HABERLER>POLİTİKA
7 Eylül 2022 Çarşamba - 14:10

CHP'li Serter gözlemlerini anlattı: AK Partilileri sahada görmüyorum!

CHP’li Milletvekili Bedri Serter saha çalışmalarına hız verdiklerini belirterek gözlemlerini anlattı. Serter açıklamasında, “Erzurum’da grup yapıp sahaya çıktık. Ben AKP’lilerin nereleri gezdiğini bilmiyorum. Herhalde yandaşları geziyorlar. Ben sahada hiç görmedim” dedi.

CHP li Serter gözlemlerini anlattı: AK Partilileri sahada görmüyorum!

EGEDESONSÖZ-Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Serter, barış afişi tartışmasından ekonomiye, saha çalışmalarından 6’lı masa konularına değindi.

BU TARTIŞMA OLMASA DA OLURDU
CHP’li Serter, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurtuluşun 100’ncü yılı çerçevesinde hazırlanan “barış afişi” polemiği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “bir yüzyıl geçmiş biz Cumhuriyet’in 2. Yüzyılını kutlamaktayız. Atatürk’e kurtuluş savaşı bittikten 8 yıl sonra Yunan başbakanı Nobel Barış Ödülü’nün verilmesini öneriyor. Bizlerin barışla çok önemli bir paydaşının olması lazım… Ama 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun simgesidir. Bunu barışla kutlamakta önemli, ama kurtuluş olarak kutlamak esas olanı. Tunç Başkan orada ‘barış’ yazmış çok abartılacak bir olay değil. Artık dünya barışa muhtaç, hele Türkiye barışa muhtaç. Çünkü dört tarafımızdakilerle düşman olduk, hiç kimseyle barışık değiliz ki… Ne Yunanistan’la ne Mısırla ne Suriye ile ne Irak’la ne İran ile barışık değiliz ki. Bu tartışma olmasa da olurdu’’ dedi.

TORUNDAN GENEL BAŞKAN’A KADAR ÇALIŞIYORUZ
Seçim için çalışmaların çok yoğun geçtiğine değinen Serter tatilin kendilerine iktidar olana kadar haram olduğunu söyleyerek “Biz çalışmak mecburiyetindeyiz. Türkiye’nin derin sorunları var, ekonomik sıkıntıları var. Bunların bir an evvel çözülmesi lazım eğer çözülmezse, çözemezsek bu sorunların en büyük sorumlularından biri de bizler sayılarız. Bundan dolayı son sürat çalışıyoruz. Küçük torunumdan genel başkanımıza kadar hepimiz çalışıyoruz çalışacağız. Artık bu seneki yaz çok yoğun geçiyor, her salı ya da çarşamba Anadolu’nun değişik illerinde grup toplantısı yapıyoruz. İki gruba ayrıldık, her grup bir hafta Anadolu’da çalışma yapıyoruz. Diğer şekilde kendi illerimizde çalışmalar yapıyoruz. Benim diğer çalışmam ekonomi masası çalışmaları…” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİLERİ SAHADA GÖRMÜYORUM
Yaptıkları saha çalışmalarında AK Partililer ile karşılaşmadıklarını söyleyen Serter,Erzurum’da grup yapıp sahaya çıktık. Ben AKP’lilerin nereleri gezdiğini bilmiyorum. Herhalde yandaşları geziyorlar. Ben sahada hiç görmedim. Ben Hamza Bey’in fotoğrafını gördüm bir grup ile bir binanın önünde çekilmiş… Tabii ki onların yaptığı bizi bağlamıyor. Ben gerçekten onları görmüyorum. Ne İzmir’de ne başka bir şehirde görmüyoruz. Erzurum’da esnaflarla birlikteydik. AK Parti orada çok güçlü, ancak ona rağmen insanlar o kadar yılmış ki. Esnaf ne yapacağımızı şaşırdık diyor. Herkes aynı dertten muzdarip… Kira, su ve elektrik parası, işsizlik, kira fiyatlarının yükselmesi… Zaten insanlarda sermaye kalmamıştı, yok olan sermayesi daha da eridi. İnsanları daha çok borçlandırdılar. Borçların altından nasıl çıkacaklar, çarklar dönecek diye şaşırmış haldeler. 28,5 milyon icra dosyası adliyelerde durmakta. Yavaş yavaş icralar işleme başlandı. Maliyelere emir göndermişler, ‘ne kadar para toplarsanız toplayın, hazinelerimiz boş kaldı. Yüklenin’ diye. Neyine yükleneceksiniz? İnsanların canına mı yükleneceksiniz. İzmir’de 5 kahveci intihar etti, yazık değil mi? 40 yıl vergi verdiler, 40 gün bakamadınız. Esnafın hepsi dertli.  Biz akıllı işler söylüyoruz. Genel Başkanımız dahil. Bizim mimarımız o. Müthiş işler ortaya çıkıyor. Zaten bütün hükümetin yaptıkları yasa değişiklikleri, insanlara faydalı olan her şey Genel Başkanımızın söylemleri. 2015’te asgari ücretin yükselmesi konusunda Genel Başkanımız 1500 lira yapalım dedi. Bunlar 1.200 lira yaptılar. Biz iktidarda olsak 3600 ek göstergeyi getirmiş olacaktık. Zaten biz bunu yıllardır söylüyoruz, yıllarıdır soru önergemiz var. Diğer büyük sorun çocuklarımızın öğrenim kredilerinin faizinin affedilmesi bunu da yıllardır söylüyoruz. Çocuklara üniversiteye gidiyor, onlar giderken onları ekonomik sıkıntılarla mı üniversiteye gönderelim? Zaten aldıkları eğitim, eğitim değil. Bunlar da eklenince çocuklar hepten kopuyor. İnsanların psikolojileri bozuldu” dedi.

İktidar hedef alan Serter, “Genel başkanımız zaten önceden söyledi dürüst, doğru bürokratlardan gelecek her bilgiye ihtiyacımız var dedi. Bürokratlara attığınız imzalara çok dikkat edin dedi. Çünkü bu imzalar bir gün sizin önünüze konar. Bürokratın attığı imza namus imzasıdır. Bundan dolayı o imzanın sorumluluğunu yaşamak mecburiyetindedir.Çünkü o imza tüyü bitmemiş yetimin hakkının bir imzası olabilir. Genel başkanımızın bu çağrısından sonra genel merkezimize inanılmaz veri ve bilgiler gelmekte. Zaten son süreçte SPK’da neler yaşanılmış görüyorsunuz. SPK yalan diye açıklama yapmış ama danışmanı neden istifa etti o zaman. Yurt dışına çıkan eski ortağının açıklamalarından sonra en az 10-15 kişinin kellesi gitti. Suçsuz olan insan ortada kalır. Bizler hiçbir şey yapmamış insanlarız, sokaklarda dolaşıyoruz ama suçla olan insanlar yok olup gidiyorlar. Dün Cumhurbaşkanı danışmanıymış, bugün yok oldu gitti. Neden kalmıyor, neden gidiyor, neden kaçıyorsunuz kal savun kendini çık televizyona. İç işleri bakanı çıktı televizyonda ‘10 bin dolar alan siyasetçiyi biliyorum’ dedi. ‘Savcıları göreve çağırıyorum’ dedi. Sonrasında ne bir savcı hareket etti ne de İçişleri Bakanı bir daha bu sözü söyledi yuttu gitti.  Yani çok tuhaf bir iktidar ile karşı karşıyayız. İktidarsız bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu tek adam düzeni Türkiye’ye ne yakıştı ne süreç doğru yönetiliyor ne de nereye gideceğimizi bilmiyoruz” söyledi.

PKK İLE KARŞILIKLI ÇATIŞMIŞ İNSANIM
6’lı masa ve HDP tartışmalarına değinen Serter, “6’lı masanın “ 6’lı masanın çıkarttığı veriler çok doğru veriler, biz bu doğrultuda gidiyoruz. İnşallah bu seçimde bu iktidarı değiştireceğiz ve Türkiye’yi bir refaha kavuşturacağız. Dolmabahçe’de bu beylerle biz masaya oturtmadık, mahkemeleri biz hududa göndermedik, teröristleri orada yargılayıp temize çıkartıp Türkiye’ye sokmadık ve biz 2019 seçimlerinde Apo’dan gelen mektubu TRT 1 de başka bir teröriste okutmadık. Bunların hepsini yapan şu anki iktidar. Bize 1 tane örnek göstersinler, biz Türkiye Cumhuriyeti’ni bir bütün olarak kabul ediyoruz. 84 milyon vatandaşımızda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, kimden ne oy gelirse gelsin bizim başımızın tacı. Terörizmle kesinlikle bizim icraatımız da olamaz, yan yana yürüyüşümüz de olamaz. Bunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Atatürk’ün kurduğu partinin bir milletvekili olaraktan düşünmek ve buna cevap vermek bile bana zul geliyor. Çünkü bende askerliğimi Mardin’de jandarma olarak yapmış ve bu PKK ile karşılıklı çatışmış bir insanım. Şu anda milletvekiliyim kabul edilmez bir şey. Her gün hemen hemen yurt dışında şehit gelmekte son 5 ayda 65 şehidimiz geldi. Bunun hesabını bana kim verecek? Neden benim çocuklarım orada şehit olarak geliyor? Türkiye hudutlarında değil ama IŞİD orada PKK orada YPG orada kurdular kendi devletlerini… Buna neden müsaade ettiler? 2009’dan beridir oradaki Amerika’nın yaptığı projeye neden kapı açıldı? Biliyorsunuz 1 Mart tezkeresinde meclisten o zamanki genel başkanımız Deniz Baykal ve o günkü milletvekili arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmalarla oradaki rettin ne kadar önemli olduğunu bugün görmekteyiz. Yoksa o yabancı postalları bizim Antep, Hatay, Diyarbakır her tarafta olacaktı. Belki buralara da gelecekti. Bizi orayla meç edeceklerdi. Türkiye topraklarınınCumhuriyetin kanla sulanmış topraklarını meç edeceklerdi” açıklamasını yaptı.

TAZMİNATLAR KIZ ÇOCUKLARINA!
Geçmiş dönemlerde kendisine yönelik yapılan “FETÖ” eleştirilerine sert cevap veren Serter, “Gerçekten ben gülüyorum bu konuya. Genel başkan üzerinden bana paye biçmeye çalıştılar. Ne genel başkanım ne ben FETÖ ile ne iltisaklı ne de iltihaklayız. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin özgür milletvekilleriyiz. Ben siyasete 1996 yılında başladım, mahalle delegeliği ile ondan sonra adım adım geldim. Şu anda partimde milletvekiliyim. Benim ailem 100 yıldır İzmir’de ne FETÖ’yle ne başka bir şeyle hiçbir işimi yok ben iş adamıyım. O yazıları yazan herkese davalarımı açtım. Bu davalar sürmekte… Kimisine 50 kuruşluk dava, kimisine 50 bin liralık dava açtım. Onlar sürmekte… Kazandığımız tazminat davalarını üniversitede okuyan kız çocuklarımıza göndereceğim” dedi.

TÜRKİYE’YE DÜNYA GÜVENMİYOR, YABANCI YATIRIMCILAR GELMİYORLAR
Kentlerde yürütülen Ekonomi Masası buluşmaları üzerine değerlendirmeler yapan CHP’li Serter, “Ekonomiyle uğraşanların ekonomi masamızı nasıl gördükleri çok daha önemli. Çok güzel geri dönüşler aldık. Ekonomi ile uğraşan kişilerin partimizin ekonomi masasını gördüğü andan itibaren düşündükleri şey iktidara hazır bir parti gördükleri. 22 tane milletvekilimiz var. Ekonomi masamızda bunlardan 12 tanesi bürokrasiden gelen kişiler… En baştaki örneklerden birisi Faik Öztrak… Eski DPT’li… Ülkemizden 2001 krizini Türkiye’den çıkartan İlhan Kesici DPT’li… Akif Hamza Çebi eski maliye bakanlığından baş defterdarlık yapmış bir abimiz. Tabiki iş dünyasından da milletvekillerimiz var. Mesela İzmir’den benim, Antalya’da organize sanayi bölgesinde Türk odaları 2. başkanlığı yapmış Çetin Osman Budak var, ulaşım sektöründe Uşak milletvekilimiz Özkan Yalım var, Mehmet Güzelmansur var ve İlhami Aygün, Orhan Sarıbal hepimiz bu masadayız. Bu takımı gördüklerinde iş camiası çok mutlu oluyor. 39 il yaptık şu ana kadar seçime kadar 81 il yapmayı planlıyoruz. Herkesin problemi var. Türkiye’de ciddi bir istikrarsızlık var ve iş adamı istikrar ister. Türkiye’ye dünya güvenmiyor. Yabancı yatırımcılar gelmiyorlar, yoklar. Sadece birkaç kuruş Katar’dan Arap devletlerinden gelen paralar var ama başka bir ülkeden yatırım yok. Sanayicimiz kendi iç dünyasında çarkı döndürmeye çalışıyor. Hükümet son aldığı kararla sanayiciyi zarara sokuyor. Ticaret alemi devletin gölge etmemesini ister. Onlar kendi işlerine odaklanmış olurlar. Önemli olan şey çalışan maaşlarının zamanında ödemesidir. Güvensizlik var ülkede. Genç jenerasyonda bilgisizlik var. Üniversite açmak sadece bina yapmak değil beyin önemli. Her tarafta üniversite var ama hoca yok. Çıraklık, ustalık, kalfalık bitiyor. Mesleki liselerin az olması çok sıkıntılı durum. Biz her organize sanayi sitesinin olduğu yere bir meslek lisesi açalım diyoruz. Böylece başladıkları ilk sınıftan itibaren fabrikalara açılmaları lazım bu çocukların… Eğitimle çalışmayı birlikte tamamlasın mezun olunca kalfa seviyesinde çıksın diyoruz” şeklinde konuştu.

CHP’NİN GELECEKTEKİ EKONOMİSTLERİNDEN BİRİSİ OLARAK…
Dikili’de tarıma tam ihtisas organize sanayi bölgesinin temel atma törenine katıldığını belirten Serter; “Dikilide tarıma tam ihtisas organize sanayi bölgesinin temel atma töreni vardı. O alan bizim Dikili belediyemizin hudutları içerisinde olan bizim belediyemizin de ortak olduğu bir proje… Ben o projeye İzmir’i ve Ekonomi Masası’nı temsilen gitmeyi görev bildim. Oraya kimin geldiği benim için çok önemli değildi. Ben CHP’nin gelecekteki ekonomistlerinden birisi olarak, genel merkezin bilgisi dahilinde bu tarz konulara destek olabileceğimiz anlatmak için gittim oraya. Konuşma vermediler bana… Açılışı da EBSO Başkanı Ender Bey söyledi. 4 arkadaş konuşma hakkı aldı. Alsaydım iyi olurdu ama son dakika gittim bende.  4 milyon metrekare alan tespit edildi, 4 bin kişiye iş istihdamı olacak. Bayındır’da da çiçek organze düşünülüyor. Kooperatifçiliğin de bu bölgede ciddi hareketleri var. Köylerdeki kişilerin ortaklaşa katıldığı birimler. Buralardan çıkan ürünler daha organik daha iyi çıkıyor. Kooperatif ile organize sanayiyi ayırmakta bence daha büyük fayda var. Zaten otomatikman ayrılırlar birbirlerinden” açıklamasını yaptı.

ÖN SEÇİM OLACAK İSE BEN HAZIRIM
Parti içi ön seçim konusuna değinen Serter, “esas ana amacımız 2023 seçimlerinde bu 21 yıllık iktidarı ortadan kaldırmak. Bizim bütün milletvekillerimizle ana amacımız bu. Bizim beynimizin arkasında başka işlerin olmaması gerekiyor. Benim yok ve benim tanıdığım arkadaşlarımın da yok. Tabi ki siyaset hedef işidir, bir dönem yaparsın İkinci dönem istersin, iki biter, üç istersin, üç biter dört istersin. Siyaset doyumsuzdur. Burada kimin ne isteyeceği hiç belli olmaz, bundan dolayı makul seviyede hareket edip Genel başkanımızın bize bir talimatı var. Geçtiğimiz sene dedi ki ‘arkadaşlar önümüzdeki süreçlerdeki seçimlerde biz kendi içerimizde gücümüzü yitirmektense ön seçimi yapmayacağız. Gerekli olan şekilde değerlendirmenizi yapın. Şu andaki 135 milletvekilinin çalışmalarından çok memnunum’ dedi. Bir liderin böyle demesinden sonra bana bir şey demek düşmez ama yarın ön seçim olacaksa da her zaman hazırım. Bu konuda bir problemimiz yok. Ancak bizim birinci hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni şu iktidardan bir an evvel temizlemek ve kurtarmaktır” dedi.

 
Sezon açıldı, balık fiyatları düştü!
 
Kutlamalara katılacak... Kılıçdaroğlu, İzmir'e geliyor!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 10 Eylül 2022 Cumartesi 10:43

Sayın milletvekili biz hem bu iktidardan hemde kontenjan milletvekili olanlardan sizden daha çok kurtulmayı çok istiyoruz,,,

Yorumu oyla      3      3  
Partili 7 Eylül 2022 Çarşamba 22:31

Sayın Serter nasıl milletvekili olduğunu biliyoruz,artık size referans olacaklar olanlar çoktan ülkeyi terk etti,ön seçim olsaydı acaba kaçıncı sırada olurdunuz? Kontenjan milletvekili hakkınız doldu artık...

Yorumu oyla      12      3  
alo 7 Eylül 2022 Çarşamba 17:52

yav vekilim aynı mahleliyiz, biz niye keşif edemedik seni, hep atandınız, hiç seçilmedinki

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'tan 'Karaburun' soruları ve Cumhur İttifakı'na tepki: Neredesin Bekir Bozdağ?
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
Gaziemir’de ‘pazar yeri’ krizi… AK Parti ve Bakan Arda karşı karşıya!
Gaziemir Belediyesi Meclisi’nde Cumhur İttifakı ile Belediye Başkanı Halil ...
AK Parti'den 'eğitim' raporu... İzmir'de 20 yılda neler yapıldı?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile İl ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Aday olmaya mecburdur!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Aday olmaya mecburdur!'
CHP'li Bakan'dan EGM'ye rest: Geri adım atmayacağım!
Polis ve bekçilerin maaş promosyonunu kapsayan; Emniyet Genel Müdürlüğü ...
CHP'li Coşkuner'den AK Partili mevkidaşına 'üslup' uyarısı
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner, AK Parti İzmir İl Başkan ...
 
Bosna Hersek'e kimlikle seyahat dönemi
Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle ortak basın toplantısı ...
NATO, AB ve BM'ye Yunanistan mektubu
Türkiye, Yunanistan'ın Ege'deki tacizlerine karşı yeni bir diplomatik ...
AK Parti'den CHP'li Yücel'e 'afiş' tepkisi!
İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümü sebebiyle AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva