HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
14 Aralık 2021 Salı - 12:39

Taraflar konuştu! O binanın akıbeti ne olacak?

İZKA İnşaat’ın şantiye alanı olarak kurduğu daha sonra da satış ofisine çevirdiği Mavişehir’deki yapının durumu tartışmalara neden oldu.  İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Azad Yeşil, “Bizim imar barışından faydalanarak yaptığımız başvuru kabul edildi. Orada arsa sadece belediyenin değil. Biz değerinin de üstünde bir fiyata buranın satılmasını talep ettik” dedi. Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, “Belediye hissesi ifraz edilmemiş ama sadece yüzde 28 oranında payımız var. Görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Taraflar konuştu! O binanın akıbeti ne olacak?

EGEDESONSÖZ-  Karşıyaka Mavişehir’de bulunan  Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş’ye ait restoran, kooperatif ve KSK Zone’nun hemen karşısında yer alan İZKA İnşaat’a ait satış ofisinin durumu tartışmalara neden oldu.  Şirketin geçmiş yıllarda şantiye alanı gerekçesiyle kurduğu yapı daha sonra satış ofisine dönüştürülürken mülk sahiplerinin imar barışından yararlanarak yaptıkları başvuru ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kabul edildi. İZKA İnşaat harcını yatırarak yapıyı yasal hale getirdi.

Bölgede yaşayan bazı vatandaşlar ve belediye meclisinde görev yapan meclis üyeleri şirketin buradan çıkartılmasını talep ederken İZKA İnşaat ise Karşıyaka Belediyesi’ne teklif götürerek belediye hissesini satın almak istedi. İmar planlarında “belediye hizmet alanı ve park” olarak görünen yerde belediyenin hissesinin yüzde 28 oranında olduğu geri kalan hissenin ise Milli Emlak ve TOKİ’ye ait olduğu ortaya çıktı.

KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN
Konuyla ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Alanda Karşıyaka Belediyesi’nin hissesi var. Fakat yüzde 28 civarındaki bu hisse ifraz edilip ayrılmış değil. Kalan hissenin tamamı ise TOKİ’nin. Biz buradaki TOKİ hissesinin tamamının bize satılmasını istedik. TOKİ bu konuda olumlu bir cevap vermedi. Parseldeki hissemiz ayrılmadığı için burayı değerlendiremiyoruz. Ayrıca buranın devri yapılırsa kesinlikle bir para karşılığında olmayacak. Bu koşul ve şartla teklif değerlendirilmeye alındı. Takdir tabi ki Karşıyaka Belediyesi meclisinindir.  Ayrıca burayı mutlaka vereceğiz gibi bir durum da yok. Karşıyaka halkı için en doğru karar neyse o verilecektir. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

HAVYAR İLE PATATES AYNI MI?
İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azad Yeşil de yaptığı değerlendirmede belediye ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Yeşil, “Burasını şantiye tesisi kurulumu için aldığım doğrudur. Fakat yakın bölgede yapacağım spor kompleksinin inşaat ruhsatını eski belediye yönetiminin tutumu nedeniyle alamadık. Oraya da spor kompleksi doğal olarak yapılamadı. Bizim yapıyı inşa ettiğimiz ve şimdi satış ofisi olarak kullanılan yer TOKİ’nin alanındadır. Ben orada tapuda bulunan hissesinde yapılaştığım gerekçesiyle imar barışına başvuru yaptım. Bu başvuru kabul edildi ve parasını da ödedim. Burasını bölgedeki yapılar ve konutların fiyatları üzerinden değerlendirmek doğru değildir. Çünkü alan belediye hizmet alanıdır. Havyar ile patates aynı olmadığına göre bölgedeki rayiç bedeller konut-ticaret arsası gibi değerlendirilemez” diye konuştu.

Yeşil, “Burasının rayiç bedeli lisanslı değerleme uzmanları tarafından belirlenecek. Karşıyaka Belediyesi de teklifleri alıp sonra bizimle görüşecek. Ben belediye yönetimine ‘ne çıkarsa yüzde 20 fazlasını ödemeyi taahhüt ediyorum’ dedim. Karşıyaka’ya şimdiye kadar 15 milyonluk yatırım yapıp bağışladım. Karşıyaka’daki muhtar evlerini, kadın sığınma evini, kültür merkezini yaptık.  Spor kulübünün müze olarak kullanacağı sonradan Karşıyaka’nın filizleri olarak değiştirilen yeri de yapıp bağışladım. Karşıyaka ile özdeşleşmiş, burada yaşayan birisi olarak yanlış karar almam söz konusu olamaz. Karşıyaka Belediyesi’nin yüzme havuzu ve spor kompleksi projesi var. Ortaya çıkan rakam üzerinden fazlasını vererek projeyi biz yapmayı taahhüt ettik. Kabul edilirse TOKİ’nin alanında inşa etiğim ve sonrasında yasal hakkımı kullanarak yapı kayıt belgesi aldığım satış ofisinin geriye kalan hisselerini de belediyeden devir almış olacağız” ifadelerini kullandı.

Yeşil, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın belediye başkanı olarak ilçesine hizmet etmekten başka bir amacının olmadığını, yoğun çaba gösterdiğini, engellemelere rağmen kararlılıkla yürüdüğünü ve bunu bir işadamı olarak kendisinin gördüğünü de sözlerine ekledi. 

 
Karşıyaka'dan Bornova için başvuru
 
CHP’den 'atanamayan öğretmen' isyanı: 2023'te sayıları 1 milyona ulaşacak!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Aralık 2021 Çarşamba 08:36

Bölge Çiğli'ye bağlanmalıdır. Bölgenin karşıyaka ile alakası yok. Zamanında burası Çiğli çöplüğü diye geçiyordu. Emlak bankası konutları yapınca nedense karşıyakaya bağlandı. Buranın Çiğli Belediyesine bağlanması gerekiyor ve Çiğli belediyesini göreve çağırıyoruz. Mahkemeyse mahkeme. Madem burası karşıyaka idi neden karşıyaka çöplüğü denmemiş? Çiğli'ye ait bölgeymiş ki Çiğli çöplüğü denmiş bu bölgeye. İzmirin bütün çöpleri buraya dökülüyordu.

Yorumu oyla      2      6  
T.C. Vatandaşı 15 Aralık 2021 Çarşamba 08:13

Güzelim yurdumun geldiği noktaya çok açık ve çok acı bir örnek. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Talan eden edene...

Yorumu oyla      4      3  
Yorgun demokrat 14 Aralık 2021 Salı 19:39

Bu kadar yapılaşmanın içinde bir tane çocukların gideceği devlet okulu yok. İnsaf demek gerekir ancak buna. İnsaf

Yorumu oyla      6      3  
Recep 14 Aralık 2021 Salı 18:37

TOKİ ve belediyenin arsasına satış ofisi yapıyor, yıllarca faaliyet gösteriyor sonra da yapıyı imar affına sokuyor. Hadi TOKİ ses çıkarmadı belediye gözü önünde uyudu mu? Biz gidip şimdi bir park alanına ofis yapmaya kalksak ertesi günü 10 zabıta başımıza üşüşür. Yuh derim ya. Herif şimdi de kaçak yaptığı binanın arsasını da ucuz yollu bana satın diyor belediyeye. Tabi ucuz olacak çünkü ticari alan değil park alanı diyor. Yahu neden alıyorsun park alanını o zaman uyanık. Ucuza alıp ÇŞ bakanlığından imarını ticariye çevireceksin değerini 100 e katlayacaksın. Ranta bak.

Yorumu oyla      6      3  
VfV 14 Aralık 2021 Salı 14:17

İşte bu. Milyon TL'lik dairelerin olduğu bina yetmiyor, bir de kaçak, gecekonduyu imar affına sokup yasal hale getiriyor. Allah gözünüzü doyursun, adaleti Allah kendisi versin size.

Yorumu oyla      9      3  
Durmuş baba 14 Aralık 2021 Salı 12:57

Çöken ÇÖKENE..Ne hale geldi ülkem.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de konut satışları uçuşta!
TÜİK verilerine göre, 2020 yılı Kasım ayında İzmir’de 6 bin 574 olan konut ...
Mimarlar Odası’ndan Büyükşehir'e 'kurul' tepkisi: Bilerek ve istenerek dışlanıyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin  Konak'ta yer alan Belediye Sarayı için ...
Mimarlar Odası'ndan emsal çıkışı: Müteahhidi yüzde 60 da kesmez!
Emsal artışı ile ilgili konuşan Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker ...
 
FORBEST'ten Görece'de 5 proje
Forbest Yapı, İzmir’in en gözde lokasyonlarından Görece’de  5 yeni proje ...
TOKİ'den İzmir'de dev satış!
Toplu Konut İdaresi Daire Başkanlığı (TOKİ) tarafından İzmir'in Aliağa, ...
Bayraklı dönüşüm start aldı… Ödemeler nasıl olacak?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İzmir'de de ...
 
İZDEDA’dan, TMMOB'a 'emsal itirazı' eleştirisi: Hükümete dava açın da görelim!
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'nun Bayraklı Belediyesi'nde kabul ...
TMMOB’tan Bayraklı planlarına itiraz: Afetlere davetiye çıkaracak!
Bayraklı Belediyesi’nin emsal artış planlarına itirazda bulunan TMMOB ...
Kiralık evlerde 'ara zam' oyunu!
Kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artış sonrası kimi mülk sahipleri fırsatçılık ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Elgin Mermerleri!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Buraya kadarmış!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva