallara rağmen bu kişilerin korunduğu ve iddialara rağmen haklarında bir soruşturma başlatılmadığı bilgisi doğru mudur? Bu görüntü altında stokların imha edilmesi suretiyle bazı kişi ve kurumlara haksız kazanç sağlandığı iddiasına ilişkin açılmış bir soruşturma var mıdır? İthalatçı firmalara çıkar sağlamak suretiyle yurtdışı menşeili ürünlerin yerli ürün adı altında piyasa sürülmesinde kurumun aracı kılındığına dair iddialara ilişkin açılmış soruşturma bulunmakta mıdır? Bu neviden ürünlerin gıda güvenliğini tehdit edecek GDO’lu ürün kapsamında olup olmadığına dair Bakanlığınızca yürütülmüş bir inceleme var mıdır? Bu incelemenin sonucunda hakkında soruşturma açılmış kişi var mıdır? Uluslararası emtia piyasasında kartel niteliği taşıyan firmalarca; Tarım Kredi Kooperatifleri kullanılarak Türkiye emtia piyasalarının manipüle edildiğine dair iddialara ilişkin yürütülen bir araştırma var mıdır?"

 
Sırbistan'a seyahatlerde yeni dönem!
 
Soma'daki iki yangın da kontrol altında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sırbistan'a seyahatlerde yeni dönem!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan turunun ikinci durağı olan Sırbistan’a geldi, ...
CHP'den Gürsel Tekin'in HDP çıkışına açıklama!
CHP'li Gürsel Tekin'in, "HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" ...
Kutlamalara katılacak... Kılıçdaroğlu, İzmir'e geliyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu yıl ...
 
CHP'li Serter gözlemlerini anlattı: AK Partilileri sahada görmüyorum!
CHP’li Milletvekili Bedri Serter saha çalışmalarına hız verdiklerini belirterek ...
CHP'li Kılıç'tan 'Karaburun' soruları ve Cumhur İttifakı'na tepki: Neredesin Bekir Bozdağ?
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
Gaziemir’de ‘pazar yeri’ krizi… AK Parti ve Bakan Arda karşı karşıya!
Gaziemir Belediyesi Meclisi’nde Cumhur İttifakı ile Belediye Başkanı Halil ...
 
AK Parti'den 'eğitim' raporu... İzmir'de 20 yılda neler yapıldı?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile İl ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Aday olmaya mecburdur!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Aday olmaya mecburdur!'
CHP'li Bakan'dan EGM'ye rest: Geri adım atmayacağım!
Polis ve bekçilerin maaş promosyonunu kapsayan; Emniyet Genel Müdürlüğü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva