HABERLER>POLİTİKA
10 Eylül 2015 Perşembe - 14:18

Tacettin Bayır'dan 'Terör Şehitleri Anma Günü' teklifi!

Hakkari Dağlıca’da, Pkk’nın 16 askerimizi Şehit ettiği saldırı sonrası ve ardından devam eden terör olaylarında, şehit olan polis, asker, vatandaşlarla ilgili Hükümetin herhangi bir adım atmaması üzerine, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, ‘’6 Eylül Terör Şehitlerini Anma’’ günü yapılması için TBMM’ye kanun teklifi verdi.

Tacettin Bayır dan  Terör Şehitleri Anma Günü  teklifi!

İZMİR - Teklife göre, Yapılacak tören ve anmalara katılımı rahatlıkla sağlamak amacıyla; kamu kurum ve kuruluşlarında görevli bulunan şehit dul ve yetimleri ile anne, baba ve kardeşlerinin 06 Eylül Terör Şehitleri Gününde,  idari izinli sayılmaları ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde, halkımızın ve sivil kuruluşların iştiraki ile her yıl anma töreni gerçekleştirilmesi kapsamını içeriyor.
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

06 Eylül’ün Terör Şehitlerini Anma Günü Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifim Gerekçesiyle birlikte ekte bilgilerinize arz olunur.       

Tacettin Bayır
İzmir Milletvekili

Ülkemizde son günlerde yaşanan ve can kayıplarına neden olan olaylar bir terör saldırısının ötesinde, bir iç savaş ve bölünme tehdidiyle karşı karşıya olduğumuzun açık göstergesidir. Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizi kendi emperyalist çıkarları doğrultusunda şekillendirmek isteyen uluslararası sermaye ve ülkemizdeki işbirlikçileri yarattıkları taşeron örgütler aracılığıyla ülkemizi hızla bir iç savaşa sürüklemeye çalışmaktadırlar. Ülkemizin güneydoğu bölgesinde, Suriye ve Irak sınırında ve daha birçok il ve ilçemizde askerlerimize, polislerimize, kamu hizmetlilerine ve vatandaşlarımıza yapılan saldırılar giderek artmakta ve can kayıpları yaşanmaktadır.
 
 
Artan terör saldırı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini, ulusal birliğimizi ve bütünlüğümüzü, laik demokratik cumhuriyetimizi ve sosyal hukuk devletini, ülkemizdeki farklı inanç, etnik ve kültürel yapıların barış içerisinde kardeşçe yaşamasını ortadan kaldırmayı hedef almaktadır. AKP’nin sözüm ona  “çözüm süreci” tavır nedeniyle şu günlerde terör olayları ve can kayıpları iyiden iyiye artmış durumdadır. İzlenilen yanlış politika sonucunda hemen her gün şehit haberleri alınmakta, bu haberler sonucu toplumdaki kin ve nefret tohumları kat be kat artmaktadır.
 
 
Bilindiği gibi yaşam hakkı, hayatın güvencesi, hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması, devletin görev ve sorumluluğundadır. Devlet adına bunu gerçekleştirenler de kolluk kuvvetlerimiz yani asker ve polislerimizdir. Artan çatışma ortamı sonucunda ülkemizin her gün bir köşesinde insanlarımızın ocaklarına ateş düşmekte evlerine gelen cenazelerle çığlıklar ve feryatlar yükselmektedir.  Bu insanlık dışı saldırılarda kaybedilen gençler de, askerler de, polisler de bizim insanlarımız ve bizim çocuklarımızdır.
 
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarını korumak ve güvenliğini sağlamak için terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında mücadele eden ve bu kutsal görevi sırasında canlarını kaybetmiş terör şehitlerinin aziz hatıralarını yaşatmak elbette ki hepimizin boynunun borcudur. Öyle ki canlarını veren aziz şehitlerimiz maalesef birkaç gün sonra toplumun unutkanlığı ya da duyarsızlığı nedeniyle unutulmaktadır. Onları unutmamak/unutturmamak adına terör şehitlerimize şükran ifadesi olarak, 06 Eylül’ün TERÖR ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ olarak ilan edilmesi hem şehitlerin hem de ailelerinin birazda olsa manevi olarak huzura kavuşmaları adına bir gerekliliktir.  6 Eylül Terör Şehitlerini Anma gününde bütün kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde, halkımızın ve sivil kuruluşların iştiraki ile her yıl anma töreni düzenlenerek, bu uğurda canlarını veren aziz şehitlerimize karşı bi nebzede olsa bu vesileyle toplum olarak görevimizi yerine getirmiş sayılacağız. Yapılacak tören ve anmalara rahatlıkla katılmaları sağlamak amacıyla; kamu kurum ve kuruluşlarında görevli bulunan şehit dul ve yetimleri ile anne, baba ve kardeşlerinin 06 Eylül Terör Şehitlerini Anma Gününde,  idari izinli sayılmaları da yerinde olacaktır.
 
 
Sonuç olarak Türkiye’de terörle mücadelede şehit düşenler karşı duyulan saygı ve sorumluluk gereği, onların aziz hatırlarını yaşatmak ve unutturmamak adına “06 Eylül Terör Şehitlerini Anma Günü” olarak kabul edilmesi adına bu kanun teklifini veriyoruz.
 
 
 
 
 
“06 EYLÜL TERÖR ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ”
 
 İLÂN EDİLMESİ HAKKINDA KANUN TEKLİFİ
Madde 1– 06 Eylül Terör Şehitlerini Anma Günüdür. Anılan günde bütün kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde, halkımızın ve sivil kuruluşların iştiraki ile her yıl anma töreni düzenlenir.
 
 
Madde 2– Yönetmeliklerde yapılacak değişiklikle Yapılacak tören ve anmalara rahatlıkla katılmalarını sağlamak amacıyla; kamu kurum ve kuruluşlarında görevli bulunan şehit dul ve yetimleri ile anne, baba ve kardeşlerinin 06 Eylül Terör Şehitleri Gününde,  idari izinli sayılırlar.
 
 
Madde 3– Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
 
 
Madde 4– Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

 
Türkiye’de bir ilk: İzmir’e dev şifa üssü
 
Flaş! Bakan açıkladı: HDP’ye Cizre izni yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’de bomba iddia: Binali Yıldırım aday!
Eski Ulaştırma Bakanı ve Eski İzmir Milletvekili, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ...
MHP’den İzmir’de HDP’ye saldırıyla ilgili önemli açıklama
MHP İlçe Başkanı İbrahim Uğur, dün gece ilçelerinde meydana gelen olaylarla ...
Selahattin Demirtaş’tan soruşturmaya ilk tepki
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ...
 
İzmir’deki Roman krizi büyüyor: Purçu’dan zehir zemberek sözler
Başkan Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Purçu ve Roman sivil toplum kuruluşlarıyla ...
HEPAR da seçimlere katılmıyor: Pamukoğlu aday olacak mı?
Anadolu Partisi'nden sonra Osman Pamukoğlu'nun kurucusu olduğu HEPAR'ın ...
Kılıçdaroğlu: İlk kez Erdoğan’a teşekkür edeceğim…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir gazete röportajında Hürriyet'e ...
 
Davutoğlu'ndan 81 ilin valisine tugay genelgesi!
Doğu ve Güneydoğu’da PKK terörünün artması üzerine hükümet terörle mücadelede ...
Flaş! Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ...
HDP Genel Merkezi'ne saldırıya bir tutuklama
Binada çıkarılan yangınla ilgili gözaltına alınan bir kişi tutuklandı.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva